Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών της Domino’s Social Media

Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών της Domino's Social Media

Η εξυπηρέτηση πελατών είναι βασικό συστατικό οποιασδήποτε επωνυμίας και οι επωνυμίες που είναι σε θέση να παρέχουν άριστη εξυπηρέτηση πελατών είναι πιο πιθανό να είναι επιτυχημένες μακροπρόθεσμα. Ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών τους είναι χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως τρόπο αλληλεπίδρασης με τους πελάτες. Παρέχοντας εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν ένα ευρύ φάσμα πελατών και να διασφαλίσουν ότι προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία.
Υπό αυτή την έννοια, η ταυτότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μιας μάρκας άρχισε να καταλαμβάνει σημαντική θέση στην οικοδόμηση της συνολικής της παρουσίας στην αγορά. Σε αυτό το άρθρο, θα αξιολογήσουμε πώς η Domino’s διασφαλίζει ότι προσφέρει στους πελάτες της την πιο νόστιμη πίτσα και πώς μπορούν να είναι σίγουροι ότι οι πελάτες τους απολαμβάνουν κάθε μπουκιά της εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ας δούμε τις επιδόσεις της Domino στην εξυπηρέτηση πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ας κάνουμε το στόμα μας βουρκωμένο.

Η παρουσία της μάρκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το Domino’s λαμβάνει χώρα σε κάθε κύρια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ανταποκρίνεται ενεργά στα προβλήματα των πελατών, αλληλεπιδρά μαζί τους και παρέχει μια θετική εμπειρία πελατών.

Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Domino ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά όταν οι πελάτες τους έχουν ερωτήσεις ή ανησυχίες. Παρέχουν επίσης συνεπές, ποιοτικό περιεχόμενο σε όλα τα κορυφαία κοινωνικά κανάλια όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Ανάγνωση:  Πώς να ελέγξετε εάν κάποιος στο Discord σας απέκλεισε

Με αυτόν τον τρόπο, η Domino’s δημιουργεί πιστούς ακόλουθους που τους παρέχει πολύτιμη εικόνα για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πελάτες τους με τις υπηρεσίες πελατών τους και πώς ανταποκρίνονται στο περιεχόμενό τους.

Λογαριασμοί Social Media της Domino

Όταν ρίξουμε μια ματιά στην παρουσία τους στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεχωριστά, μπορούμε να πούμε ότι:

  • Και τελικά, Το Domino’s εμφανίζεται στο Instagram με αρκετά ελκυστικό περιεχόμενο, από τροχούς έως αναρτήσεις. Από τις 20 Οκτωβρίου 2022, η Domino’s έχει 1,7 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Προσβασιμότητα Domino στα Social Media

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι η προσβασιμότητα. Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης τείνουν να μην έχουν τις ίδιες δυνατότητες με άλλους ιστότοπους, όπως φόρμες ή μενού που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για εύκολη πλοήγηση. Αυτή η έλλειψη πόρων μπορεί να δυσκολέψει τους πελάτες να λάβουν την εξυπηρέτηση πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν αξιολογούμε τη στρατηγική εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Domino από αυτή την οπτική γωνία, βλέπουμε ότι η εταιρεία είναι πολύ προσβάσιμη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, μόλις ένας πελάτης εισέλθει στη σελίδα του Domino στο Facebook, εμφανίζεται αμέσως ένα μήνυμα που του επιτρέπει να ξεκινήσει μια συνομιλία.

Αυτό το αυτοματοποιημένο μήνυμα δείχνει ότι το Domino’s παρέχει εξαιρετικά προσβάσιμη εξυπηρέτηση πελατών στο Facebook από ανοίγοντας μια συνομιλία αμέσως.

Domino’s Response Time στα Social Media

Μια άλλη πρόκληση είναι ο χρόνος απόκρισης. Οι αναρτήσεις, τα σχόλια ή οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν γρήγορα να χαθούν στη θάλασσα του περιεχομένου. Όσοι θέλουν να απαντήσουν μπορεί να βρεθούν συγκλονισμένοι από τους χρόνους απόκρισης, γεγονός που καθιστά δύσκολη την έγκαιρη παροχή απαντήσεων. Έχοντας κατά νου αυτές τις προκλήσεις, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι ομάδες εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή διαχείρισης αφοσίωσης είναι αποτελεσματικές και παραγωγικές. Η επένδυση σε εργαλεία και τεχνητή νοημοσύνη για περισσότερη αποτελεσματικότητα είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα.

Ανάγνωση:  Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για δικηγόρους για ενίσχυση της διαδικτυακής προβολής και της απόκτησης πελατών

Όταν αξιολογούμε τον χρόνο απόκρισης του Domino στα social media, δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ταχύτητά του! Αυτοί απαντήστε συνήθως αμέσως στο Facebook, το Twitter και το Instagram. Στο παρακάτω παράδειγμα, βλέπουμε ότι απάντησαν σε ένα παράπονο πελάτη σε 12 λεπτά με φιλικό τρόπο.

Περιεχόμενο κοινωνικών μέσων Domino

Όσο και η παροχή άμεσης εξυπηρέτησης πελατών, οι έμμεσοι τρόποι αλληλεπίδρασης με το κοινό σας είναι σημαντικοί για τη δημιουργία μιας καλής στρατηγικής εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε σχόλιο κάτω από μια ανάρτηση μπορεί να μετατραπεί σε έρευνα πελάτη ανά πάσα στιγμή!

Η Domino’s εφαρμόζει μια εξαιρετική στρατηγική περιεχομένου στη σελίδα της Domino στο Facebook για να διατηρήσει το μεγάλο κοινό της αφοσιωμένο στην επωνυμία.

Για παράδειγμα, η Domino’s δημοσίευσε μια φωτογραφία μιας πίτσας, ρωτώντας: «Να κάνω ράντσο ή όχι;» –αναφορά στο «Να είσαι ή να μην είσαι». Με αυτόν τον τρόπο, κάνουν τους πελάτες τους να ανταποκριθούν δημιουργικά στην ανάρτηση με τις φωτογραφίες πίτσας Domino’s τους.

Όπως και στο Facebook, η Domino’s δημιουργεί ελκυστικό περιεχόμενο και στο Instagram. Αυτές οι δύο πλατφόρμες μπορεί να έχουν διαφορετικά προφίλ κοινού, επομένως χτίζουν μια στρατηγική περιεχομένου ανάλογα.

Στο παρακάτω παράδειγμα, η Domino’s απάντησε σε ένα σχόλιο πελάτη μέσω κυλίνδρων –ένας δημοφιλής τρόπος αφοσίωσης των χρηστών στο Instagram, και επίσης το μετέτρεψε σε υλικό περιεχομένου μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρώντας παράλληλα υψηλή την ποιότητα της αφοσίωσης των πελατών τους, δημιούργησαν και νέο περιεχόμενο. Win-win!

Ανάγνωση:  Helium 10 Review 2024: Είναι καλό για την επιχείρησή σας;

Συνεργάζονται επίσης με επηρεαστές του Instagram για να αλληλεπιδράσουν με τον πελάτη τους.

Domino’s Style & Tone στα Social Media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα οπτικό μέσο, ​​πράγμα που σημαίνει ότι το στυλ και ο τόνος μιας μάρκας ενώ παρέχει εξυπηρέτηση πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την επωνυμία. Επομένως, οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίσουν ότι το στυλ και ο τόνος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ταιριάζουν με την επωνυμία τους και είναι συνεπείς.

Ο τόνος και το στυλ του Domino στα social media είναι φιλικοί και συνεπείς, όπως φαίνεται στο παρακάτω παράδειγμα. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται με το κοινό και το εκπλήσσει σε μια στιγμή υψηλού διαφημιστικού κορεσμού, όντας δημιουργικοί και έχοντας έναν τόνο αυθεντικότητας, ζεστασιάς και πάνω από όλα.

Φυσικά, έχουν αρκετές κονσέρβες απαντήσεις, αλλά πάντα εξατομικεύουν την απάντησή τους αναφέροντας το όνομα του ειδικού εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τελική ετυμηγορία

Το Domino καταφέρνει πολλά στο διαδίκτυο μέσω πολλαπλών πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, το Instagram, το Facebook κ.λπ., εκτός από το ότι είναι καλό στο να τα εκμεταλλεύεται. Ακούνε επίσης τι λένε οι πελάτες τους για να βελτιώσουν την επωνυμία τους και την ικανοποίηση των πελατών τους. Είναι πολύ ανοιχτοί στην επικοινωνία τους ζητώντας τόσο καλά όσο και κακά σχόλια από τους πελάτες και τους επικριτές τους, συμπεριλαμβανομένων των αρνητικών. Αρκετοί έπαινοι. ας μιλήσουν οι βαθμολογίες!

Ανάγνωση:  Πώς οι επιχειρήσεις κάνουν επιταγές;

***Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται στην έρευνα και τις δοκιμές μας.

Προσβασιμότητα – 9/10

Τα προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Domino είναι εύκολο να βρεθούν και είναι πάντα προσβάσιμα για να ξεκινήσετε συνομιλίες και συνδέσεις. Η εξυπηρέτηση πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι διαθέσιμη 24/7.

Χρόνος απόκρισης – 10/10

Όσο είναι προσβάσιμα είναι και γρήγορα! Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι η Domino’s μένει πραγματικά στο σλόγκαν της “30 λεπτά ή δωρεάν!” και στην εξυπηρέτηση πελατών της.

Tone of Voice – 10/10

Ο τόνος των social media του Domino είναι αυθεντικός, ζεστός και φιλικός. Απαντούν σε όλα τα σχόλια και τα tweets των πελατών με το ίδιο ύφος και τόνο σταθερά -ακόμη και στα κακά. Μέχρι εδώ καλά!

Εξατομίκευση – 8/10

Η Domino’s δημιουργεί κυρίως εξατομικευμένες απαντήσεις ή tweets σε κάθε μοναδικό ερώτημα πελάτη. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε στρατηγική εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούν τη δύναμη των κονσερβοποιημένων απαντήσεων για αρκετές περιπτώσεις. Τα καλά νέα είναι ότι αναφέρουν τα ονόματά τους στο τέλος της απάντησής τους για να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία.

Αρραβώνας – 10/10

Η Domino’s αλληλεπιδρά με τους πελάτες της μέσω κάθε πιθανής πλατφόρμας. Το περιεχόμενό τους κρατά τους πελάτες αφοσιωμένους μέσω σχολίων, επισημάνσεων “μου αρέσει” και αναφορών, και τελικά παρέχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση.

Σχετικό άρθρο – Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης AIRBNB