Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Απτικός vs Γραμμικός εναντίον Clicky διακόπτες

Απτικός vs Γραμμικός εναντίον Clicky διακόπτες

Ο μηχανικός ήχος που παράγει το πληκτρολόγιό σας καθώς εργάζεστε σε αυτό μπορεί να διαφοροποιηθεί σε τρεις τύπους θορύβων: απτικό, γραμμικό και κρότο. Διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιούνται, είτε για παιχνίδια είτε για πληκτρολόγηση. Κάποιοι κάνουν κρότους ήχους ενώ κάποιοι μένουν σιωπηλοί.

Αυτό το άρθρο θα είναι ένας χρήσιμος οδηγός εάν ψάχνετε για ένα μηχανικό πληκτρολόγιο και θέλετε να μάθετε για τους τρεις τύπους διακοπτών — απτικό, γραμμικό και κλικ.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι ένα πληκτρολόγιο 80 τοις εκατό; Οφέλη και κορυφαίες 5 επιλογές

Ένας διακόπτης αφής σε ένα μηχανικό πληκτρολόγιο παρέχει ελαφρώς ανώμαλη αντίσταση όταν τα πατάτε. Οι περισσότεροι χρήστες αποκλείουν εάν αισθάνονται αντίσταση και γι’ αυτό ονομάζονται απτικά ή κάτι που μπορείτε να αντιληφθείτε με την αφή.

Απτικός vs Γραμμικός εναντίον Clicky διακόπτες

Τα απτικά πληκτρολόγια παρέχουν ανάδραση με κλικ που σας ειδοποιεί ότι η εντολή έχει καταχωρηθεί. Ο ήχος συνήθως ενημερώνει έναν χρήστη ότι όλα είναι λειτουργικά. Είναι καλά για χρήση σε χώρους γραφείων, καθώς το επίπεδο ήχου που παράγουν ποικίλλει.

Οι γραμμικοί διακόπτες είναι ομαλοί, αθόρυβοι και ελαφροί για τους χρήστες. Λειτουργεί για άτομα που τους αρέσει να εργάζονται αθόρυβα χωρίς ήχο ή περισπασμούς. Με δομή χωρίς χτύπημα, δεν παράγουν ήχους, παρέχοντας απόλυτη σιωπή. Παρέχουν μια ομαλή κίνηση συνολικά για παίκτες και δακτυλογράφους.

Ανάγνωση:  EngageBay εναντίον ActiveCampaign: Ποιο είναι το καλύτερο λογισμικό CRM;
Απτικός vs Γραμμικός εναντίον Clicky διακόπτες

Δεν λαμβάνετε σχόλια με γραμμικούς διακόπτες, παρέχοντάς σας μια απρόσκοπτη εμπειρία πληκτρολόγησης. Είναι τα καλύτερα για παίκτες που θέλουν να δημιουργήσουν πλεονέκτημα και ακρίβεια. Μπορεί να χρειαστείτε χρόνο για να προσαρμοστείτε σε μηχανικό πληκτρολόγιο γραμμικού διακόπτη, εάν χρησιμοποιείτε μηχανικά πληκτρολόγια για πρώτη φορά.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το πληκτρολόγιο 65; Top 5 65 πληκτρολόγια

Οι διακόπτες Clicky παράγουν δυνατούς ήχους κρότου μαζί με ένα απτικό άγγιγμα. Είναι καλύτερο για άτομα που προτιμούν να κάνουν κλικ στα ηχητικά σχόλια. Πρακτικά, οι ήχοι κλικ είναι μια επιβεβαίωση για καταχωρημένες εντολές. Είναι πιο δυνατά από τα απτικά και γραμμικά πλήκτρα.

Πώς να καθαρίσετε το Μηχανικό Πληκτρολόγιο σας;  Σε 4 εύκολα βήματα

Αν βρίσκετε ικανοποιητικούς ήχους δυνατού κλικ, τα μηχανικά πληκτρολόγια είναι τέλεια. Μπορούν να ενοχλήσουν άλλους όταν χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους, αλλά είναι αρμονικά για δακτυλογράφους. Είναι ιδανικά για αρχάριους με μηχανικό πληκτρολόγιο.

Υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές μεταξύ των τριών τύπων μηχανικών πληκτρολογίων. Θα πρέπει να θυμάστε ότι ο τύπος που πρέπει να ακολουθήσετε διαφέρει από κάθε άτομο. Δεν υπάρχει καλύτερο πληκτρολόγιο καθώς εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις ενός ατόμου.

Προδιαγραφές Απτός Γραμμικός Clicky
Ευκολία στη χρήση Μέτριος Συγκριτικά σκληρό Ανετα
Ανατροφοδότηση Κανένας; Σιωπηλός Κάποια κλικ και απτική. Μεγάλα ποσά κλικ.
Παιχνίδι Κατάλληλο για παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό και παίκτες. Χρησιμοποιείται για ακρίβεια. Μέτρια εμπειρία. Καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού λόγω των δυνατών σχολίων. Πίεση στα δάχτυλα λόγω της πίεσης προς τα κάτω στα πλήκτρα.
Στοχευμένο κοινό Προγραμματιστές, μερικοί δακτυλογράφοι. Προγραμματιστές, δακτυλογράφοι και παίκτες. Παίκτες και δακτυλογράφοι.
Παραδείγματα Cherry MX Brown ή Clear Switches, Glorious Panda Switches κ.λπ. Cherry MX Speed ​​Silver Switches, Gateron Switches κ.λπ. Cherry MX Blue/White, Kailh BOX White, κ.λπ.

Διαβάστε επίσης: Πληκτρολόγια 60 έναντι 65: 5 σημαντικές διαφορές

Ανάγνωση:  AMOLED εναντίον OLED: Ποιο είναι καλύτερο;

Οι τρεις τύποι διακοπτών διατίθενται σε διαφορετικά χρώματα για να σας βοηθήσουν να διαφοροποιήσετε μεταξύ τους και να επιλέξετε τον σωστό διακόπτη:

  • Οι διακόπτες αφής διατίθενται σε καφέ και καθαρά χρώματα.
  • Οι γραμμικοί διακόπτες διατίθενται σε κόκκινο, κίτρινο και μαύρο χρώμα.
  • Οι διακόπτες Clicky διατίθενται σε μπλε και πράσινο χρώμα.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αλλάξετε το χρώμα του πληκτρολογίου του φορητού υπολογιστή MSI;