Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Απόκτηση πελατών: Ορισμός και διαδικασία

Απόκτηση πελατών: Ορισμός και διαδικασία

Οι πελάτες είναι η σωτηρία και το οξυγόνο για να επιβιώσει κάθε επιχείρηση. Γι’ αυτό απαιτείται μια σταθερή στρατηγική απόκτησης πελατών για να προσελκύει νέους πελάτες με συνέπεια και να διατηρεί τους υπάρχοντες. Η απόκτηση πελατών είναι η μέθοδος ενσωμάτωσης νέων πελατών εντός του επιχειρηματικού πλαισίου.

Αλλά σύμφωνα με μια μελέτη της ProfitWell, το κόστος απόκτησης πελατών έχουν αυξηθεί 50% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Λοιπόν, σταματάμε να αποκτάμε νέους πελάτες;

Φυσικά και όχι!

Ενώ κοστίζει πέντε φορές περισσότερο η απόκτηση ενός νέου πελάτη παρά η διατήρηση ενός υπάρχοντος; Όμως, σύμφωνα με ένα infographic από το Invespcro.com, πάνω από το 44% των εταιρειών εστίαση στην απόκτηση πελατών περισσότερο από τη διατήρηση πελατών.

Η απόκτηση πελατών βοηθά τις επιχειρήσεις να στοχεύσουν άτομα που έχουν ακούσει για την επωνυμία και να τους μετατρέψουν σε πελάτες που πληρώνουν. Πολλοί οργανισμοί χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους και τακτικές για να βελτιώσουν την κερδοφορία τους, συμπεριλαμβανομένου του μάρκετινγκ απόκτησης πελατών.

Η επένδυση σε μια στρατηγική απόκτησης πελατών είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να προσελκύσουν τους κατάλληλους δυνητικούς πελάτες για την εταιρεία και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να ενισχύσουν τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των πελατών.

Το να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία απόκτησης πελατών, τον ορισμό, τη διαδικασία, τα οφέλη και τα διάφορα κανάλια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για να αλληλεπιδράσουν με δυνητικούς πελάτες, μπορεί να σας βοηθήσει να καθορίσετε τις καλύτερες στρατηγικές για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσουμε τον ορισμό και τη διαδικασία απόκτησης πελατών και θα εξερευνήσουμε ορισμένα κανάλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη στρατηγική απόκτησης πελατών, μαζί με τα βήματα της διαδικασίας απόκτησης πελατών.

Για αρχή, ας καταλάβουμε ποια είναι η στρατηγική απόκτησης πελατών.

Τι είναι η στρατηγική απόκτησης πελατών;

Μια στρατηγική απόκτησης πελατών είναι η προσέγγιση, οι δραστηριότητες και οι ενέργειες μιας εταιρείας για να προσεγγίσει νέους πελάτες και στη συνέχεια να ακολουθήσει μια διοχέτευση απόκτησης πελατών για να τους πείσει να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία τους.

Μια σταθερή στρατηγική απόκτησης πελατών αξιοποιεί τα δεδομένα των καταναλωτών για την κατανόηση της συμπεριφοράς του πελάτη για τον προσδιορισμό των ευκαιριών μάρκετινγκ για την προσέγγιση των καταναλωτών με μια συντονισμένη σειρά σημείων επαφής μάρκετινγκ.

Μια ισχυρή στρατηγική απόκτησης πελατών βοηθά τις επιχειρήσεις να:

 • Προσελκύστε δυνητικούς πελάτες
 • Φροντίστε τα μέχρι να είναι έτοιμα για πωλήσεις
 • Συστηματική προσέλκυση και μετατροπή δυνητικών πελατών σε πελάτες
 • Διατηρήστε πιστούς πελάτες μέσω της διατήρησης πελατών

Η απόκτηση πελατών είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση, καθώς επίσης ενδυναμώνει και ωφελεί τις εταιρείες σε:

 • Αύξηση πωλήσεων και κερδών
 • Βελτιώστε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας
 • Προσφέρετε στοιχεία έλξης σε νέους επενδυτές, παράγοντες επιρροής και συνεργάτες
 • Ενισχύστε τη συνολική ανάπτυξη της εταιρείας
 • Μια ευκαιρία για επέκταση των επιχειρήσεων

Η διαδικασία περιλαμβάνει το ταξίδι του αγοραστή από την πρώτη επαφή με τον πελάτη έως την τελική μετατροπή. Περιλαμβάνει κάθε πτυχή της διαδρομής του πελάτη, από τη δημιουργία δυνητικών πελατών έως την ενεργοποίηση, την αφοσίωση των πελατών και τη βελτιστοποίηση του ποσοστού μετατροπής.

Το συνολικό κόστος αυτών των βημάτων στη διαδικασία απόκτησης πελατών ονομάζεται κόστος απόκτησης πελατών (CAC).

Ανάλογα εξ ολοκλήρου με τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της επιχείρησης, η απόκτηση πελατών διαρκεί σύντομες έως μεγάλες περιόδους, από την αρχή μέχρι το τέλος. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της διαδικασίας, κάθε βήμα πρέπει να καλύπτεται ως μέρος της στρατηγικής διατήρησης του πελάτη και μιας ευρύτερης διοχέτευσης μάρκετινγκ.

Ανάγνωση:  Πώς να αλλάξετε το όνομα χρήστη Fortnite; Πλήρης Οδηγός

3 βασικές φάσεις μιας διοχέτευσης απόκτησης πελατών

Η στρατηγική, η διαδικασία και η διοχέτευση απόκτησης πελατών διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, αλλά γενικά χτίζονται γύρω από αυτές τις τρεις φάσεις.

Lead Generation – (Διατήρηση)

Το πρώτο βήμα της διαδικασίας απόκτησης πελατών περιλαμβάνει τη δημιουργία και την εφαρμογή μιας αποτελεσματικής στρατηγικής μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την οικοδόμηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας προσεγγίζοντας νέους πελάτες μέσω συμβατικού τηλεμάρκετινγκ, απευθείας αλληλογραφίας, τηλεοπτικής διαφήμισης και μάρκετινγκ ψηφιακών και κοινωνικών μέσων.

Ένας ποικίλος συνδυασμός καναλιών απόκτησης εκθέτει δυνητικούς πελάτες στην επωνυμία σας και δημιουργεί ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες.

Πρόθεση αγοράς – (Προσέλκυση)

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία απόκτησης πελατών επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή περισσότερων πληροφοριών στους πελάτες σχετικά με την επωνυμία σας και στην ενθάρρυνση τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο αγοράς.

Οι επιχειρήσεις συχνά χρησιμοποιούν διαφορετικές στρατηγικές μάρκετινγκ για να επιστήσουν την προσοχή των πελατών στο φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα ή στον ιστότοπο της επωνυμίας τους, όπου μπορούν να περιηγηθούν στα προϊόντα/υπηρεσίες.

Όσο πιο ενημερωμένοι είναι οι πιθανοί υποψήφιοι πελάτες, τόσο πιο πιθανό είναι να πάρουν μια απόφαση αγοράς και να στραφούν σε πελάτες.

Απόφαση αγοράς – (Μετατροπή)

Αυτό το τελικό στάδιο της διαδικασίας απόκτησης πελατών περιλαμβάνει την παροχή κινήτρων σε νέους πελάτες που βρίσκονται στα πρόθυρα της αγοράς. Η προσφορά κωδικών έκπτωσης, δωρεάν δοκιμών, προγραμμάτων επιβράβευσης και άλλων ανταμοιβών σε πελάτες για πρώτη φορά μπορεί να βοηθήσει τους νέους πελάτες να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αγοράς.

Τι είναι ένα κανάλι απόκτησης πελατών;

Ο εντοπισμός των ιδανικών πελατών σας και η δημιουργία μιας στρατηγικής και διοχέτευσης απόκτησης πελατών είναι μια εξαιρετική αρχή για την απόκτηση νέων πελατών, αλλά αυτό είναι μόνο μία φάση της διαδικασίας. Οι επιχειρήσεις πρέπει να εξετάσουν ποια κανάλια απόκτησης πελατών θα χρησιμοποιήσουν για την εφαρμογή της στρατηγικής.

Τα κανάλια απόκτησης πελατών είναι οι πλατφόρμες που χρησιμοποιεί μια εταιρεία για να προωθήσει τα προϊόντα/υπηρεσίες της σε νέους πελάτες ή υποψήφιους πελάτες. Τα κανάλια απόκτησης που ταιριάζουν καλύτερα για την επιχείρησή σας εξαρτώνται από το προϊόν, το κοινό, τους πόρους και τη συνολική στρατηγική σας.

Τούτου λεχθέντος, παρατίθενται παρακάτω ορισμένα δημοφιλή κανάλια απόκτησης πελατών:

 • Instagram: Σύντομα βίντεο και οπτικά ελκυστικές αναρτήσεις.
 • Facebook: Μηνύματα ένας προς έναν, ζωντανή ροή βίντεο, διαφήμιση.
 • YouTube: Συνήθως περισσότερο. Περισσότερο ενημερωτικό και διασκεδαστικό περιεχόμενο βίντεο.
 • SEO: Μακράς μορφής γραπτό περιεχόμενο που έχει βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης.
 • Επί πληρωμή μέσων κοινωνικής δικτύωσης: Ευκρινείς, ελκυστικές και ευέλικτες διαφημίσεις με συναρπαστικά γραφικά.
 • Ανταμοιβές: Εκπτώσεις, παραπομπές και ανταμοιβές αφοσίωσης.

Τι είναι ένα αποτελεσματικό παράδειγμα απόκτησης πελατών;

Η Amazon παρέμενε πάντα στην κορυφή καθώς ήταν σταθερή στην επικοινωνία με τους πελάτες. Το συμπεριφορικό τους email είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για το πώς έχουν ένα δυνατό παιχνίδι απόκτησης. Είναι ένα μήνυμα παρακολούθησης στα εισερχόμενα αλληλογραφίας μας όταν αγοράζουμε κάτι.

Το mail ζητά από τον πελάτη να αξιολογήσει και να αξιολογήσει το προϊόν. Αυτή η πρακτική είναι ένας έξυπνος τρόπος να κρατάτε τον πελάτη σε συνεχή κύκλο του ταξιδιού απόκτησης, περνώντας ακόμη και πέρα ​​από το τελικό σημείο αγοράς.

Και πώς το κάνουν; Μας δίνουν έναν ζωντανό σύνδεσμο ως ενεργό αναθεώρηση CTA, το οποίο, όταν κάνουμε κλικ, μας μεταφέρει ξανά στον ιστότοπό τους για να μας κάνει υποψήφιους πελάτες.

Αναλύοντας τη στρατηγική για την απόκτηση πελατών

Κάθε επιχείρηση εκεί έξω στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους πελάτες για να παραμείνει στη ζωή και να εξελιχθεί σε μια σημαντική επωνυμία εν μέσω ανταγωνισμού. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο όταν η εταιρεία παίζει ένα δυναμικό παιχνίδι στρατηγικής απόκτησης πελατών. Ο σκοπός αυτής της στρατηγικής, μιλώντας τεχνικά, είναι να αποκτήσει, να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί. Ακολουθεί μια λεπτομερής εικόνα για αυτά τα σημεία παρακάτω:

 • Παίρνω – Η διαδικασία απόκτησης νέων πελατών για την επιχείρηση. Αυτό είναι το πρώτο μέρος όπου η στρατηγική απόκτησης παίζει το ρόλο της. Η εταιρεία εμπορεύεται την υπηρεσία, το προϊόν ή την υπηρεσία της σε δυνητικούς ή στοχευμένους πελάτες μέσω διαφόρων καναλιών και στη συνέχεια τους μετατρέπει σε δυνητικούς πελάτες.
 • Διατήρηση – Δεν μπορεί κάθε δυνητικός επιχειρηματικός στόχος να μετατραπεί σε τελικό αγοραστή. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η επιτυχία εξαρτάται από την υπηρεσία και τα προϊόντα με τα οποία διαπραγματεύεται η επιχείρηση. Εάν η επιχείρηση θέλει να κρατήσει τους πελάτες, πρέπει συχνά να τους παρέχει κάτι νέο – μια έκπτωση, μια ανταμοιβή αφοσίωσης ή ακόμα και ένα δώρο! Το ποσοστό ανατροπής είναι διαφορετικό για έναν κλάδο από τον άλλο, ο οποίος γενικά μειώνεται μεταξύ 5% και 7%.
 • Καλλιεργώ – Πόσοι καταναλωτές μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μιας επιχείρησης; Ή σε πόσους πελάτες μπορεί η εταιρεία να πουλήσει ή να διασταυρώσει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της; Το εγχείρημα πρέπει συνεχώς να προσελκύει νέους πελάτες διατηρώντας τη στρατηγική απόκτησης πελατών ζωντανή και ευδοκιμώντας για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, ακόμη και όταν ο πελάτης αναστατώνεται.
Ανάγνωση:  Γιατί το SEO πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας για την εταιρεία SaaS σας

6 Καλύτερες τεχνικές απόκτησης πελατών

Καθώς αναπτύσσετε τη στρατηγική σας για την απόκτηση πελατών, σκεφτείτε τις 5 κορυφαίες τεχνικές απόκτησης πελατών για να μεταφέρετε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας σε υποψήφιους πελάτες.

Content Marketing

Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι αποτελεσματικό, συναρπαστικό και πειστικό για την καταγραφή της επισκεψιμότητας του ιστότοπου. Σύμφωνα με έρευνα από Μετρική ζήτησηςτο μάρκετινγκ περιεχομένου δημιουργεί τριπλάσιους δυνητικούς πελάτες από το εξερχόμενο μάρκετινγκ και κοστίζει 62% λιγότερο.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία αναρτήσεων ιστολογίου, βίντεο, οδηγών, γραφικών πληροφοριών, ηλεκτρονικών βιβλίων, podcast, βίντεο επίλυσης προβλημάτων, ενημερωτικών δελτίων, διαδικτυακών σεμιναρίων, συχνών ερωτήσεων και πολλών άλλων τύπων περιεχομένου που λειτουργούν ταυτόχρονα ως εξασφαλίσεις επωνυμίας και εκπαιδευτικό υλικό και εισάγουν τους αναγνώστες στην επιχείρησή σας.

Το μάρκετινγκ περιεχομένου βοηθά στη δημιουργία μιας εξουσίας στον κλάδο σας με μικρό αρχικό κόστος και υψηλότερα μακροπρόθεσμα οφέλη. Υποστηρίζει επίσης ολόκληρο το ταξίδι πελατών για την επιχείρησή σας, από τη δημιουργία μολύβδου έως την απόκτηση και τη διατήρηση.

SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι η προσαρμογή του περιεχομένου του ιστότοπού σας και η απόκτηση του επιχειρηματικού ιστότοπου στην κορυφαία θέση στον σκληρό ανταγωνισμό της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης.

Το SEO είναι μια από τις βασικές μεθόδους για την απόκτηση πελατών, καθώς είναι πιθανό οι πελάτες σας να χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης για να μάθουν πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο προϊόν ή υπηρεσία, καθιστώντας το SEO πολύτιμο κανάλι για την απόκτηση πελατών. Το γεγονός ότι το SEO είναι τόσο αποτελεσματικό για την ανάπτυξη της επωνυμίας είναι εμφανές σε αυτό Μελέτη περίπτωσης SEO από μια δημοφιλή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων που αύξησε τον αριθμό των οργανικών επισκεπτών της υπερπενταπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα χρόνο!

Τηλεμάρκετινγκ

Το τηλεμάρκετινγκ είναι ευρέως διαδεδομένο παγκοσμίως, όπου η επιχείρηση συνδέεται με το κοινό-στόχο μέσω μιας τηλεφωνικής κλήσης. Αυτά τα τηλεφωνήματα είναι αληθινά ανοίγματα πόρτας. Οι πράκτορες, εάν είναι επιτυχείς, μπορούν να ενσωματώσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να τους μετατρέψουν σε αγοραστή αμέσως.

Αν όχι όλοι, υπάρχουν πολλοί κλάδοι όπου το τηλεμάρκετινγκ ή οι τηλεπωλήσεις διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απόκτηση της επιχείρησης ενός πελάτη. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εταιρείες τηλεαγορών.

Mobile Marketing

Το μάρκετινγκ για κινητά αναφέρεται στην προσέγγιση πελατών και πελατών στα smartphone τους μέσω SMS, εφαρμογών για κινητά, ειδοποιήσεων push ή Facebook και Whatsapp Messenger.

Το μάρκετινγκ για κινητές συσκευές βοηθά τις εταιρείες να δημιουργούν γρήγορα αυτοματοποιημένες καμπάνιες πολυκαναλικών με τη βοήθεια εργαλείων αυτοματισμού μάρκετινγκ και να προσεγγίζουν πελάτες σε όλα τα σημεία επαφής.

Δεδομένου ότι το κοινό θέλει να αλληλεπιδρά με επωνυμίες όλο το εικοσιτετράωρο, μια πολυκαναλική παρουσία μπορεί να βοηθήσει στην παράδοση ενός συνεπούς μηνύματος σε πολλά κανάλια και μια ευχάριστη εμπειρία πελάτη.

Ανάγνωση:  40 καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Mangainn για δωρεάν ανάγνωση Manga στο Διαδίκτυο

Email Marketing

Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πελάτες και δυνητικούς πελάτες που αναφέρονται στη λίστα, αναφέροντας διάφορες προσφορές, μοιράζονται περιεχόμενο βασισμένο στη γνώση και στέλνουν δώρα, ανταμοιβές ή πληροφορίες σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες της εταιρείας.

Κάθε φορά που μια επιχείρηση στέλνει ένα email, ο πελάτης λαμβάνει μια ειδοποίηση. Είτε ανοίξουν το email είτε όχι, βλέπουν το όνομα της επωνυμίας να αναδύεται και τη γραμμή θέματός τους με οποιαδήποτε προσφορά ή ανταμοιβή, την οποία έχουν υπόψη την επόμενη φορά που θέλουν να αγοράσουν κάτι.

Το email marketing μπορεί εύκολα να συλλέξει δεδομένα πελατών και να τα χρησιμοποιήσει για να κλιμακώσει τη στρατηγική μάρκετινγκ. Οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν τα ποσοστά ανοίγματος και κλικ και οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα όπως συχνές αγορές, εγκαταλελειμμένα καροτσάκια και πολλά άλλα.

Πρόγραμμα παραπομπής

Η παραπομπή είναι η πιο ισχυρή και μη τεκμηριωμένη μορφή διάδοσης της λέξης υπέρ μιας επιχείρησης και ενίσχυσης της απόκτησης πελατών για τις επιχειρήσεις. ο θεωρία προγράμματος παραπομπής είναι αρκετά απλό: Όσο περισσότερα άτομα αναφέρετε, τόσο περισσότερα κερδίζετε ή εξοικονομείτε.

Οι πελάτες είναι 4x είναι πιο πιθανό να αγοράσετε από την επωνυμία σας όταν σας το παραπέμψει ένας φίλος. Με αυτόν τον τρόπο, νέοι πελάτες μπορούν να αξιοποιηθούν στο εγχείρημα.

Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα απόκτησης πελατών μέσω ενός προγράμματος παραπομπής προέρχεται από το Dropbox, μια εταιρεία αποθήκευσης που βασίζεται στο cloud.

Το πρόγραμμα προσφέρει σε εσάς και τους φίλους σας 500 MB επιπλέον δωρεάν αποθηκευτικού χώρου — έως 16 GB συνολικά, κατόπιν παραπομπής.

Το πρόγραμμα παραπομπής ενός φίλου αύξησε τις εγγραφές τους κατά 60%, καταγράφοντας πάνω από 2,8 εκατομμύρια προσκλήσεις παραπομπής τον πρώτο μήνα.

Social Media Marketing

Με πάνω 3,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι στα social media παγκοσμίως, έχοντας α παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διαδικτυακές επιχειρήσεις σε δημοφιλή κανάλια όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram και το TikTok διευκολύνει την προώθηση επιχειρήσεων.

Μια εξαιρετική στρατηγική απόκτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι απαραίτητη για τις επιχειρήσεις, όταν όλοι γίνονται ψηφιακοί και κοινωνικοί. Τα προνόμια της εξάσκησης και της παρακολούθησης των τελευταίων τάσεων στο μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνουν:

 • Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας μέσω ποικίλου περιεχομένου.
 • Δείχνοντας στους πελάτες μια ανθρώπινη και δημιουργική πλευρά της επωνυμίας σας.
 • Αλληλεπίδραση με το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατεύθυνσή τους στον ιστότοπό σας.
 • Προώθηση νέων προϊόντων, προσφορών και υπηρεσιών στους ακόλουθους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ιδανικά για την ενίσχυση της προβολής της επωνυμίας σας, τη δημιουργία περισσότερων δυνητικών πελατών και την επέκταση της επιχείρησής σας. Η αποτελεσματική διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλα τα κανάλια σάς βοηθά να αλληλεπιδράσετε με το κοινό-στόχο σας σε προσωπικό επίπεδο.

Χάνετε εκατομμύρια προοπτικές εάν η μπάντα σας δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει τα εργαλεία κοινωνικών μέσων για την απόκτηση πελατών.

Η δέσμευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πρέπει να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά την αφοσίωση του περιεχομένου σας. Αυτός ο οδηγός θα σας παρέχει όλες τις συμβουλές και τα κόλπα που χρειάζεστε. Κατεβάστε το δωρεάν τώρα!

Απόκτηση πελατών με την HypoChat

Το HypoChat είναι ένα εργαλείο διαχείρισης και αφοσίωσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης all-in-one που είναι ένας ισχυρός βοηθός για την απόκτηση σταθερών πελατών και την αποτελεσματική στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης για μια εταιρεία.

Διαχειρίζεται όλες τις επικοινωνίες πελατών, όπως email, κριτικές, συνομιλία και, το πιο σημαντικό, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σας προσφέρει πολλές λύσεις για να βελτιστοποιήσετε αυτή τη διαδικασία αφοσίωσης στο μέγιστο.

Με το HypoChat, μπορείτε να αναβαθμίσετε την εξυπηρέτηση πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας τους πελάτες σας χαρούμενους και μετατρέποντάς τους σε υποστηρικτές της επωνυμίας. Από την πρώτη σας αλληλεπίδραση μέχρι την άμεση υποστήριξη πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η HypoChat συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης παρέχοντας εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών.

Ανάγνωση:  Η σημασία της καταγραφής κλήσεων: Βελτίωση της επικοινωνίας και της τεκμηρίωσης

Η HypoChat μειώνει το κόστος απόκτησης και αυξάνει το ποσοστό διατήρησης των πιστών πελατών με τις δυνατές λειτουργίες της.

Το HypoChat βοηθά στην ακρόαση στα κοινωνικά δίκτυα, διατηρεί μια καρτέλα με τις αναφορές, τις ετικέτες και τα σχόλια της επωνυμίας στα κανάλια σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βελτιστοποιεί όλη την επικοινωνία των πελατών σε ένα ενοποιημένο κοινωνικό φάκελο εισερχομένων.

Η λειτουργία εισερχομένων κοινωνικής δικτύωσης βοηθά τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με τον πελάτη και οι κονσέρβες απαντήσεις βοηθούν να απαντούν σε συχνές ερωτήσεις χωρίς ανθρώπινα λάθη.

Μειώνει επίσης την επαναλαμβανόμενη, χειρωνακτική εργασία της απάντησης σε ένα μήνυμα ή της απάντησης σε ένα σχόλιο και της άμεσης απάντησης, εξοικονομώντας χρόνο για πελάτες και υπαλλήλους.

Επιπλέον, με τη λειτουργία ομαδικής συνεργασίας του HypoChat, γίνεται εύκολο να εκχωρήσετε εισιτήρια στα μέλη της ομάδας για να απαντούν άμεσα σε ερωτήματα πελατών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους κανόνες αυτοματισμού του HypoChat για να δώσετε προτεραιότητα στα μηνύματα με βάση τον επείγοντα χαρακτήρα, τη συνάφεια, την ηλικία και το περιεχόμενό τους.

Οι ομάδες μπορούν να συνεργαστούν για να προσφέρουν μια συνεπή εμπειρία πελάτη σε όλες τις αλληλεπιδράσεις και τα κανάλια σε όλη τη διαδικασία απόκτησης πελατών.

Οι εκθέσεις και τα δεδομένα που μπορούν να εφαρμοστούν είναι ένα χρυσωρυχείο για τις επιχειρήσεις. Οι προσαρμοσμένες αναφορές απόδοσης της HypoChat βοηθούν τις εταιρείες να παρακολουθούν την απόδοση εξυπηρέτησης πελατών και τη συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με αυτές τις αναφορές με δυνατότητα δράσης, οι επιχειρήσεις μπορούν να παρακολουθούν τις συνομιλίες που έγιναν μέσα σε μια συγκεκριμένη περίοδο και τον μέσο χρόνο απόκρισης για να βελτιώσουν τη στρατηγική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπό το φως αυτών των μετρήσεων.

Ντέιβιντ Χούπερ

Εμπειρογνώμονας Παραγωγής

«Ο HypoChat ήταν εξαιρετικός για τη σύνδεσή μου με τους πελάτες και τους οπαδούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς μου επιτρέπει να βάζω τα πάντα σε ένα μόνο «inbox» και να απαντώ εύκολα μέσω πολλών καναλιών ταυτόχρονα. Η εξυπηρέτηση πελατών και η επικοινωνία ήταν εξαιρετική και είναι κάτι που χρησιμοποιώ καθημερινά. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα για οποιονδήποτε ασχολείται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή χρειάζεται μια καλή επιλογή εξυπηρέτησης πελατών.»

✓ Επαληθευμένη κριτική για το κυνήγι προϊόντος

Τυλίγοντας

Η απόκτηση πελατών αφορά την απόκτηση των σωστών πελατών που παραμένουν μαζί σας και σας βοηθούν να αποκτήσετε περισσότερους.

Οι επιτυχημένες εταιρείες είναι αυτές που βάζουν τους πελάτες τους στο προσκήνιο τόσο για την απόκτηση όσο και για τη διατήρηση. Δημιουργήστε μια ισχυρή στρατηγική απόκτησης πελατών με τα σωστά εργαλεία όπως το HypoChat και περιμένετε ένα κόστος απόκτησης πελατών, αλλά αυξήστε την αξία διάρκειας ζωής του πελάτη.

Το HypoChat, η μοναδική ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης κοινωνικών μέσων που έχει δημιουργηθεί για σύνδεση, σας βοηθά να κατανοήσετε και να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής των πελατών, σας βοηθά να αλληλεπιδράσετε μαζί τους και απαντά σε αυτούς άμεσα, γεγονός που βοηθά στην παροχή της καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών . Το HypoChat βοηθά επίσης στη μέτρηση της απόδοσης και τελικά στην απόκτηση πελατών, στη διατήρηση τους και στην ανάπτυξη.
Ξεκινήστε να αποκτάτε πελάτες με τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών σήμερα!

Σχετικό άρθρο – Οδηγός επιχειρήσεων Whatsapp

Με την καλή διαχείριση των μηνυμάτων, το WhatsApp Business μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για το μάρκετινγκ και αποτελεσματικό στην εξυπηρέτηση πελατών. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε συμβουλές και κόλπα.