Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Αποτελεσματικές συμβουλές για την καθιέρωση της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως επαγγελματίας

Αποτελεσματικές συμβουλές για την καθιέρωση της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως επαγγελματίας

Πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις προσπάθειές τους. Ωστόσο, μόνο μερικά από αυτά έχουν πραγματικά αποτελεσματική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μεγάλη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι περισσότερο από την εμφάνιση. είναι η τέχνη της αποτελεσματικής παρουσίασης της επωνυμίας σας σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Χρησιμοποιεί βέλτιστες πρακτικές για να δημιουργήσει μια ταυτότητα που οι άνθρωποι θα αναγνωρίζουν και θα ελκύονται από αυτήν.

Αυτό το είδος παρουσίας δεν συμβαίνει μόνο αυτόματα για όποιον ανοίγει λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αρχίζει να δημοσιεύει. Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνετε για να γίνετε γνωστός και να εδραιώσετε την αξιοπιστία σας. Όσοι κάνουν αυτά τα πράγματα δημιουργούν μια αποτελεσματική παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χτίζουν μακροχρόνιες σχέσεις με το κοινό-στόχο τους και βιώνουν τα οφέλη από την ανάπτυξη της επωνυμίας τους.

Ακολουθούν επτά συμβουλές για να εδραιώσετε την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Γνωρίστε το κοινό σας

Λίγες μάρκες ενδιαφέρουν όλους. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε το κοινό που προσπαθείτε να προσεγγίσετε. Για αρχή, θα σας πει σε ποιες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θέλετε να εστιάσετε. Δεν πρόκειται να προσεγγίσετε τους περισσότερους millennials με το Facebook ή τους συνταξιούχους με το TikTok.

Το κοινό-στόχος σας θα καθοδηγήσει επίσης τη φωνή της επωνυμίας σας και τον τύπο περιεχομένου που δημοσιεύετε. Πρέπει να καταλάβετε τι διαβάζουν αυτοί οι άνθρωποι, ποια είναι τα ενδιαφέροντά τους και ποια προβλήματα μπορείτε να τους βοηθήσετε να λύσουν.

Ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να δημιουργήσετε τις περσόνες δύο ή τριών τυπικών μελών του κοινού: την ηλικία τους, το επάγγελμά τους, τα χόμπι τους και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δημιουργός προσώπων εργαλείο που θα σας βοηθήσει να το πετύχετε. Στη συνέχεια, μπείτε στη θέση αυτών των ανθρώπων και αναρωτηθείτε τι θα τους ενδιέφερε. Ποιες ερωτήσεις θέλουν να απαντήσουν; Ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν και ποιες δημοσιεύσεις θα τους έκαναν να ρίξουν μια δεύτερη ματιά;

Ανάγνωση:  Bitcoin Bulls: Riding the Digital Wave

Θέστε στόχους και μετρήστε ενάντια σε αυτούς

Πώς θα μάθετε εάν και πότε έχετε δημιουργήσει μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Δεν θα το κάνετε, εκτός αν έχετε ορίσει τι σημαίνει αυτό και μπορείτε να μετρήσετε αν το έχετε πετύχει.

Οι καλύτεροι επιχειρηματικοί στόχοι περιγράφονται με το ακρωνύμιο SMART. Είναι συγκεκριμένα, μετρήσιμα, επιτεύξιμα, σχετικά και χρονικά δεσμευμένα. Δεν είναι χρήσιμο απλώς να πούμε, «Θα αποκτήσω πολύ περισσότερους ακόλουθους».

Ένας καλύτερος στόχος θα ήταν, «Θα αυξήσουμε τους οπαδούς μας στο Twitter κατά 50 τοις εκατό τους επόμενους έξι μήνες» ή «Σε ένα χρόνο από τώρα, θα έχουμε 100 καθημερινούς επισκέπτες στον ιστότοπό μας που κάνουν κλικ από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Και τα δύο έχουν σημασία, είναι επιθετικά χωρίς να είναι αδύνατο και, σε έξι μήνες ή ένα χρόνο από τώρα, μπορείτε να μετρήσετε εάν τα έχετε φτάσει.

Επενδύστε στην επωνυμία σας

Τι θα σας ξεχωρίσει από όλες τις άλλες φωνές στα social media αυτές τις μέρες; Πώς θα σας θυμάται το κοινό-στόχος σας αντί για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις με τους οποίους ανταγωνίζεστε; Η απάντηση βρίσκεται στο branding.

Το branding δεν είναι μια ασαφής έννοια. Αποτελείται από συγκεκριμένα στοιχεία που συνδέονται μοναδικά με μια εταιρεία. Όταν βλέπεις το swoosh, αμέσως σκέφτεσαι τη Nike. Όταν ακούτε, “Τι έχετε στο πορτοφόλι σας;” το μυαλό σου πάει αμέσως στο Capital One. Το branding δεν είναι μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις. Οι γωνιακές καφετέριες και οι διαδικτυακοί επιχειρηματίες μπορούν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και να κερδίσουν πελάτες με το branding.

Το βασικό στοιχείο του branding είναι το λογότυπο: το Nike swoosh, το χαμόγελο του Amazon, το Apple with a bite missing. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεστε γραφίστα για να το σχεδιάσετε. Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο στην αρχή, αλλά υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία που σας επιτρέπουν να σχεδιάσετε φθηνά ένα μοναδικό λογότυπο. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να πάτε με ένα γεννήτρια λογότυπου, πρέπει απλώς να δώσετε ένα όνομα, μια περιγραφή επιχείρησης και ορισμένες οπτικές προτιμήσεις και σε λίγα λεπτά θα έχετε μερικά δείγματα που μπορείτε να επιλέξετε, να προσαρμόσετε και να κατεβάσετε. Μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία αρκετές φορές για να λάβετε πολλά αποτελέσματα και να εξερευνήσετε διαφορετικά σχέδια και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσετε ένα λογότυπο που θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς.

Ανάγνωση:  10 Αποτελεσματικές Συμβουλές και Βέλτιστες Πρακτικές για το Copywriting Social Media 2024

Άλλα σημαντικά στοιχεία επωνυμίας είναι τα χρώματα της εταιρείας, τα taglines, η τυπογραφία και το είδος των σχημάτων και των εικόνων που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε τα με συνέπεια όχι μόνο σε αναρτήσεις αλλά και σε ιστότοπους, email, ακόμη και σε έντυπη αλληλογραφία.

Δώστε έμφαση στο Visual

Οι παλιοί λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει χίλια δεν ήταν ποτέ πιο αληθινή από ό,τι στα social media. Οι οπτικές εικόνες τραβούν τα μάτια, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, γραφικά ή βίντεο. Απλώς σκεφτείτε ιστότοπους όπως το Instagram, το Pinterest και το TikTok που αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από εικόνες, συχνά με ζωντανό ήχο.

Ακόμη και σε φιλικά προς το κείμενο μέσα όπως το Facebook και το Twitter, οι εικόνες είναι που κάνουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να κάνουν κύλιση και να ρίξουν μια περαιτέρω ματιά. Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης ή την υπηρεσία που προωθείτε, υπάρχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο που μπορείτε να δημοσιεύσετε στο διαδίκτυο και σχετικοί οδηγοί που θα σας βοηθήσουν δημιουργήστε εξαιρετικό οπτικό περιεχόμενο για το κανάλι σας.

Σκεφτείτε φωτογραφίες του προϊόντος σας, βίντεο από εσάς που παρέχετε τις υπηρεσίες σας, εικόνες πελατών και εικόνες εκδηλώσεων στις οποίες έχετε συμμετάσχει. Εάν θέλετε να παρουσιάσετε αριθμούς, είναι πιο πιθανό να γίνουν αντιληπτοί και κατανοητοί εάν εμφανίσετε ένα γράφημα ή ένα γράφημα πίτας.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε εύκολα τον κωδικό σφάλματος Steam 105 το 2024

Δημιουργήστε αξιοπιστία

Ανεξάρτητα από το προϊόν ή την υπηρεσία σας, αυτό που πουλάτε είναι ο εαυτός σας. Εάν οι άνθρωποι πιστεύουν σε εσάς, θα πιστέψουν αυτό που τους λέτε. Πρέπει να είσαι αυθεντικός και να είσαι αξιόπιστος.

Μπορείτε να εδραιώσετε την αυθεντικότητα και την αξιοπιστία αφήνοντας τους ανθρώπους να γνωρίζουν ποιοι είστε. Μια ελκυστική εικόνα ή ένα στιγμιότυπο από εσάς και τους συνεργάτες σας προσδίδει ένα ανθρώπινο πρόσωπο στο μήνυμά σας. Σας βοηθά να προσεγγίσετε το κοινό σας ως φίλο. Οι λεπτομέρειες σχετικά με το ιστορικό και το ιστορικό της εταιρείας σας ενθαρρύνουν επίσης το κοινό-στόχο να ταυτιστεί μαζί σας.

Το περιεχόμενό σας πρέπει να είναι ακριβές. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι, κάντε την έρευνά σας. Εάν μπορείτε να παρουσιάσετε αριθμούς με συνδέσμους σε αξιόπιστες πηγές, αυτό δείχνει ότι είστε κάποιος που λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ακρίβεια. Επίσης, εάν δημοσιεύετε συχνές ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους, μπορείτε να καθιερωθείτε ως πηγή πληροφοριών στον τομέα σας.

Δημοσιεύστε με συνέπεια

Εάν ο λογαριασμός σας είναι σιωπηλός για μεγάλα χρονικά διαστήματα, οι άνθρωποι θα τείνουν να σας ξεχνούν και θα είναι λιγότερο πιθανό να σας ξαναπάρουν όταν επιστρέψετε. Είναι σημαντικό να δημοσιεύετε σε κάθε πλατφόρμα τουλάχιστον κάθε λίγες μέρες με λίγο φρέσκο ​​περιεχόμενο. Ορισμένοι επιχειρηματίες και παράγοντες επιρροής χρησιμοποιούν α ημερολόγιο μέσων κοινωνικής δικτύωσηςγια να προγραμματίσουν το περιεχόμενο που πρόκειται να δημοσιεύσουν και πότε και πού σκοπεύουν να το δημοσιεύσουν.

Το περιεχόμενο δεν χρειάζεται πάντα να είναι εντελώς πρωτότυπο. Μπορείτε να παρουσιάσετε κάτι με μια νέα ανατροπή, να προσθέσετε μια νέα εικόνα ή να αναδημοσιεύσετε έναν σύνδεσμο, αλλά να μιλήσετε για αυτό με διαφορετικό τρόπο.

Μια άλλη σημαντική πτυχή της συνέπειας είναι να απαντάτε τακτικά σε ερωτήσεις και σχόλια στις αναρτήσεις σας. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προωθήσετε την ενεργό δέσμευση με το κοινό σας.

Δημοσίευση με σκοπό

Κάθε ανάρτηση πρέπει να έχει σκοπό να πετύχει κάτι. Ο σκοπός θα μπορούσε να είναι να κάνει τον αναγνώστη να προβεί σε κάποιο είδος δράσης, όπως να εγγραφεί σε ένα email, να κάνει κλικ σε έναν ιστότοπο, να κατεβάσει ένα podcast ή ακόμα και να αγοράσει ένα προϊόν.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργεί το λογισμικό Customer Engagement για την επιχείρησή σας;

Ωστόσο, δεν χρειάζεται κάθε ανάρτηση να είναι προσανατολισμένη στη δράση με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο ορισμένες αναρτήσεις να είναι απλώς ενημερωτικές και όχι «πωλήσεις». Μερικές φορές ο σκοπός σας είναι να διασκεδάσετε, να ενημερώσετε, να δημιουργήσετε αξιοπιστία και να διατηρήσετε την επωνυμία σας μπροστά στο κοινό σας.

Με κάθε ανάρτηση, κάντε δύο ερωτήσεις στον εαυτό σας. Πρώτα, τι θέλω να επιτύχει αυτή η ανάρτηση; Δεύτερον, πώς ευθυγραμμίζεται αυτή η ανάρτηση με την επωνυμία μου; Οι δημοσιεύσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν το λογότυπό σας και, όπου είναι δυνατόν, τα χρώματα, την τυπογραφία και την ετικέτα σας.

Οι αναρτήσεις θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον κάποια σύνδεση με την επωνυμία σας. Μπορεί να είναι χαλαρό, αλλά αποφύγετε τα αστεία και τις διασκεδαστικές ιστορίες εκτός και αν συνδέονται με την επωνυμία σας με κάποιο τρόπο.

Ξεχωρίζοντας από το πλήθος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μπορεί να φαίνεται ότι όλοι προσπαθούν να τοποθετηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτές τις μέρες, αλλά δεν το κάνουν όλοι αποτελεσματικά. Εάν προσεγγίσετε σοβαρά και μεθοδικά την παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα έχετε ένα «πόδι επάνω» σε μια μεγάλη μερίδα επίδοξων επιρροών.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι γεμάτος, αλλά εξακολουθείτε να μπορείτε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Χρησιμοποιήστε μερικές από αυτές τις συμβουλές για να δημιουργήσετε μια παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν και θα ανταποκριθούν.