Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ADOBE

Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης της ADOBE

Η Adobe είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους λογισμικού στον κόσμο που βοηθά τις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν και να συνδέονται με πελάτες ψηφιακά. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Adobe παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης για πελάτες της Adobe, όπως:

  • Εκπαίδευση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακού μάρκετινγκ
  • Στρατηγική και εφαρμογή δέσμευσης στα social media
  • Εργαλεία αναφοράς μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
  • Παρακολούθηση και ανάλυση μέσων κοινωνικής δικτύωσης,

και άλλες ανάγκες υποστήριξης μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η Adobe προσφέρει επίσης μια ποικιλία δωρεάν πόρων για εκπαίδευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πόρους για επιχειρήσεις που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα social media ως κανάλι μάρκετινγκ.

Η Adobe διευκολύνει τη σύνδεση με την εξυπηρέτηση πελατών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η ομάδα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας έχει περισσότερους από 600 υπαλλήλους και είναι διαθέσιμη στο Facebook, το Twitter και το Google+ για να απαντά σε ερωτήσεις και να αντιμετωπίζει προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημοσιεύσετε μια ερώτηση ή να χρησιμοποιήσετε το #πλίθα hashtag για να λάβετε απάντηση από την ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Adobe. Μπορείτε επίσης να στείλετε ένα άμεσο μήνυμα στο @AdobeSupport στο Twitter.

Ας δούμε πώς αντιμετωπίζουν την εξυπηρέτηση πελατών μέσω των social media.

Εξυπηρέτηση πελατών κοινωνικής δικτύωσης της Adobe

Η Adobe είναι μια αναγνωρίσιμη παγκόσμια μάρκα με σημαντική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η παρουσία της Adobe στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ισχυρή, με πάνω από 6,5 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook, 1,4 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και περισσότερους από 800 χιλιάδες ακολούθους στο Twitter. Η εταιρεία διατηρεί αυτή την ισχυρή παρουσία δημοσιεύοντας τακτικά ενημερώσεις, φωτογραφίες, βίντεο, άλλο ελκυστικό περιεχόμενο και συνδέσμους στο ιστολόγιό της.

Η στρατηγική κοινωνικής δικτύωσης της Adobe εστιάζει στη βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας και στην αύξηση της αφοσίωσης των πελατών. Δημοσιεύοντας ελκυστικό περιεχόμενο, όπως βίντεο από τα παρασκήνια από τις εκδηλώσεις του συνεδρίου και πολλά άλλα, η Adobe μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση κοινότητας που οδηγεί σε καλύτερη αφοσίωση στην επωνυμία. Είναι αδύνατο να χάσουμε την επιτυχία τους στις στρατηγικές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όταν ελέγχουμε τους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάγνωση:  Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Analytics για τη βελτίωση της επιχείρησής σας

Στο Instagram, η Adobe διαθέτει ένα επίσημος λογαριασμός, αλλά δεν είναι το μόνο. Μπορείτε να βρείτε λογαριασμούς διαφορετικού λογισμικού που προσφέρει η Adobe, όπως λογαριασμούς Adobe Creative Cloud, Adobe Drawing, Adobe Video και Adobe Express (και αυτοί είναι μόνο μερικοί από αυτούς!).

Αυτή η στρατηγική αυξάνει τις πιθανότητες κάποιος να δει πλίθα στο Instagram. Κάθε λογαριασμός έχει διαφορετικό ελκυστικό περιεχόμενο, αλλά πιστεύουμε ότι δύο αξίζει να αναφερθούν, ειδικά.

Το πρώτο είναι το Adobe Photoshop λογαριασμό, στον οποίο μοιράζονται μαθήματα, συμβουλές, διαδικασίες επεξεργασίας και μερικές εμπνευσμένες εικόνες. Αυτός ο λογαριασμός έχει 5,4 εκατομμύρια ακόλουθους. Εκτός από τις εικόνες, μπορείτε να βρείτε πολύ χρήσιμο περιεχόμενο εδώ.

Ομοίως, Adobe Lightroom Ο λογαριασμός ακολουθείται από περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια άτομα. Σε αυτόν τον λογαριασμό, μπορείτε να βρείτε εμπνευσμένες φωτογραφίες, εκπληκτικές προβολές, αξιοσημείωτες εικόνες, επεξεργασία βίντεο διαδικασίας και πολύ περισσότερο περιεχόμενο που κάνει τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν με την εταιρεία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Υπάρχουν διάφορες καμπάνιες στις οποίες οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν και να μοιραστούν τη δουλειά τους. Αυτά τα είδη περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες Αυξήστε την αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενισχύστε τη σύνδεση μεταξύ της Adobe και των χρηστών της.

Θέλω να πω, δεν μοιραζόμαστε όλοι υπέροχες φωτογραφίες με τους φίλους μας στο Instagram ή δεν μοιραζόμαστε κάποιες αναρτήσεις που μας αρέσουν στις ιστορίες μας; Επιπλέον, αυτό το περιεχόμενο δείχνει σε άλλους ανθρώπους τι μπορούν να επιτύχουν με τις εφαρμογές (όσον αφορά την επεξεργασία), γι’ αυτό και αυτός ο τύπος αφοσίωσης είναι επίσης μία από τις καλύτερες μεθόδους μάρκετινγκ.

Οσον αφορά Facebook, η περίπτωση είναι παρόμοια. Μοιράζονται τις ειδήσεις, τα ιστολόγια και το ελκυστικό περιεχόμενο από τον επίσημο λογαριασμό τους. Υπάρχουν επίσης σελίδες στο Facebook για photoshop και πολλές άλλες εφαρμογές της Adobe.

Ανάλυση της Εξυπηρέτησης Πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Adobe

Η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχει υποστήριξη πελατών στα κοινωνικά δίκτυα. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε για την κοινωνική εξυπηρέτηση πελατών είναι σε αυτό το δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο. Κατεβάστε το δωρεάν τώρα!

Ανάγνωση:  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Ahrefs's SEO Audit API

Προσβασιμότητα και χρόνος απόκρισης της Adobe

Η Adobe είναι μια από τις εταιρείες που προσφέρουν εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πόσο γρήγορα είναι όμως και μπορούμε να τα φτάσουμε εύκολα;

Στο Twitter, η Adobe έχει έναν λογαριασμό που ονομάζεται Adobe Care, από την οποία επικοινωνούν με τους πελάτες. Η Adobe κάνει κάτι πολύ ωραίο με αυτόν τον λογαριασμό επειδή όχι μόνο απαντά στις ερωτήσεις άμεσα και γρήγορα (και απαντά με μια πιθανή λύση στο πρόβλημα και όχι με αυτόματες απαντήσεις😱) αλλά και tweet μερικά κοινά προβλήματα και πώς να τα λύσουν! Αλλά πριν από αυτό, ας ελέγξουμε την προσβασιμότητα και τον χρόνο απόκρισής τους.

Το Twitter είναι η κύρια πλατφόρμα για τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της Adobe. Από όσο φαίνεται, αυτοί απαντήστε εντός 24 ωρώνκαι γενικά, το η απάντηση έρχεται μέσα σε 4-6 ώρες.

Υπάρχουν ακόμη και παραδείγματα απαντήσεων εντός της ίδιας ημέρας από διαφορετικούς λογαριασμούς Adobe Twitter:

Έτσι, για εμάς, φαίνεται ότι η Adobe ενδιαφέρεται πραγματικά – ή ας πούμε ότι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να αλληλεπιδράσουν με τους πελάτες και να παρέχουν λύσεις.

Η Adobe επίσης απαντά μερικές φορές στα σχόλια στις αναρτήσεις της στο Instagram και φαίνεται να τους νοιάζει όταν το κάνουν, αλλά θα σας συμβουλεύαμε να δοκιμάσετε τη λήψη σας στο Twitter, καθώς ο χρόνος απόκρισης και οι απαντήσεις τους είναι πολύ καλύτεροι εκεί.

Εν ολίγοις, μπορούμε να το πούμε αυτό Η Adobe απαντά σε λιγότερο από 12 ώρες τις περισσότερες φορές. Είναι γενικά προσβάσιμα μέσω όλων των λογαριασμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά το Twitter είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους προσεγγίσετε.

Στυλ και τόνος της Adobe

Η Adobe σίγουρα κάνει κάτι – πολλά πράγματα σωστά, και μια από τις ωραίες λεπτομέρειες σχετικά με την εξυπηρέτηση πελατών στο Twitter είναι ότι δεν κρατούν την απάντηση για τον εαυτό τους. Είναι πολύ ασυνήθιστο να βλέπετε μια απάντηση που δεν λέει, “Στείλτε μας ένα DM με τα στοιχεία σας”, και είναι ακόμη πιο ασυνήθιστο να δείτε την πιθανή λύση αμέσως!

Εκτός από την απάντηση σε λιγότερο από μία ώρα, η απάντηση είναι ανοιχτή σε όλους! Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό;

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένες τυποποιημένες απαντήσεις, αλλά πολλές από τις απαντήσεις περιλαμβάνουν πιθανές λύσεις ή λεπτομέρειες που πρέπει να αναζητήσετε εάν έχετε το ίδιο πρόβλημα.

Ανάγνωση:  Κορυφαίοι τρόποι για να βελτιώσετε εύκολα την εταιρεία μάρκετινγκ

Αυτό το παράδειγμα αυτοεξυπηρέτησης πελατών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για τους ανθρώπους, καθώς βλέποντας το πρόβλημα χωρίς να εξηγήσετε και να περιμένετε απάντηση θα εξοικονομήσετε χρόνο και κόπο και θα δώσετε εύκολες λύσεις στον πελάτη. Αυτή η πρακτική είναι επωφελής και για τα δύο μέρη, καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της φροντίδας της Adobe θα εξοικονομήσουν χρόνο και για άλλους πελάτες που χρειάζονται βοήθεια.

Είναι προσβάσιμες μέσω πολλών πλατφορμών, αλλά η παροχή μιας επιλογής για να λύσετε το πρόβλημά σας χωρίς να περιμένετε τη διαδικασία εξυπηρέτησης πελατών είναι μια λαμπρή στρατηγική.

Παρόλο που ο επίσημος λογαριασμός τους στο Twitter συνήθως τιτιβίζει στα Αγγλικά, η Adobe απαντά σε άλλες γλώσσες. για παράδειγμα, απάντησαν στα Πορτογαλικά σε έναν πελάτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εφαρμογή Adobe Illustrator.

Δεν απαντούν στα σχόλια στο προφίλ τους στο Facebook όσο στο Twitter, αλλά όταν απαντούν, απαντούν με προσοχή.

Το στυλ και ο τόνος τους είναι οικείοι. Εξατομικεύουν τα μηνύματά τους απαντώντας σε κάθε άτομο προσωπικά και προσθέτοντας τα αρχικά τους σε κάθε μήνυμα.

Αυτός ο συνεπής και ειλικρινής τόνος εξασφαλίζει την αίσθηση της φροντίδας.

Τελική ετυμηγορία

Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι η εξυπηρέτηση πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Adobe λειτουργεί αρκετά καλά για να κάνει τους πελάτες να νιώθουν φροντίδα και ασφάλεια. Τα κανάλια μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Adobe είναι ενσωματωμένα στη συνολική στρατηγική μάρκετινγκ της εταιρείας, επιτρέποντας στις επωνυμίες να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να δημιουργήσουν αφοσίωση. Όσο διατηρούν αυτή την απόδοση εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την αναπτύσσουν, φαίνεται ότι θα διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά.

***Αυτές οι αξιολογήσεις βασίζονται στην έρευνα και τις δοκιμές μας.

Προσβασιμότητα – 8/10

Οι λογαριασμοί Facebook, Twitter και Instagram της Adobe είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά ο λογαριασμός της Adobe Care στο Twitter φαίνεται να είναι η σωστή διεύθυνση για την εξυπηρέτηση πελατών. Βοηθούν τους πελάτες μέσω αναφορών και σχολίων και εξοικονομούν χρόνο τόσο για τους πελάτες όσο και για την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι δύσκολο να τους φτάσεις. Αλλά φυσικά, υπάρχουν και κάποια άλυτα ζητήματα.

Χρόνος απόκρισης – 9/10

Η απάντηση της Adobe έρχεται σε λιγότερο από 12 ώρες στο Twitter. μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες σε άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάγνωση:  Τρόπος διόρθωσης του σφάλματος "Δεν είναι δυνατή η επαλήθευση της ταυτότητας διακομιστή" στο iPhone

Tone of Voice – 9/10

Η Adobe έχει έναν συνεπή και ειλικρινή τόνο που προστατεύει την ταυτότητα της επωνυμίας της.

Εξατομίκευση – 9/10

Μπορούμε να δούμε ότι το 20% των απαντήσεών τους είναι κονσέρβες και το 80% είναι εξατομικευμένες.

Αρραβώνας – 9/10

Ορισμένες από τις αναρτήσεις της Adobe κάνουν τους ανθρώπους να σχολιάζουν ή να προσθέτουν ετικέτες σε κάποιον και λαμβάνουν αφοσίωση χρήστη μέσω της κοινής χρήσης περιεχομένου που δημιουργείται από τους χρήστες, βίντεο με οδηγίες και πιο ενδιαφέροντος περιεχομένου. Πολλοί λογαριασμοί Instagram έχουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους, δείχνοντας ότι η στρατηγική τους λειτουργεί καλά.

Το καλύτερο εργαλείο για την ιδανική απόδοση εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης: HypoChat

Η HypoChat προσφέρει ένα γραφείο βοήθειας παντός καναλιού για τα τμήματα διαχείρισης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας σας. Όταν υπάρχουν πολλοί πελάτες, τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν γρήγορα από τον έλεγχο.

Shoan Snoday

Digital Marketer

«Χρησιμοποιούσαμε το HypoChat και μας βοήθησε να διπλασιάσουμε την εταιρεία μας με μια λέξη… ENGAGEMENT! Πραγματικά δυσκολευόμασταν να παρακολουθήσουμε όλα τα σχόλια και τις αλληλεπιδράσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο HypoChat μας βοήθησε να συνδεθούμε και να ασχοληθούμε με κάθε υποψήφιο πελάτη ΚΑΙ μας βοήθησε να μετατρέψουμε 33% περισσότερους δυνητικούς πελάτες την πρώτη μας εβδομάδα χρησιμοποιώντας το HypoChat. Το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας είναι πιο χαρούμενο.”

✓ Επαληθευμένη κριτική για το κυνήγι προϊόντος

Η HypoChat παρέχει ένα πολυκαναλικό γραφείο βοήθειας HypoChat για να βοηθήσει τις ομάδες διαχείρισης κοινωνικών μέσων και εξυπηρέτησης πελατών. Με το HypoChat, η ομάδα σας μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά και αποδοτικά στις αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο. Ξεκινήστε τη δωρεάν δοκιμή 7 ημερών με το HypoChat σήμερα!

Σχετικό άρθρο – Απόδοση εξυπηρέτησης πελατών μέσων κοινωνικής δικτύωσης Domino

Ας δούμε την απόδοση εξυπηρέτησης πελατών της Domino στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ας δημιουργήσουμε σημεία δράσης από τη στρατηγική και τα παραδείγματα της επωνυμίας. Διαβάστε περισσότερα τώρα!