Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί η Nespresso εμφανίζει κόκκινα και κίτρινα φώτα; Γρήγορο φτιάξιμο

 Γιατί η Nespresso εμφανίζει κόκκινα και κίτρινα φώτα; Γρήγορο φτιάξιμο

Εάν διαθέτετε καφετιέρα Nespresso, τότε μπορεί να έχετε συναντήσει φώτα που γίνονται πορτοκαλί ή πράσινο. Συνήθως, όταν το φως μιας μηχανής Nespresso γίνεται πορτοκαλί, μπορεί να έχει μια ποικιλία λύσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός εσωτερικού σφάλματος με τη μηχανή. Όταν ανάψει οποιοδήποτε φως, θα πρέπει να προσπαθήσετε να καθαρίσετε καλά την καφετιέρα σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα καθαρίσουμε τυχόν σύγχυση που μπορεί να έχετε σχετικά με τη μηχανή Nespresso που εμφανίζει κόκκινο ή κίτρινο φως.

Γιατί η Nespresso αναβοσβήνει με πορτοκαλί φως; Λύσεις

Εάν παρατηρείτε μια κοκκινοκίτρινη ή κιτρινοπράσινη απόχρωση να προέρχεται από τη μηχανή Nespresso σας, σημαίνει ότι πρέπει να αφαιρέσετε τα άλατα της καφετιέρας σας. Τι σημαίνει αφαλάτωση; Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ο καφές σας αποτελείται κυρίως από νερό. Αυτό το νερό, ανεξάρτητα από το αν είναι βρύσης ή φιλτραρισμένο, μπορεί να περιέχει κάποια μέταλλα όπως ασβέστιο και μαγνήσιο. Εάν έχετε παρατηρήσει λευκές στερεές εναποθέσεις κοντά στη βρύση σας, μπορεί να οφείλονται σε αυτά τα κοιτάσματα ορυκτών που κάνουν το νερό σκληρό. Εάν δεν αφαιρείτε τακτικά αυτά τα κοιτάσματα ορυκτών, μπορεί να καταλήξετε να φράξετε την καφετιέρα σας.

Ο καθαρισμός της καφετιέρας Nespresso μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής για εσάς και την οικογένεια ή τους φίλους σας. Μια καθαρή μηχανή Nespresso σας προσφέρει ένα υπέροχο φλιτζάνι με τη γεύση της κάψουλας καφέ που έχετε επιλέξει. Αν δεν αλείφετε συχνά αυτή την ανοξείδωτη και λεία μηχανή καφέ Nespresso, τότε η καφετιέρα μπορεί να βουλώσει και να δώσει πικρή γεύση με άρωμα ταγγισμού. Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη βακτηρίων σε παλιούς και κολλημένους αλεσμένους καφέ, η Nespresso συνιστά τον καθαρισμό και την αφαλάτωση της καφετιέρας κάθε 300 παρασκευές ή τρεις μήνες, όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο.

Ανάγνωση:  Κονσόλες επόμενης γενιάς που θα φτάσουν το 2028: Microsoft

Μπορεί ακόμη να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η μηχανή Nespresso σας δείχνει μισό κόκκινο ή κίτρινο φως. Μερικά από αυτά αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. Εάν καμία από τις επιδιορθώσεις δεν φαίνεται να λειτουργεί ακόμα και μετά την αφαλάτωση της καφετιέρας σας, μπορείτε να συνδεθείτε με αυτήν εξυπηρέτηση πελατών.

Ένταση κοκκινοκίτρινου φωτός Αιτιολογικό Διορθώσεις
Παλλόμενο κόκκινο φως Η καφετιέρα σας κρυώνει Περιμένετε να κρυώσει
Τακτικά αναβοσβήνει το δευτερόλεπτο Ενα λάθος 1. Τοποθετήστε σωστά την κάψουλα και κλείστε σωστά την κεφαλή.
2. Απενεργοποιήστε το μηχάνημα (πατήστε τα κουμπιά Longo και Expresso ταυτόχρονα) και αποσυνδέστε το για δέκα λεπτά.
Αναβοσβήνει δύο φορές και μετά ανάβει σταθερά το πράσινο φως Η δεξαμενή νερού είναι άδεια ή η κάψουλα δεν έχει τοποθετηθεί 1. Γεμίστε ξανά τη δεξαμενή νερού με φρέσκο ​​νερό.
2. Αντικαταστήστε την παλιά και άδεια κάψουλα με μια νέα. Μην επαναχρησιμοποιήσετε την παλιά κάψουλα.
Αναβοσβήνει δύο φορές και μετά συνεχίζεται το πορτοκαλί φως Το μηχάνημα έχει εισέλθει στο μενού ειδικών λειτουργιών Το μενού ειδικών λειτουργιών αποτελείται από:
1. Αφαίρεση αλάτων (σπρώξτε το μοχλό προς τα κάτω μία φορά)
2. Αδειάστε το μηχάνημα (πιέστε το μοχλό δύο φορές προς τα κάτω)
3. Επαναφέρετε το μηχάνημα (σπρώξτε το μοχλό προς τα κάτω τρεις φορές)
Σημείωση: Βγείτε από αυτό το μενού πατώντας το κουμπί και το μοχλό ταυτόχρονα για τρία δευτερόλεπτα.
Αναβοσβήνει τρεις φορές κάθε δύο δευτερόλεπτα και μετά ανάβει σταθερό κόκκινο φως Η κεφαλή του μηχανήματος βρίσκεται σε λάθος θέση Ανοίξτε την κεφαλή της καφετιέρας, καθαρίστε τυχόν ορατά υπολείμματα καφέ και κλείστε ξανά την κεφαλή σωστά πιέζοντας το μοχλό προς τα κάτω.
Αναβοσβήνει δύο φορές και μετά αναβοσβήνει πορτοκαλί Σφάλμα κατά την είσοδο στο μενού ειδικών λειτουργιών Ανοίξτε την κεφαλή της καφετιέρας, αφαιρέστε την κάψουλα και επανεκκινήστε το μενού.
Σταθερό φως Αφαλάτωση Χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα αφαλάτωσης για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση μετάλλων στην καφετιέρα σας.

Η μηχανή Nespresso δεν λειτουργεί: 9 Διορθώσεις

Ανάγνωση:  Κουπόνια και εκπτωτικοί κωδικοί Alen Air Purifiers

Μόλις ξεκινήσει η διαδικασία αφαλάτωσης, δεν μπορείτε να τη διακόψετε ή να την σταματήσετε και θα συνεχιστεί για 20 λεπτά. Οι αποδεκτές λύσεις αφαλάτωσης περιλαμβάνουν:

 • Το διάλυμα αφαλάτωσης της Nespresso
 • Λύση αφαλάτωσης άλλης μάρκας
 • Νερό

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε μια σύντομη διάταξη της διαδικασίας αφαλάτωσης:

 • Αφαιρέστε την κάψουλα και ενεργοποιήστε το μηχάνημα.
 • Προσθέστε 900 mL ή ένα ποτήρι νερό και διάλυμα αφαλάτωσης στο δοχείο νερού.
 • Μπείτε στο μενού ειδικών λειτουργιών κρατώντας πατημένο το μοχλό και πατώντας το κουμπί ταυτόχρονα για τρία δευτερόλεπτα.
 • Τραβήξτε το μοχλό προς τα κάτω άλλη μια φορά για να μπείτε στη λειτουργία αφαλάτωσης.
 • Τοποθετήστε ένα μπολ κάτω από το στόμιο του μηχανήματος. Αφήστε το μηχάνημα να λειτουργήσει για 20 λεπτά μέχρι να βγει όλο το νερό.
 • Προσθέστε λίγο ακόμη νερό ή πλύνετε τη δεξαμενή και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί άλλη μια φορά. Αυτό θα μεταφέρει το μηχάνημα σε λειτουργία ξεβγάλματος.
 • Αφού τελειώσει το νερό, πιέστε το μοχλό προς τα κάτω μία φορά και πατήστε το κουμπί ταυτόχρονα. Αυτό θα σας βοηθήσει να βγείτε από τη λειτουργία ειδικών λειτουργιών.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 8 του Jura Z7;