Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί η τηλεόρασή μου Samsung δεν συνδέεται σε WiFi;

Γιατί η τηλεόρασή μου Samsung δεν συνδέεται σε WiFi;

Οι έξυπνες τηλεοράσεις έχουν κατακλύσει τον κόσμο από την κυκλοφορία τους και για καλό λόγο. Ενώ οι παλιές τηλεοράσεις CRT βασίζονταν σε καλωδιακό σήμα ή αποκλειστική πηγή, οι έξυπνες τηλεοράσεις μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο και να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πηγή στο διαδίκτυο για εμφάνιση.

Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για το γιατί η τηλεόρασή σας Samsung δεν συνδέεται στο WiFi σας και τι μπορείτε να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε την τηλεόραση Samsung χωρίς τηλεχειριστήριο;

Γιατί η τηλεόρασή σας Samsung δεν συνδέεται σε WiFi;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η τηλεόρασή σας Samsung ενδέχεται να μην συνδεθεί στο δίκτυό σας WiFi. Μερικές κοινές αιτίες περιλαμβάνουν:

  • Υπερπλήρες δίκτυο WiFi
  • Ξεπερασμένο υλικολογισμικό τηλεόρασης
  • Το σήμα WiFi είναι αδύναμο
  • Λανθασμένα διαπιστευτήρια δικτύου

Πώς να διορθώσετε προβλήματα σύνδεσης WiFi της τηλεόρασης Samsung;

Ακολουθούν 14 διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Ανάγνωση:  Η Samsung λανσάρει το Galaxy M32 5G στην Ινδία: Προδιαγραφές και Τιμή

Ενεργοποιήστε την τηλεόραση

Τις περισσότερες φορές, η απλή ενεργοποίηση της τηλεόρασής σας θα διορθώσει το πρόβλημα. Αποσυνδέστε την τηλεόρασή σας από τον τοίχο και πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Μόλις τελειώσετε, περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα πριν συνδέσετε την τηλεόρασή σας και θα λειτουργήσει μια χαρά.

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας

Η ενεργοποίηση του εξοπλισμού του δικτύου σας είναι η λύση σε περισσότερα προβλήματα από όσα φαντάζεστε. Τις περισσότερες φορές, τα προβλήματα συνδεσιμότητας μπορεί να προκληθούν από ένα υποκείμενο σφάλμα στο δρομολογητή σας και μπορούν να διορθωθούν με επανεκκίνηση.

Μειώστε τον αριθμό των συσκευών WiFi στο δίκτυο

Εάν το δίκτυό σας Wi-Fi είναι υπερπληθυσμένο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο δρομολογητής σας να μην επιτρέψει άλλες συσκευές WiFi στο δίκτυο που μπορεί να προκαλέσουν αυτό το πρόβλημα. Αποσυνδέστε μερικές συσκευές από το δίκτυο και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά για να δείτε εάν αυτό επιλύει το πρόβλημα.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του δρομολογητή

Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν ενσωματωμένες λίστες αποκλεισμού που μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο συγκεκριμένων συσκευών όταν συνδέονται με τον συγκεκριμένο δρομολογητή.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ενεργοποιημένες ρυθμίσεις ελέγχου πρόσβασης στο δρομολογητή σας

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ρυθμίσεις ελέγχου κυκλοφορίας για το δρομολογητή σας. Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημα, επαναφέρετε το δρομολογητή σας και δοκιμάστε ξανά.

Ελέγξτε την ισχύ του σήματος WiFi

Τα κακά σήματα WiFi είναι μία από τις κύριες αιτίες για τους οποίους η έξυπνη οικιακή συσκευή σας ενδέχεται να μην μπορεί να συνδεθεί στο WiFi. Βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας είναι ρυθμισμένος ψηλότερα για να αποτρέπονται παρεμβολές από άλλες συσκευές στο σπίτι και ότι το κουδούνι της πόρτας σας είναι πολύ εντός της εμβέλειας του δρομολογητή WiFi.

Ανάγνωση:  Η Qualcomm και η Microsoft συνεργάζονται για την ανάπτυξη τσιπ για γυαλιά AR

Ελέγξτε τη ζώνη WiFi του δικτύου

Οι περισσότεροι δρομολογητές αυτές τις μέρες είναι ικανοί να φιλοξενούν ένα δίκτυο διπλής ζώνης που τρέχει στα 2,4 GHz και 5 GHz. Ενώ τα 5 GHz είναι ιδανικά για υψηλότερες ταχύτητες και μεγαλύτερο εύρος ζώνης, ορισμένες συσκευές Ring δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσουν δίκτυα 5 GHz και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνδεθούν σε αυτά.

Χώρες με τις υψηλότερες ταχύτητες λήψης από το Διαδίκτυο κατάταξης (Ιούλιος)

Εάν δεν χρησιμοποιείτε WiFi διπλής ζώνης, η εκτέλεση ενός ξεχωριστού καναλιού 2,4 GHz για τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση τυχόν προβλημάτων συνδεσιμότητας.

Αλλάξτε το SSID και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου σας

Η αλλαγή του SSID και του κωδικού πρόσβασης του δικτύου WiFi θα επιτρέψει στη συσκευή Ring να το καταχωρήσει ως νέο δίκτυο και να δημιουργήσει νέες ρυθμίσεις αποθήκευσης και διαμόρφωσης IP αντί να χρησιμοποιεί τις παλιές, οι οποίες ενδέχεται να είναι κατεστραμμένες ή κατεστραμμένες.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο νέος κωδικός πρόσβασης δεν περιέχει ειδικούς χαρακτήρες, καθώς οι έξυπνες συσκευές μπορεί μερικές φορές να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ανάλυση ειδικών χαρακτήρων σε κωδικούς πρόσβασης. Το να διατηρείτε το SSID σας δημόσια ορατό μπορεί επίσης μερικές φορές να βοηθήσει με το πρόβλημα.

Ενημερώστε το λογισμικό Samsung TV

Είναι πιθανό ότι το μη ενημερωμένο λογισμικό στην τηλεόρασή σας μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα όπως αυτό. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ενημερώσετε το λογισμικό της τηλεόρασής σας.

Βήμα 1: Πάτα το Μενού κουμπί στο τηλεχειριστήριό σας.

Βήμα 2: Επιλέγω Υποστήριξη, ακολουθούμενη από Ενημερώσεις λογισμικού.

Βήμα 3: Πάτα το Εισαγω κουμπί στο τηλεχειριστήριο.

Ανάγνωση:  Γιατί το τηλεχειριστήριο Firestick μου αναβοσβήνει κίτρινο;

Αλλάξτε το όνομα της τηλεόρασής σας

Εάν έχετε πολλές τηλεοράσεις και όλες έχουν το ίδιο όνομα, η απόκτησή τους στο ίδιο δίκτυο WiFi μπορεί να είναι λίγο προβληματική. Δοκιμάστε να αλλάξετε το όνομα της τηλεόρασής σας για να δείτε αν αυτό βοηθάει.

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις ακολουθούμενη από Γενικός και μετά Διαχειριστής συστήματος.

Βήμα 2: Επίλεξε το Ονομα της συσκευής επιλογή.

Εισαγάγετε το νέο όνομα όπως σας ζητηθεί και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας. Επανεκκινήστε την τηλεόρασή σας πριν προσπαθήσετε να συνδεθείτε ξανά στο δίκτυό σας.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις DNS και IP της τηλεόρασης

Εάν έχετε κακή διαμόρφωση DNS ή IP στην τηλεόρασή σας, ενδέχεται να μην μπορεί να συνδεθεί στο δίκτυο. Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Τι είναι η δηλητηρίαση κρυφής μνήμης DNS;  Πώς να προστατέψετε τον υπολογιστή σας;

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις ακολουθούμενη από Γενικός και μετά Δίκτυο.

Βήμα 2: Επιλέγω Κατάσταση Δικτύου.

Βήμα 3: Κάντε κλικ Ρυθμίσεις IP.

Βήμα 4: Βεβαιωθείτε ότι το Ρύθμιση IP το πεδίο έχει οριστεί σε Λήψη αυτόματα.

Βήμα 5: Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο Ρύθμιση DNS και βεβαιωθείτε ότι έχει ρυθμιστεί σε Λήψη αυτόματα επισης.

Επανεκκινήστε την τηλεόρασή σας και δοκιμάστε να συνδεθείτε ξανά στο WiFi. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να ρυθμίσετε το DNS σε 8.8.8.8 για να δείτε αν αυτό βοηθά στη σύνδεση της τηλεόρασης.

Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου τηλεόρασης

Η επαναφορά της στοίβας δικτύου της τηλεόρασής σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή τέτοιων σφαλμάτων. Να πώς.

Βήμα 1: Κατευθυνθείτε προς Ρυθμίσεις ακολουθούμενη από Γενικός και μετά Δίκτυο.

Βήμα 2: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Επαναφορά δικτύου.

Βήμα 3: Επιλέγω Επαναφορά από την προτροπή επιβεβαίωσης.

Ανάγνωση:  Λειτουργεί το Blink με το Google Home;

Περιμένετε να γίνει επαναφορά του δικτύου και δοκιμάστε ξανά.

Επαναφέρετε το Smart HUB

Τα προβλήματα Smart HUB μπορούν επίσης να εμποδίσουν την τηλεόρασή σας να συνδεθεί στο WiFi

Βήμα 1: Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και μετά κατευθυνθείτε στο Υποστήριξη.

Βήμα 2: Επιλέγω Αυτοδιάγνωση.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο Επαναφορά Smart Hub.

Βήμα 5: Εισαγάγετε την καρφίτσα της τηλεόρασής σας και κάντε κλικ στο Εντάξει.

Αφήστε την τηλεόραση να επανεκκινήσει και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για τη ρύθμιση. Αυτό θα πρέπει να λύσει το σφάλμα.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της τηλεόρασής σας

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων της τηλεόρασής σας μπορεί να διορθώσει σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε, καθώς επαναφέρει την τηλεόραση στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Βήμα 1: Πηγαίνετε στην τηλεόρασή σας Ρυθμίσεις και μετά επιλέξτε Γενικός.

Βήμα 2: Κάντε κλικ στο Επαναφορά.

Βήμα 5: Εισαγάγετε την πινέζα ασφαλείας.

Η τηλεόραση θα επανεκκινηθεί και θα σας μεταφέρει ξανά στον πρώτο οδηγό εγκατάστασης. Ακολουθήστε τα βήματα και συνδεθείτε στο WiFi όταν σας ζητηθεί.

Επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών

Εάν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί, επικοινωνήστε με την υποστήριξη πελατών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διορθώσετε την τηλεόρασή σας. Ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα είναι σε θέση να επισημάνει την ακριβή αιτία του προβλήματος και να το διορθώσει για εσάς.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδέσετε το Vizio TV σε WiFi χωρίς τηλεχειριστήριο;