Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Γιατί είναι αναμμένο το κόκκινο φως του χειριστηρίου PS4; Γρήγορο φτιάξιμο

 Γιατί είναι αναμμένο το κόκκινο φως του χειριστηρίου PS4;  Γρήγορο φτιάξιμο

Το Playstation 4 είναι μια από τις πιο δημοφιλείς κονσόλες της Sony μέχρι στιγμής. Ωστόσο, όσο υπέροχη κι αν ήταν η κονσόλα, έχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε και όσο περισσότερο την έχετε, το πιθανότερο είναι ότι τα πράγματα αρχίζουν να χαλάνε.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στα χρώματα φωτός του ελεγκτή PS4, πιο συγκεκριμένα, γιατί είναι κόκκινο και πώς μπορείτε να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που ενδέχεται να εμποδίζουν το χειριστήριό σας.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το PS4 μου αποσυνδέεται συνεχώς από το WiFi;

Τα φώτα του χειριστηρίου DualShock 4 υποδεικνύουν τον αριθμό της συσκευής αναπαραγωγής ως εξής:

  • Μπλε: Παίκτης 1
  • Το κόκκινο: Παίκτης 2
  • Πράσινος: Παίκτης 3
  • Ροζ: Παίκτης 4

Ωστόσο, εάν η φωτεινή ένδειξη του χειριστηρίου σας παραμένει κόκκινη ανεξάρτητα από τον αριθμό της συσκευής σας, μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα με το χειριστήριό σας.

Ακολουθούν πέντε διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν το φως του ελεγκτή σας δεν αλλάζει από το κόκκινο.

Ένας άλλος κύριος λόγος που το φως του ελεγκτή γίνεται κόκκινο είναι τα χαμηλά επίπεδα μπαταρίας. Εάν φορτίζατε το χειριστήριό σας και δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το καλώδιο με το χειριστήριό σας με ένα άλλο και να το φορτίσετε ξανά.

Το σφάλμα θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι στο χειριστήριο DualShock 4. Εάν αυτό είναι το πρόβλημα, μπορείτε να επαναφέρετε το χειριστήριό σας εισάγοντας μια ακίδα ή άλλο μικρό αντικείμενο μέσα στην οπή επαναφοράς κοντά στο κουμπί L2 και κρατώντας το στη θέση του για πέντε δευτερόλεπτα.

Ανάγνωση:  Τι είναι μια διεύθυνση IP και πώς μπορείτε να την αλλάξετε με ένα VPN;

Δοκιμάστε να επανασυνδέσετε το χειριστήριό σας τώρα και η κονσόλα σας θα μπορεί να πραγματοποιήσει σύζευξη χωρίς προβλήματα, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόβλημα ήταν με το χειριστήριο.

Το PS4 διαθέτει μια ασφαλή λειτουργία που εκτελεί την κονσόλα μόνο με τα απαραίτητα στοιχεία λογισμικού για να βοηθήσει στη διάγνωση τυχόν προβλημάτων υλικολογισμικού. Δοκιμάστε να εκκινήσετε την κονσόλα σας σε ασφαλή λειτουργία και να αντιστοιχίσετε ξανά το χειριστήριό σας για να δείτε αν αλλάζει το χρώμα του φωτός. Εάν συμβεί αυτό, η επαναφορά της κονσόλας σας μπορεί να κάνει το κόλπο.

Δείτε τον λεπτομερή οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο εκκίνησης στην ασφαλή λειτουργία του PS4 εδώ.

Εάν το καλώδιο της κορδέλας που συνδέει την μπαταρία του ελεγκτή σας είναι σπασμένο, το χειριστήριό σας δεν θα φορτιστεί και θα κολλήσει στο κόκκινο φως που υποδεικνύει πρόβλημα υλικού. Εάν έχετε εμπειρία με ηλεκτρονικά, μπορείτε να ανοίξετε το χειριστήριό σας μόνοι σας και να δοκιμάσετε να επανατοποθετήσετε το καλώδιο της κορδέλας για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Ωστόσο, η ασφαλέστερη επιλογή εδώ είναι να παραδώσετε τον ελεγκτή σας για επισκευές, καθώς ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα είναι σε θέση να διαγνώσει και να διορθώσει το πρόβλημα καλύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του PS4. Θα καταργήσει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα στην κονσόλα σας και θα της δώσει μια νέα αρχή για να διορθώσει τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε, συμπεριλαμβανομένου αυτού του σφάλματος.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε έναν φορητό υπολογιστή που βρέχτηκε και δεν ανάβει: Βήμα-βήμα

Μπορείτε να επαναφέρετε το PS4 χρησιμοποιώντας τη διεπαφή της κονσόλας ή την Ασφαλή λειτουργία. Συνιστούμε την επαναφορά μέσω της διεπαφής της κονσόλας καθώς είναι ασφαλέστερη και συγκριτικά ευκολότερη.

Εάν αυτό δεν επιλύσει το πρόβλημά σας, θα πρέπει να μεταβείτε στην Ασφαλή λειτουργία και να επιλέξετε το Εκκινήστε το PS4 επιλογή επαναφοράς της κονσόλας σας.

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό μας σχετικά με τον τρόπο επαναφοράς του PS4 εδώ.

Διαβάστε επίσης: Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση του PS4: 7 Διορθώσεις