Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Απήχηση και εμφανίσεις: Ποιο είναι πιο σημαντικό;

Απήχηση και εμφανίσεις: Ποιο είναι πιο σημαντικό;

Η προσέγγιση χρηστών και οι εμφανίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σάς βοηθούν να μετρήσετε την απόδοση των αναρτήσεων και των διαφημίσεών σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καθορίσετε τον οδικό σας χάρτη με βάση τους στόχους σας. Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ προσέγγισης χρηστών και εμφανίσεων; Τι πρέπει να σκεφτείτε για να ενισχύσετε την αφοσίωση σας στα social media;

Τι είναι το Reach;

Η προσέγγιση χρηστών αντικατοπτρίζει τον συνολικό αριθμό των ατόμων που κάνουν κλικ στο περιεχόμενο και τις αναρτήσεις σας. Για παράδειγμα, αν 50 άτομα έχουν δει τις αναρτήσεις σας, το περιεχόμενό σας φτάνει τα 50 άτομα. Η προσέγγιση χρηστών αντικατοπτρίζει πόσα διαφορετικά άτομα είδαν τις αναρτήσεις σας. Ως αποτέλεσμα, η προσέγγιση χρηστών εστιάζει σε διαφορετικούς θεατές.

Τι είναι η εντύπωση;

Οι εμφανίσεις είναι ο αριθμός των εμφανίσεων των αναρτήσεών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό αναφέρεται στον συνολικό αριθμό των φορών που έχουν προβληθεί οι αναρτήσεις σας. Οι εμφανίσεις δείχνουν τον αριθμό των προβολών ανεξάρτητα από τον αριθμό των θεατών.

Ανάγνωση:  Η διαφορά μεταξύ της ανθρώπινης μετάφρασης και των υπηρεσιών μηχανικής μετάφρασης

Σε ποια πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;

Η προσέγγιση χρηστών και οι εμφανίσεις είναι κρίσιμες μετρήσεις για να αξιολογήσετε σωστά την απόδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι μετρήσεις αποκαλύπτουν το ποσοστό αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μέτρηση προσέγγισης χρηστών δίνει μια ιδέα για την ποιότητα της ανάρτησης της διαφήμισής σας. Εάν η απήχηση της ανάρτησης είναι υψηλή, αλλά οι μετατροπές είναι χαμηλές ή ανύπαρκτες, πρέπει να ελέγξετε τι μπορεί να χρειάζεται να περιλαμβάνει το περιεχόμενό σας. Η μέτρηση των εντυπώσεων αποκαλύπτει την αντίδραση που δίνουν οι χρήστες στην ανάρτηση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε το κοινό-στόχο ή να επανεξετάσετε τον μετα-στόχο.

Τόσο οι προσεγγίσεις όσο και οι εντυπώσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση ενός συγκεκριμένου επιπέδου αφοσίωσης. Και οι δύο είναι μετρήσεις που πρέπει να αξιολογήσετε για να καθοδηγήσετε τις στρατηγικές σας. Επομένως, στη στρατηγική σας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα δύο.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ προσέγγισης χρηστών και εμφανίσεων;

Διαφορετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν διαφορετικούς αλγόριθμους. Αυτοί οι αλγόριθμοι καθορίζουν ποιοι χρήστες θα εμφανίζουν τις δημοσιεύσεις. Επομένως, όταν μοιράζεστε κάτι, μόνο κάποιο μέρος των οπαδών σας θα το δει.

Η προσέγγιση χρηστών είναι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν δει τις αναρτήσεις σας, ενώ οι εμφανίσεις είναι ο συνολικός αριθμός των φορών που έχει προβληθεί μια ανάρτηση. Η προσέγγιση χρηστών μετράει τους διαφορετικούς χρήστες που έχουν εμφανίσει τις αναρτήσεις, ενώ οι εμφανίσεις αποκαλύπτουν πόσες φορές ο ίδιος χρήστης έχει δείξει μια ανάρτηση. Όλοι οι χρήστες μπορούν να δουν την ίδια ανάρτηση περισσότερες από μία φορές. Επομένως, οι εμφανίσεις έχουν συνήθως υψηλότερους αριθμούς από την προσέγγιση.

Ανάγνωση:  Google I/O 2024: Τι να περιμένετε; Android 12, Pixel 5A και άλλα

Χαμηλότερη προσέγγιση χρηστών σημαίνει λιγότερα άτομα που εμφανίστηκαν ή έκαναν κλικ στην ανάρτησή σας. Αυτό μειώνει την πιθανότητα προσέγγισης ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά, ο μεγαλύτερος αριθμός εμφανίσεων δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι για την προσέγγιση διαφορετικών χρηστών.

Γιατί διαφέρουν στις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης;

Κάθε πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει τα δεδομένα με βάση διαφορετικές λεπτομέρειες. Ορισμένες πλατφόρμες εμφανίζουν μόνο τον συνολικό αριθμό προσέγγισης χρηστών και εμφανίσεων, ενώ άλλες περιλαμβάνουν λεπτομερείς εξηγήσεις σχετικά με τους αριθμούς. Επομένως, είναι σημαντικό πώς οι πλατφόρμες μετρούν τις μετρήσεις. Για να κατανοήσετε τι σημαίνει κάθε μέτρηση, δείτε πώς οι πλατφόρμες ορίζουν την προσέγγιση χρηστών και τις εμφανίσεις:

1) Προσέγγιση και εμφανίσεις στο Facebook

Το Facebook αναφέρεται στον αριθμό των ατόμων που βλέπουν τουλάχιστον μία φορά διαιρώντας την προσέγγιση χρηστών σε τρεις κατηγορίες. Αυτές οι τρεις κατηγορίες είναι:

  • Βιολογική εμβέλεια: Αντικατοπτρίζει τον αριθμό των διαφορετικών χρηστών που είδαν τις αναρτήσεις και τον αριθμό των φορών που προβλήθηκαν οι αναρτήσεις σας δωρεάν.
  • Πληρωμένη πρόσβαση: Δείχνει πόσοι διαφορετικοί χρήστες εμφάνισαν πληρωμένες αναρτήσεις, όπως διαφημίσεις Facebook.
  • Viral εμβέλεια: Ο αριθμός των προβολών των αναρτήσεων που κοινοποιούνται σε άλλους χρήστες ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης.

Facebook έχει δύο τύπους εντυπώσεων. Αυτές είναι εμφανίσεις που προβάλλονται και προβάλλονται και αντικατοπτρίζουν την αλήθεια της προσέγγισης χρηστών και τις εντυπώσεις.

  • Εμφανίσεις σερβιρίσματος: Αυτές είναι οι διαφημίσεις που εμφανίζονται στην οθόνη. Οι διαφημίσεις που προβάλλονται δεν αναμένεται να εμφανίζονται από τους θεατές. Οι διαφημίσεις ανήκουν στην κατηγορία που προβάλλεται, ακόμα κι αν η σελίδα δεν είναι εντελώς ανοιχτή από τους χρήστες.
  • Προβολή εντυπώσεων: Ο αριθμός των προβολών των διαφημίσεων που βλέπει ο χρήστης με ακρίβεια στην οθόνη. Οι χρήστες πρέπει να δουν τη διαφήμιση. Διαφορετικά, η διαφήμιση δεν μπορεί να συγκαταλέγεται στις εμφανίσεις που προβλήθηκαν.
Ανάγνωση:  Τα 17 άτομα με τα περισσότερα followers στο Instagram στον κόσμο το 2024

2) Προσέγγιση και εμφανίσεις στο Twitter

Το Twitter έχει διαφορετική προσέγγιση στον αλγόριθμό του. Κελάδημα δεν παρακολουθεί την προσέγγιση. Επομένως, εμφανίζει μόνο εντυπώσεις. Ένας χρήστης Twitter μπορεί να δει τις εμφανίσεις για κάθε tweet και τις συνολικές εμφανίσεις για τα tweets. Απαιτείται ένα εργαλείο ανάλυσης για την παρακολούθηση της προσέγγισης χρηστών.

Δεδομένου ότι οι εμφανίσεις στο Twitter περιλαμβάνουν τον αριθμό των φορών που εμφανίζονται τα tweets και τα retweet, περιλαμβάνονται στον αριθμό ακόμη και όταν ο ίδιος χρήστης εμφανίζει ξανά το ίδιο tweet. Οι εμφανίσεις tweet είναι ο αριθμός των φορών που εμφανίζεται ένα tweet στις ροές δεδομένων των χρηστών και στα αποτελέσματα αναζήτησης.

3) Προσέγγιση και εμφανίσεις στο Instagram

Η απήχηση και οι εντυπώσεις του Instagram είναι παρόμοια με τον αλγόριθμο του Facebook. Επί Ίνσταγκραμ, φθάνω καθορίζει τον αριθμό των διαφορετικών χρηστών που βλέπουν τις ιστορίες, τις αναρτήσεις και τα βίντεό σας, ενώ εντυπώσεις είναι ο αριθμός των συνολικών εμφανίσεων.

Δεδομένου ότι ένας χρήστης μπορεί να δει την ίδια ανάρτηση πολλές φορές, οι εμφανίσεις εμφανίζονται συνήθως υψηλότερες. Επομένως, μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες αναρτήσεις είναι πιο ελκυστικές ελέγχοντας τις εντυπώσεις.

Τελευταίες λέξεις

Ως αποτέλεσμα, η αύξηση της αφοσίωσης είναι ο πιο κρίσιμος στόχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί να επιτευχθεί αναλύοντας την προσέγγιση χρηστών και τις εντυπώσεις. Μπορείτε να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας σας εστιάζοντας σε αυτές τις μετρήσεις.

Ανάγνωση:  Ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στο εξωτερικό

Σχετικό άρθρο – Πώς να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ περιεχομένου για την επωνυμία σας

Τι είναι το μάρκετινγκ περιεχομένου; Γιατί είναι σημαντικό? Ποια είναι τα οφέλη του μάρκετινγκ περιεχομένου; Ποιες στρατηγικές πρέπει να εφαρμόσουν οι επωνυμίες; Διαβάστε τώρα για να μάθετε τις απαντήσεις!