Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Αποδείξεις ανάγνωσης LinkedIn

Το να μπορείτε να πείτε εάν κάποιος έχει διαβάσει το μήνυμά σας μπορεί να είναι χρήσιμη πληροφορία, ειδικά σε επιχειρηματικό πλαίσιο. Και με το LinkedIn να είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιείται από άτομα που αναζητούν εργασία, στρατολόγους και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μια δυνατότητα που δείχνει εάν το μήνυμά σας έχει διαβαστεί ή όχι είναι πραγματικά πολύ μεγάλη υπόθεση. Όμως, έχει το LinkedIn αποδείξεις ανάγνωσης; Σίγουρα το κάνει! Και επειδή είναι μια σχετικά νέα προσθήκη σε αυτήν την πλατφόρμα, ας δούμε τι είναι οι αποδείξεις ανάγνωσης του LinkedIn και πώς μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Τι είναι οι αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn;

Μια απόδειξη ανάγνωσης στο LinkedIn είναι απλώς μια ένδειξη που σας ενημερώνει πότε το μήνυμά σας διαβάστηκε από το άτομο στο οποίο το στείλατε. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη τόσο για μηνύματα one-on-one όσο και για ομαδικά μηνύματα στο LinkedIn messenger και είναι ο μόνος τρόπος που μπορείτε να καταλάβετε εάν τα μηνύματά σας έχουν διαβαστεί ή όχι. Επίσης, εάν έχετε στείλει σε κάποιον ένα αίτημα μηνύματος, οι αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn θα ενεργοποιηθούν μόνο αφού ο παραλήπτης αποδεχτεί το αίτημα μηνύματός σας.

Αν και αυτή η δυνατότητα είναι αρκετά δημοφιλής με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το LinkedIn δεν την έχει επεκτείνει στη λειτουργία μηνυμάτων LinkedIn InMail. Έτσι, εάν είστε υπεύθυνος προσλήψεων ή πωλητής που χρησιμοποιεί αυτό το είδος μηνυμάτων για να προσεγγίσει τους πιθανούς υποψήφιους ή υποψήφιους πελάτες σας, δυστυχώς, δεν θα μπορείτε να πείτε πότε ή αν το μήνυμά σας διαβάστηκε, καθώς δεν υπάρχει απόδειξη ανάγνωσης του LinkedIn InMail.

Ανάγνωση:  Αξίζει το LinkedIn Premium; Αξιολόγηση των οφελών για τους επαγγελματίες

Πώς λειτουργούν οι αποδείξεις ανάγνωσης του LinkedIn;

Είναι πολύ απλό στην πραγματικότητα και μοιάζει πολύ με άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Όταν στέλνετε ένα μήνυμα σε μία από τις συνδέσεις σας στο LinkedIn, ένας μικρός κύκλος με την εικόνα του προφίλ του στο LinkedIn θα εμφανίζεται δίπλα στο μήνυμα αμέσως μετά την ανάγνωσή του — αυτή είναι βασικά η απόδειξη ανάγνωσης του LinkedIn. Εναλλακτικά, θα εμφανιστεί ένα σημάδι επιλογής.

Λοιπόν, τι σημαίνει το σημάδι επιλογής στα μηνύματα του LinkedIn; Ένα σημάδι επιλογής σε ένα μήνυμα LinkedIn σημαίνει ότι το μήνυμα έχει παραδοθεί, αλλά δεν είναι απαραίτητα το άνοιγμα ή η ανάγνωση. Το LinkedIn, όπως και το Facebook, χρησιμοποιεί διαφορετικά εικονίδια για να δείξει την κατάσταση των μηνυμάτων σας.

Εκτός από την απόδειξη ανάγνωσης στο LinkedIn, μπορείτε επίσης να μάθετε πότε εμφανίστηκε το μήνυμά σας στο LinkedIn. Για να το κάνετε στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας, απλώς τοποθετήστε τον κέρσορα πάνω από το εικονίδιο. Ένα «Είδαν [Name Lastname] στο [Time]” θα εμφανιστεί μήνυμα που σας ενημερώνει για το χρόνο που αυτό το άτομο διάβασε ή άνοιξε το μήνυμα. Το LinkedIn διαθέτει επίσης μια λειτουργία ένδειξης πληκτρολόγησης που εμφανίζεται όταν ο ανταποκριτής συνθέτει μια απάντηση σε μορφή μηνύματος.

Ανάγνωση:  Marketing Funnel: Στάδια και πώς να τα εφαρμόσετε

Πώς να ενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn

Τα καλά νέα είναι ότι οι αποδείξεις ανάγνωσης του LinkedIn είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή, επομένως δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα. Αυτό σημαίνει ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να στείλετε ένα μήνυμα και να ελέγξετε πότε το εικονίδιο θα αλλάξει από το σημάδι ελέγχου μηνύματος LinkedIn στον κύκλο της εικόνας προφίλ. Το ίδιο ισχύει και για τη λειτουργία ένδειξης πληκτρολόγησης — είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Φυσικά, αν προτιμάτε, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και τις δύο λειτουργίες.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn

Και δεδομένου ότι οι αποδείξεις ανάγνωσης μπορεί να είναι δύσκολες, ακόμη και απογοητευτικές, ειδικά αν δεν αναζητάτε δουλειά και λαμβάνετε συνεχώς μηνύματα από υπαλλήλους προσλήψεων που σας πιέζουν να τους αφήσετε τον χρόνο σας. Επομένως, ίσως αναρωτιέστε αν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn. Ευτυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία ακολουθώντας αυτά τα βήματα:

  1. Συνδεθείτε στο LinkedIn και πατήστε το εικονίδιο “Εγώ” που βρίσκεται στο επάνω μέρος της αρχικής σας σελίδας.
  2. Επιλέξτε την επιλογή “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”.
  3. Μεταβείτε στις “Επικοινωνίες” και επιλέξτε “Εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων”.
  4. Πατήστε το κουμπί “Αλλαγή” που βρίσκεται δίπλα στο “Ανάγνωση αποδείξεων και ενδείξεις πληκτρολόγησης” και απλώς αλλάξτε το κουμπί σε “Απενεργοποίηση”.
Ανάγνωση:  Πώς να προσλάβετε προγραμματιστές Xamarin στη σωστή τιμή;

Και αυτό είναι όλο, έχετε πλέον απενεργοποιήσει με επιτυχία τις αποδείξεις ανάγνωσης από την επιφάνεια εργασίας σας. Τα βήματα για την απενεργοποίηση των αποδείξεων ανάγνωσης μηνυμάτων LinkedIn από το κινητό σας τηλέφωνο είναι ελαφρώς διαφορετικά αλλά εξίσου απλά. Για να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn μέσω κινητού, πρέπει:

  1. Κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας και μεταβείτε στο μενού “Ρυθμίσεις” και ανοίξτε τις “Επικοινωνίες”.
  2. Βρείτε την ενότητα “Εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων” και επιλέξτε “Ανάγνωση αποδείξεων και δείκτες πληκτρολόγησης”.
  3. Γυρίστε το διακόπτη στη θέση “Απενεργοποίηση”.

Έχετε πλέον απενεργοποιήσει επιτυχώς τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn από το κινητό σας τηλέφωνο.

*Λάβετε υπόψη ότι όταν απενεργοποιείτε τις αποδείξεις ανάγνωσης, το LinkedIn θα απενεργοποιήσει επίσης τη λειτουργία ένδειξης πληκτρολόγησης και για εσάς.

Το Takeaway

Οι αποδείξεις ανάγνωσης του LinkedIn μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τα μηνύματά σας και να βλέπετε πότε τα έχουν διαβάσει οι χρήστες. Είναι επίσης ένα πολύ βολικό χαρακτηριστικό με την έννοια ότι όταν αναζητάτε αποδείξεις ανάγνωσης μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι οι παραλήπτες σας κατανοούν και διαβάζουν πραγματικά τα μηνύματά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα γνωρίζετε εάν η προσέγγισή σας είναι καλή και εάν όχι, μπορεί να σας δώσει μια υπόδειξη για το πώς μπορείτε να βελτιώσετε την προσέγγισή σας. Και το καλύτερο είναι ότι αν είστε απλός χρήστης αυτής της πλατφόρμας δικτύωσης και δεν θέλετε να σας ενοχλούν τα συνεχή αιτήματα μηνυμάτων, μπορείτε απλά να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn.

Ανάγνωση:  SEO για εταιρείες τεχνολογίας: 5 Παραδείγματα Killer Strategies

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τις αποδείξεις ανάγνωσης του LinkedIn

Υπάρχουν αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn;

Ναι, το LinkedIn έχει αποδείξεις ανάγνωσης. Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε το 2017 ως επιλογή με στόχο να κάνει την πλατφόρμα πιο παρόμοια με άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως το Facebook και το Instagram.

Μπορείτε να δείτε αν κάποιος διάβασε το μήνυμά σας στο LinkedIn;

Εάν το μήνυμά σας στο LinkedIn έχει διαβαστεί, ένας κύκλος με την εικόνα προφίλ του ατόμου θα εμφανιστεί δίπλα στο μήνυμα. Εάν το άτομο πληκτρολογεί μια απάντηση, ένα “…” θα εμφανιστεί δίπλα στο μήνυμα.

Πώς μπορώ να ξέρω πότε διαβάστηκε το μήνυμά μου στο LinkedIn;

Για να μάθετε πότε διαβάστηκε το μήνυμά σας στο LinkedIn, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο της εικόνας προφίλ δίπλα στο μήνυμα. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα “Εμφάνιση από” που υποδεικνύει την ακριβή ώρα ανάγνωσης του μηνύματος.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης στο LinkedIn;

Ναι, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αποδείξεις ανάγνωσης του LinkedIn. Για να το κάνετε αυτό, συνδεθείτε στο LinkedIn και μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις & Απόρρητο”. Στη συνέχεια, επιλέξτε “Επικοινωνίες” και επιλέξτε “Εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων”. Τέλος, αλλάξτε το κουμπί δίπλα στην επιλογή “Ανάγνωση αποδείξεων και ενδείξεις πληκτρολόγησης” σε “Απενεργοποίηση”.