Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί η τηλεόραση Samsung δεν έχει εικόνα; Γρήγορο φτιάξιμο

 Γιατί η τηλεόραση Samsung δεν έχει εικόνα;  Γρήγορο φτιάξιμο

Οι σύγχρονες τηλεοράσεις έχουν προχωρήσει πολύ από τα παλιά κουτιά CRT που ήταν παλιά. Τώρα διαθέτουν σύγχρονα λειτουργικά συστήματα που συχνά διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο και μπορούν να τρέξουν τις αγαπημένες σας εφαρμογές ροής και παιχνίδια εξίσου.

Τούτου λεχθέντος, δεν είναι τέλεια και παρουσιάζουν δυσλειτουργία από καιρό σε καιρό. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για τηλεοράσεις Samsung που εμφανίζουν μαύρη οθόνη, τις αιτίες πίσω από αυτήν και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η τηλεόρασή σας μπορεί να αρχίσει να εμφανίζει μαύρη οθόνη. Αυτό ονομάζεται επίσης μαύρη οθόνη του θανάτου. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Βλάβη υλικού στην τηλεόραση.
  • Λανθασμένη πηγή εισόδου.
  • Προβλήματα με τα καλώδια.
  • Ξεπερασμένο υλικολογισμικό τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης: Κωδικός σφάλματος 107 της Samsung TV: 6 Διορθώσεις

Ακολουθούν έξι διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας

Η ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας ισοδυναμεί με την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Είναι επίσης διαφορετικό από το να κλείνεις και να ανοίγεις απλά την τηλεόρασή σου.

Ανάγνωση:  Αυτή η ιστορία δεν είναι διαθέσιμη Instagram: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν δύο τρόποι για να κάνετε ψυχρή εκκίνηση της τηλεόρασής σας:

  • Χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο: πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας στο τηλεχειριστήριό σας μέχρι να σβήσει η τηλεόραση και στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί ξανά. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου πέντε δευτερόλεπτα.
  • Αποσυνδέοντας την τηλεόραση: αποσυνδέστε την τηλεόραση από τον τοίχο και αφήστε την αποσυνδεδεμένη για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν συνδέσετε ξανά την τηλεόραση.

Ελέγξτε τις συνδέσεις

Ένας άλλος πιθανός λόγος για να δείτε τη μαύρη οθόνη μπορεί να είναι ελαττωματικές συνδέσεις HDMI. Βεβαιωθείτε ότι η πηγή εισόδου σας είναι σωστά συνδεδεμένη στην τηλεόραση και ότι τα καλώδια που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία δεν έχουν υποστεί ζημιά. Εάν κάποιο από τα καλώδια έχει μηχανική βλάβη (κοψίματα ή εγκοπές) ή η ίδια η υποδοχή HDMI δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, η τηλεόραση δεν θα λάβει σήμα εισόδου και επομένως η μαύρη οθόνη.

Το Roku TV εμφανίζεται στο δίκτυο αλλά δεν μπορεί να μεταδοθεί: 6 Διορθώσεις

Δοκιμάστε άλλη πρίζα

Μερικές φορές, οι ελαττωματικές πρίζες δεν δίνουν αρκετή τάση ή ρεύμα για να λειτουργήσει μια συσκευή. αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβαίνει με την τηλεόρασή σας. Αποσυνδέστε την τηλεόραση και συνδέστε την σε άλλη πρίζα για να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα ρεύματος.

Ελέγξτε την πηγή εισόδου

Ένας άλλος πιθανός λόγος θα μπορούσε να είναι μια ελαττωματική πηγή εισόδου. Ωστόσο, εάν η τηλεόρασή σας δεν λαμβάνει σήματα από τη συσκευή εισόδου (κονσόλα, υπολογιστή, καλωδιακή σύνδεση ή συσκευή ροής), δεν θα εμφανίσει τίποτα στην οθόνη.

Ανάγνωση:  Κυκλοφόρησε το tablet HP Spectre x360 2 σε 1 και 11 ιντσών: Τιμή και προδιαγραφές

Ελέγξτε εάν η πηγή εισόδου είναι συνδεδεμένη και λειτουργεί όπως αναμένεται. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι το WiFi ή το ethernet σας λειτουργεί εάν η συσκευή ροής σας απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ενημερώστε το λογισμικό Samsung TV

Είναι πιθανό ότι το μη ενημερωμένο λογισμικό στην τηλεόρασή σας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όπως αυτό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το λογισμικό της τηλεόρασής σας.

Βήμα 1: Πάτα το Μενού κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας.

Βήμα 2: Επιλέγω Υποστήριξη, ακολουθούμενη από Ενημερώσεις λογισμικού.

Βήμα 3: Πάτα το Εισαγω κουμπί στο τηλεχειριστήριο.

Η τελευταία επιλογή για εσάς είναι να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις, το ζήτημα μπορεί να είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας και μπορεί να χρειαστείτε έναν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών για να διορθώσει το πρόβλημα για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι εφαρμογές Samsung TV μου δεν λειτουργούν;