Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Αξιολόγηση Sync.com: Είναι καλύτερο από το Dropbox και το Pcloud;

Αξιολόγηση Sync.com: Είναι καλύτερο από το Dropbox και το Pcloud;

Σε αυτό Sync.com αναθεωρήστε, θα συζητήσω την ασφάλεια, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που φέρνει ο συγχρονισμός αποθήκευσης cloud.

Δεν υπάρχουν προκαταλήψεις ή προκαταλήψεις εδώ. Έχω χρησιμοποιήσει το Sync και έχω χρησιμοποιήσει μισή ντουζίνα άλλες παρόμοιες εναλλακτικές λύσεις Dropbox. Ως εκ τούτου, όλα όσα έχω συγκεντρώσει εδώ είναι προσωπική μου εμπειρία.

Δεν προσπαθώ να “πουλήσω” το Sync σε εσάς γιατί είναι για πάντα δωρεάν! Λοιπόν, ναι, δεν χρειάζεστε καν πιστωτική κάρτα! Έτσι, αν σας αρέσει αυτό που προσφέρει το Sync, μπορείτε να εγγραφείτε και να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε αμέσως!

Ας ξεκινήσουμε τότε;

Αξιολόγηση Sync.com: Τι είναι το Sync;

Συγχρονισμός είναι μια πλατφόρμα αποθήκευσης cloud από άκρο σε άκρο. Με πιο απλά λόγια, είναι ο σκληρός σας δίσκος στο διαδίκτυο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας στο Sync και να εξοικονομήσετε χώρο στον σκληρό σας δίσκο. Διευκολύνει επίσης την απομακρυσμένη πρόσβαση καθώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από οποιονδήποτε υπολογιστή στον κόσμο.

Το κομμάτι «από άκρη σε άκρη» είναι το πιο σημαντικό. Η κρυπτογράφηση E2E σημαίνει ότι τα δεδομένα σας κρυπτογραφούνται στον υπολογιστή σας πριν μεταφορτωθούν στο σύννεφο Sync. Αυτό σημαίνει ότι κανείς άλλος, ούτε καν οι κάτοχοι ή οι υπάλληλοι του Sync δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία σας.

Το Sync προσφέρει πολλές άλλες δυνατότητες διαχείρισης ομάδας, διαχείρισης έργου και κοινής χρήσης συνδέσμων. Μπορείτε είτε να περάσετε από αυτήν την κριτική Sync λεπτομερώς ή να λάβετε μια δωρεάν για πάντα (δεν απαιτείται πιστωτική κάρτα) Συγχρονισμός λογαριασμού αμέσως!

Αποκτήστε 5 GB δωρεάν με το συγχρονισμό τώρα

Συγχρονισμός διεπαφής χρήστη

Όλη αυτή η συζήτηση για «κρυπτογράφηση» και E2E μπορεί να ακούγεται σαν ένα πολύ τεχνικό, πολύπλοκο εργαλείο.

Στην πραγματικότητα, είναι απλώς “drag & drop”. Σέρνετε τις μύγες σας από τον υπολογιστή σας και το ρίχνετε στον λογαριασμό σας στο Sync. Εγινε! Όλη αυτή η κρυπτογράφηση και η προστασία γίνονται αυτόματα και στα παρασκήνια.

Ακολουθεί γενικά η εμφάνιση της διεπαφής Sync:

Τώρα, ό,τι πέφτω στην παραπάνω οθόνη κρυπτογραφείται αυτόματα και αποθηκεύεται στο διαδίκτυο.

Η ίδια η διεπαφή είναι αρκετά αυτονόητη, έτσι δεν είναι; Η επάνω μπάρα φιλοξενεί όλα τα κουμπιά πλοήγησης. Μπορώ να πάω στο “Vault”, να αποκτήσω πρόσβαση στις επιλογές “ομαδική κοινή χρήση”, να πάω σε “εκδηλώσεις” ή να διαχειριστώ χρήστες. (Έχω εξηγήσει καθένα από αυτά τα χαρακτηριστικά στις επόμενες ενότητες).

Η κεντρική οθόνη εμφανίζει τους τρέχοντες φακέλους και τα αρχεία μου. Μερικές γρήγορες επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες στα δεξιά που μου επιτρέπουν να δημιουργήσω φακέλους, να διαγράψω φακέλους και ούτω καθεξής.

Εκτίμηση: 5/5 για ευκολία στη χρήση και απλότητα.

Προαιρετική εφαρμογή επιφάνειας εργασίας

Ενώ το Sync μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντελώς online, χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, προσφέρει μια προαιρετική εφαρμογή επιφάνειας εργασίας.

Και πάλι, η διεπαφή είναι απλή. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει διεπαφή. Λαμβάνετε έναν φάκελο στον τοπικό σας σκληρό δίσκο που ονομάζεται “Sync”.

Τώρα, μπορείτε να κάνετε αντιγραφή-επικόλληση οποιουδήποτε εγγράφου/αρχείου/δεδομένου εδώ, μεταφορτώνεται αυτόματα στον λογαριασμό σας στο Sync.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον φάκελο για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αρχεία που ενδέχεται να μεταφορτωθούν στον λογαριασμό σας στο Sync μέσω του προγράμματος περιήγησης Ιστού.

Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε σε αρχεία/φακέλους εδώ αντικατοπτρίζονται επίσης στον λογαριασμό σας στο Sync.

Έχετε κάποιο έλεγχο χρησιμοποιώντας το παράθυρο “Προτιμήσεις”. Αυτά είναι εύκολα κατανοητά και αρκετά βασικά. Π.χ. μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα μεταφόρτωσης/λήψης, να επιλέξετε ποιους φακέλους θα συγχρονίσετε ή θα εξαιρέσετε κ.λπ.

Συγχρονισμός εφαρμογής επιφάνειας εργασίας

Εκτίμηση: 5/5 καθώς δεν υπάρχουν περίπλοκες ρυθμίσεις/ρυθμίσεις λογαριασμού. Τα πράγματα κυριολεκτικά δεν θα μπορούσαν να είναι πιο απλά από έναν «φάκελο».

Δικαιοδοσία και νομικές συμμορφώσεις

Αυτό είναι σημαντικό, τουλάχιστον για μένα. Δεν μπορώ να αφήσω τα δεδομένα μου να παραμείνουν σε χώρες με τις οποίες δεν νιώθω άνετα.

Ευτυχώς, το Sync βασίζεται πλήρως στον Καναδά.

Όσον αφορά τις συμμορφώσεις, είναι συμβατό με HIPAA για αρχή. Αυτή είναι μια πράξη που προστατεύει τα δεδομένα υγείας. Επίσης λαμβάνεται μέριμνα για την πιο κοινή συμμόρφωση με τον GDPR. Εάν είστε νέος, να ξέρετε ότι αυτό σημαίνει ότι όλα τα προσωπικά σας δεδομένα είναι νομικά ιδιωτικά και ασφαλή.

Ανάγνωση:  Τα ποσοστά απόδοσης ηλεκτρονικού εμπορίου και πώς να διατηρήσετε την κερδοφορία

Ο ειδικός στον Καναδά «Νόμος περί προστασίας προσωπικών πληροφοριών και ηλεκτρονικών εγγράφων» διασφαλίζει περαιτέρω το απόρρητο των δεδομένων και ο συγχρονισμός προφανώς συμμορφώνεται.

Με λίγα λόγια, πέρα ​​από την ήδη άθραυστη κρυπτογράφηση E2E, τα δεδομένα σας προστατεύονται επίσης νομικά και δεν μπορούν απλώς να πωληθούν/κοινοποιηθούν σε τρίτους.

Εκδόσεις/ιστορικό αρχείων

Το ένα πλεονέκτημα της χρήσης του αποθηκευτικού χώρου Sync cloud μέσω τοπικού HDD είναι η έκδοση αρχείων. Φανταστείτε ότι κάνετε αλλαγές σε ένα αρχείο. Στον τοπικό σας σκληρό δίσκο χωρίς συγχρονισμό, αυτές οι αλλαγές είναι ως επί το πλείστον μόνιμες.

Ο συγχρονισμός από την άλλη πλευρά επιτρέπει την έκδοση και το ιστορικό αρχείων. Φανταστείτε ότι κάνετε μια αλλαγή σε ένα αρχείο στο φάκελο Sync σας ή στον λογαριασμό σας στο Sync στο διαδίκτυο. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να ανακτήσετε παλαιότερες εκδόσεις.

Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι διατηρεί εκδόσεις ακόμη και 1 έτους (365 ημέρες). Τώρα, προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει μερικές άλλες εναλλακτικές λύσεις Dropbox, καμία δεν πλησιάζει τη διατήρηση δεδομένων για ένα χρόνο.

Στην πραγματικότητα, υποστηρίζει ακόμη και την “Επαναφορά λογαριασμού”. Όταν χρησιμοποιείται, μπορείτε να επαναφέρετε ολόκληρο τον λογαριασμό σας πίσω σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα! Αυτό μπορεί να βοηθήσει όταν χρειάζεται να επαναφέρετε ολόκληρα έργα ή σε πολλά άλλα σενάρια.

Εκτίμηση: 5/5 για χρόνο διατήρησης 365 ημερών και την προστιθέμενη δυνατότητα ανάκτησης λογαριασμού.

Προηγμένες επιλογές κοινής χρήσης

Οι επιλογές κοινής χρήσης του Sync με εντυπωσίασαν.

Για αρχή, το Sync προσφέρει μια δυνατότητα κοινής χρήσης συνδέσμων. Έτσι, οτιδήποτε ανεβάζετε στην πλατφόρμα έχει το δικό του σύνδεσμο. Μπορείτε να μοιραστείτε τον σύνδεσμο με άλλους για να τους παραχωρήσετε πρόσβαση στα αρχεία.

Οι ρυθμίσεις των συνδέσμων είναι εντυπωσιακές! Μπορώ να προστατεύσω τους συνδέσμους μου με κωδικό πρόσβασης. Όταν τελειώσετε, το περιεχόμενο των συνδέσμων είναι προσβάσιμο μόνο με τον σωστό κωδικό πρόσβασης.

Συγχρονίστε τις προηγμένες επιλογές κοινής χρήσης

Μου επιτρέπει επίσης να ορίζω ημερομηνίες λήξης. Σημειώστε ότι οι ημερομηνίες λήξης αφορούν τους συνδέσμους και όχι τα αρχεία. Δηλαδή, τα αρχεία μου μένουν για πάντα στον λογαριασμό μου, ο σύνδεσμος απλά δεν είναι πλέον λειτουργικός μόλις λήξει.

Προσφέρει λεπτομερή έλεγχο και μπορώ ακόμη και να ορίσω την ακριβή ώρα λήξης του συνδέσμου!

Μου επιτρέπει επίσης να ορίσω τα δικαιώματα πρόσβασης! Μπορώ είτε να επιτρέψω στο άλλο μέρος να “προβάλλει μόνο”, είτε επίσης να ενεργοποιήσω τις “λήψεις” για τα αρχεία.

Επιπλέον, μπορώ ακόμη και να ορίσω τον “αριθμό λήψεων” σε αρχεία! Αυτό αποτρέπει την κατάχρηση και τις μη εξουσιοδοτημένες λήψεις. Εάν ασχολείστε με μια επιχείρηση που μπορεί να επηρεαστεί από την πειρατεία, η κοινή χρήση συνδέσμων με περιορισμένες λήψεις μπορεί να είναι μεγάλη βοήθεια!

Λάβετε υπόψη ότι οι επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς για εσάς, ανάλογα με το περιεχόμενο που μοιράζεστε ακριβώς.

Εκτίμηση: 5/5, δώστε μου έναν λόγο για τον οποίο να το βαθμολογήσω λιγότερο;

Προηγμένες λειτουργίες ασφαλείας λογαριασμού

Αυτή η κριτική του Sync.com δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να συζητήσουμε τη δυνατότητα ασφαλείας, σωστά; Με τον όρο ασφάλεια, εννοώ τις δυνατότητες ασφαλείας του λογαριασμού καθώς και τα αρχεία που έχετε μεταφορτώσει γενικά.

Τώρα έχει μια ολόκληρη σελίδα “Ασφάλεια” που συμβάλλει στην αύξηση της ασφάλειας.

Συγχρονισμός ρυθμίσεων λογαριασμού

Ας ξεκινήσουμε με την ασφάλεια του λογαριασμού; Επιτρέπει 2-FA μέσω όχι μόνο ενός αλλά δύο λειτουργιών. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το e-mail σας ως δεύτερο εργαλείο ελέγχου ταυτότητας είτε ως Google Authenticator.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η ενεργοποίηση αυτού θα απαιτούσε 2-FA για τη σύνδεση στο λογαριασμό σας. Ένα OTP θα σταλεί είτε στο e-mail σας είτε στην εφαρμογή Google Authenticator.

Αυτό διασφαλίζει ότι ακόμη και όταν ο κωδικός πρόσβασής σας έχει παραβιαστεί, ο λογαριασμός και τα αρχεία σας εξακολουθούν να μην είναι προσβάσιμα από τους χάκερ.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε την ανάκτηση λογαριασμού βάσει e-mail. Η απενεργοποίηση αυτού είναι εξαιρετικά χρήσιμη εάν υποψιάζεστε ότι ο κύριος λογαριασμός email σας έχει παραβιαστεί ή τον μοιραστείτε με άλλα άτομα.

Η λειτουργία “Συμβουλή κωδικού πρόσβασης” είναι επίσης διαθέσιμη. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να ορίσετε μια υπόδειξη για τον λογαριασμό σας από τη σελίδα ασφαλείας σας. Είμαι βέβαιος ότι ξέρεις τι είναι αυτό, έτσι δεν είναι;

Επιτρέπει επίσης τον καθορισμό χρονικών ορίων για κάθε συνεδρία. Λάβετε υπόψη ότι αυτό ισχύει μόνο για συνδέσεις ιστού και όχι για την εφαρμογή επιτραπέζιου υπολογιστή. Τέλος πάντων, μπορείτε να ορίσετε είτε 1 ώρα είτε 24 ώρες ως χρονικό όριο.

Ανάγνωση:  H264 vs H265: ποιες είναι οι διαφορές και ποιο να χρησιμοποιήσετε

Μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα, ο λογαριασμός αποσυνδέεται αυτόματα. Αυτό είναι χρήσιμο εάν αφήνετε τον υπολογιστή σας χωρίς επίβλεψη για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ή όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή.

Τέλος, διαθέτει επίσης SSO. Αυτό σημαίνει “Single Sign-on”. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε στον πίνακα ιστού σας απευθείας από την εφαρμογή επιφάνειας εργασίας. Είναι μια βολική λειτουργία που εξοικονομεί χρόνο και μπορεί να απενεργοποιηθεί όταν χρειάζεστε πρόσθετη ασφάλεια.

Υπάρχει επίσης ένας διαχειριστής συσκευών! Μου δείχνει όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό μου στο Sync. Ωστόσο, δεν είναι απλώς μάτι, αλλά μπορώ επίσης να “διαχειρίζομαι” αυτές τις συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να καταργήσω εντελώς την πρόσβαση για οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές που θα απαιτούσαν να συνδεθούν ξανά.

Επιπλέον, φανταστείτε ότι χάνετε τη συσκευή σας σωματικά. Το πρόβλημα είναι ότι θα συνεχίσει να συγχρονίζεται με τον λογαριασμό σας στο Sync και όλο το περιεχόμενό του, σωστά; Η δυνατότητα αφαίρεσης συσκευής λύνει το πρόβλημα.

Μπορείτε να “διαγράψετε” συσκευές. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτές οι συσκευές δεν θα συγχρονίζονται πλέον με τον λογαριασμό σας στο Sync και ως εκ τούτου τα αρχεία σας θα παραμένουν ασφαλή.

Επιπλέον, μπορώ επίσης να ορίσω ποια από αυτές τις συσκευές μπορεί ή όχι να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης συγχρονισμού μου. Όταν είναι απενεργοποιημένοι, αυτοί οι λογαριασμοί εξακολουθούν να διατηρούν πλήρη πρόσβαση, χωρίς τη δυνατότητα αποκλεισμού από τον λογαριασμό μου.

Όλες οι δυνατότητες που συζητήθηκαν σε αυτήν την ενότητα ελέγχου του Sync com παραπάνω σχετίζονταν με τον “λογαριασμό”, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που αφορούν το περιεχόμενο.

Τώρα, υπάρχει μια δυνατότητα “Απομακρυσμένη διαγραφή κοινής χρήσης”. Όταν μοιράζεστε φακέλους/αρχεία με άλλους, αυτό σας επιτρέπει να διαγράφετε απομακρυσμένα αρχεία από τους φακέλους συγχρονισμού τους.

Εκτίμηση: 5/5, με βάση τον αριθμό των χαρακτηριστικών, το επίπεδο ασφάλειας και την ευκολία υλοποίησης.

Διαχείριση ομάδας και συνεργασία

Δεν περίμενα ή δεν ήθελα το Sync να είναι ένα «Εργαλείο διαχείρισης έργου». Αν και είναι παρόμοια, απέχουν ακόμη μίλια από τις υπηρεσίες αποθήκευσης cloud E2E.

Ωστόσο, βρήκα αρκετά χαρακτηριστικά που μου επιτρέπουν να χρησιμοποιήσω το Sync ως εργαλείο διαχείρισης έργου σε κάποιο βαθμό.

Για αρχή, μπορώ να διαχειριστώ μια ομάδα. Θυμάστε την επιλογή “Χρήστες” που αναφέρεται στην ενότητα διεπαφής χρήστη αυτής της κριτικής του Sync.com; Τώρα, το άλλο μέλος δεν χρειάζεται να έχει λογαριασμό Συγχρονισμού! Ο συγχρονισμός επιτρέπει τη δημιουργία λογαριασμού για οποιονδήποτε!

Προσφέρει ακόμη και αρκετό έλεγχο! Μπορώ να ορίσω εάν επιθυμώ να διατηρήσω την αρχή αλλαγής κωδικού πρόσβασης μαζί μου για αυτόν τον νέο λογαριασμό. Επιπλέον, μπορώ επίσης να παραχωρήσω ή να αφαιρέσω την εξουσία “μόνιμης διαγραφής αρχείων” στο άλλο μέλος.

Έχει ακόμη και αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων! Αυτό μου επιτρέπει να ελέγξω τα ιστορικά δραστηριότητας για όλους τους χρήστες. Οπότε θα ξέρω ποιος επεξεργάστηκε τι, τι έχει διαγραφεί από ποιον, πότε και βασικά όλα τα άλλα!

Τότε, φανταστείτε ότι είστε διαχειριστής. Μπορεί να χρειαστείτε αρχεία από μερικά μέλη της ομάδας σας. Το να τους δίνετε πλήρη πρόσβαση σε οτιδήποτε άλλο μοιράζονται άλλοι δεν είναι ιδανικό, σωστά; Ο συγχρονισμός έχει αυτήν τη δυνατότητα αιτήματος αρχείου. Χρησιμοποιώντας αυτό μπορείτε να ζητήσετε αρχεία από πολλά άτομα ταυτόχρονα και αυτά τα άτομα δεν βλέπουν ποτέ τα αρχεία που έχουν μοιραστεί οι άλλοι μαζί σας.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που διαθέτουν τα εργαλεία διαχείρισης έργου είναι η δυνατότητα “chat”, το Sync δεν είναι εργαλείο διαχείρισης έργου και δεν το διαθέτει.

Ωστόσο, έχει “σχόλια” από τα οποία ακυρώνονται ακόμη και κάποιες άλλες καλύτερες εναλλακτικές λύσεις Dropbox. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν σχόλια στα μεταφορτωμένα αρχεία. Αλλαγές, αναβαθμίσεις, προβλήματα κ.λπ. μπορούν να κοινοποιηθούν με ευκολία χρησιμοποιώντας αυτά τα σχόλια.

Αυτό που είναι το αγαπημένο μου χαρακτηριστικό είναι τα δικαιώματα για χρήστες και φακέλους. Π.χ. ίσως θέλω ένας χρήστης να έχει πρόσβαση επεξεργασίας για έναν φάκελο, αλλά “μόνο προβολή” για έναν άλλο!

Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να παραχωρήσω σε μεμονωμένο χρήστη «συνολικό» έλεγχο. Μάλλον, μπορώ να ορίσω τι μπορεί να κάνει κάθε χρήστης για κάθε φάκελο. Στην πραγματικότητα, με ειδοποιεί ακόμη και κάθε φορά που κάποιος βλέπει έναν σύνδεσμο που κοινοποίησα!

Επιπλέον, εάν έχετε πελάτες, θα σας άρεσε το Sync. Μπορείτε να προσθέσετε λευκή ετικέτα στους συνδέσμους σας! Με άλλα λόγια, όταν μοιράζεστε συνδέσμους με τους πελάτες σας, θα βλέπουν το λογότυπό σας και όχι αυτό του Sync!

Ανάγνωση:  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα αναπαραγωγής στο Spotify; Καλύτερες Μέθοδοι

(Δεν υπερέβαλα τις δυνατότητές του «Διαχείριση Έργου», σωστά;)

Εκτίμηση: 5/5 γιατί, παρόλο που θα μπορούσε να προσθέσει μερικές ακόμη δυνατότητες, δεδομένου ότι πρόκειται για πλατφόρμα “αποθήκευσης στο σύννεφο”, τα τρέχοντα χαρακτηριστικά της ομάδας εξακολουθούν να είναι περισσότερα από αυτά που προσφέρουν οι περισσότερες άλλες.

Άλλες δυνατότητες συγχρονισμού

Ο συγχρονισμός διαθέτει επίσης μερικές άλλες δυνατότητες. Αυτά δεν είναι αυτά που μπορεί να κάνουν ή να σπάσουν μια συμφωνία, ωστόσο, αυτή η κριτική Sync.com δεν θα ήταν πλήρης χωρίς δίκαιη αναφορά.

Διατίθενται προεπισκοπήσεις αρχείων για αρχάριους. Τα περισσότερα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, εγγράφων της Microsoft, εικόνων κ.λπ. Αυτό που με απογοητεύει προσωπικά είναι ότι δεν είναι δυνατή η προεπισκόπηση της μουσικής ή των βίντεο, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα με το οποίο μπορώ να ζήσω.

Είναι επίσης συμβατό με το Office365. Αφού συνδεθούν, όλες οι αλλαγές στα έγγραφα του Office365 συγχρονίζονται αυτόματα με τον λογαριασμό σας στο Sync.

Η συμβατότητά του με κινητά είναι επίσης «πρακτική». Δηλαδή, δεν έχει μόνο εγγενείς εφαρμογές για κινητές συσκευές (τόσο iOS όσο και Android)αλλά προσφέρει επίσης προηγμένες λειτουργίες ειδικά για κινητά.

Για αρχή, έχει τη δυνατότητα να συγχρονίζεται αυτόματα με την κάμερά σας. Έτσι, οτιδήποτε τραβάτε συγχρονίζεται με το cloud σας. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί χώρο στο τηλέφωνό σας, αποτρέπει τις καθυστερήσεις, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι δεν θα χάσετε ποτέ τις αναμνήσεις σας όταν αναβαθμίζετε ή χάνετε τη συσκευή σας.

Αν και είναι αρκετά προφανές, επιτρέψτε μου να το πω δυνατά. Διατηρείτε πλήρη πρόσβαση στα αρχεία σας ακόμη και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο με το Sync! Προφανώς οι ενημερώσεις/αλλαγές συγχρονίζονται όταν επαναλαμβάνεται η σύνδεσή σας, ωστόσο, η πρόσβαση και οι αλλαγές εξακολουθούν να είναι δυνατές χωρίς Internet.

Εκτίμηση: 4/5, ενώ είναι πλούσιο σε χαρακτηριστικά, πρέπει να πω ότι μερικές προηγμένες λειτουργίες πρέπει να εξηγηθούν περισσότερο. Ως νέος χρήστης, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία μερικές φορές για να καταλάβετε τι κάνει.

Sync Vault

Θυμάστε το “Vault” που ανέφερα νωρίτερα σε αυτήν την κριτική του Sync.com; Αυτό στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από την επάνω μπάρα; Είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που προσφέρει το Sync, το οποίο δεν το κάνουν οι περισσότεροι από τους άλλους ανταγωνιστές του.

Το Vault είναι ο προσωπικός σας χώρος. Π.χ. μπορεί να έχω προσωπικές φωτογραφίες, βίντεο ή απλώς έγγραφα που δεν θέλω να μοιραστώ με άλλους.

Οτιδήποτε ανεβάζω στον λογαριασμό μου στο Sync “Vault” δεν κοινοποιείται με τις άλλες συσκευές που έχουν πρόσβαση στον λογαριασμό Sync. Επομένως, αυτή είναι βασικά η απογυμνωμένη, γυμνή έκδοση “cloud storage” του Sync χωρίς καμία δυνατότητα κοινής χρήσης.

Σημειώστε ότι αυτό είναι δυνατό και στην εφαρμογή για υπολογιστές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού εάν δεν το θέλετε για να χρησιμοποιήσετε το θησαυροφυλάκιο συγχρονισμού.

Εκτίμηση: 5/5, είναι ένα απλό χαρακτηριστικό και δεν βλέπω λόγους να μειώσω τη βαθμολογία.

Τιμές και σχέδια Sync.com

Πριν ολοκληρώσω αυτήν την κριτική του Sync.com, ας μιλήσουμε για τον Ελέφαντα στο δωμάτιο. Πόσο κοστίζει το Sync;

Τίποτα!

Λοιπόν, ναι, υπάρχει ένα για πάντα δωρεάν πρόγραμμα Sync που προσφέρει τις περισσότερες, αν όχι όλες τις δυνατότητες. Το πιο σημαντικό, όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνονται ακόμη και στο δωρεάν πρόγραμμα.

Το δωρεάν πρόγραμμα προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 5 GB και διατήρηση ιστορικού 30 ημερών. Για $0,00 θα έλεγα ότι είναι μια συμφωνία.

Τα προγράμματα Sync.com μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

  • Solo Basic- 8,00 $/μήνα- 2 TB αποθήκευσης/ 1 χρήστης/ιστορικά 180 ημερών.
  • Solo Professional – 20,00 $/μήνα- 6 TB αποθηκευτικός χώρος/1 χρήστης/ Ιστορικά 365 ημερών.
  • Teams Standard– 5,00 $/χρήστης/μήνα- 1 TB αποθηκευτικός χώρος/ 2+ χρήστες/ιστορικά 180 ημερών.
  • Teams Unlimited – 15 $/χρήστης/μήνα- Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος/ 2+ χρήστες/ Ιστορικά 365 ημερών.

Το Sync υπερηφανεύεται για το απόρρητο, όπως έχω αναφέρει πολλές φορές σε αυτήν την κριτική του Sync. Αυτό που προσθέτει στο ίδιο είναι η αποδοχή του “Bitcoin”. Λοιπόν, ναι, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ανώνυμο αναγνωριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να πληρώσετε χρησιμοποιώντας Bitcoin. Ο συγχρονισμός δεν θα μάθει ποτέ ποιος είστε!

Προφανώς εύστοχο (παραδοσιακός) Επίσης γίνονται δεκτοί τρόποι πληρωμής, όπως κάρτες και PayPal.

Επισκεφτείτε το Sync.com

pCloud vs Sync

Τόσο το pCloud όσο και το Sync είναι δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο. Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος για να υπογράψετε αυτήν την κριτική Sync.com είναι να συγκρίνετε αυτούς τους γίγαντες.

Θα το κρατήσω πολύ απλό και κατανοητό. Αν ψάχνετε για περισσότερες «χαρακτηριστικές», το pCloud είναι ο νικητής. Αλλά περιμένετε, αυτό έχει κόστος! Το pCloud δεν είναι “Μηδενική γνώση”.

Ανάγνωση:  Πώς να επαναφέρετε το Mac σας και να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αυτό σημαίνει ότι τα αρχεία pCloud είναι προσβάσιμα από το pCloud και άλλα τρίτα μέρη! Το pCloud προσφέρει κρυπτογραφημένη E2E, κρυπτογράφηση μηδενικής γνώσης, αλλά κοστίζει επιπλέον! Από προεπιλογή, δεν το καταλαβαίνετε.

Το Sync από την άλλη πλευρά προσφέρει τόσο αποδεκτές δυνατότητες, όσο και μηδενική κρυπτογράφηση γνώσεων από προεπιλογή δωρεάν.

Ανέφερα πώς δεν είμαι ευχαριστημένος που το Sync δεν μπορεί να μεταδώσει προεπισκοπήσεις μουσικής νωρίτερα. Λοιπόν, το pCloud μπορεί! Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που έχει το pCloud μέσω του συγχρονισμού.

Ωστόσο, το pCloud χρεώνει επιπλέον εάν θέλετε να επεκτείνετε τη διατήρηση του ιστορικού σας πέρα ​​από την προεπιλεγμένη περίοδο των 30 ημερών. Το Sync προσφέρει διατήρηση 180 ημερών ακόμη και στο φθηνότερο πρόγραμμά του.

Όσον αφορά την τιμολόγηση, τα προγράμματα επί πληρωμή Sync ξεκινούν από 8,00 $/μήνα (χρεώνεται 96,00 $ ετησίως). Το pCloud επίσης δεν έχει μηνιαία προγράμματα! Πρέπει είτε να επιλέξετε το ετήσιο πρόγραμμα στα 47,88 $/έτος ή το πλάνο διάρκειας ζωής στα 175,00 $ (πληρωμή μιας φοράς).

Ετυμηγορία: Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας για μένα και ως εκ τούτου επιλέγω το Sync ως νικητή. Εάν η ασφάλεια δεν είναι η προτεραιότητά σας και χρειάζεστε μόνο «χώρο», το pCloud θα σας εντυπωσίαζε.

Δοκιμάστε το Sync τώρα δωρεάν

Συγχρονισμός έναντι Dropbox

Έντουαρντ Σνόουντεν λέει “Το Dropbox είναι εχθρικό προς το απόρρητο”. Όταν ο κορυφαίος πληροφοριοδότης του κόσμου λέει κάτι, τείνω να ακούω.

Επιπλέον, το Dropbox ανήκει στην Google. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, Το Gmail βρέθηκε να “διαβάζει” (όχι απλώς παρακολουθεί, στην πραγματικότητα «διαβάζει») e-mail χρηστών!

Επιπλέον, είμαστε όλοι ήδη απογοητευμένοι με τις εκτενώς παρεμβατικές διαφημίσεις, την παρακολούθηση και οτιδήποτε άλλο. Επομένως, κατά την προσωπική μου άποψη, θα απέφευγα από οτιδήποτε ανήκει στην Google/Alphabet όσον αφορά το “απόρρητο”.

Το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για την ιδιωτικότητα του Dropbox είναι ότι δεν είναι E2E/Zero Knowledge. Το Dropbox έχει πρόσβαση στα αρχεία σας!

Επιπλέον, το Dropbox παραβιάστηκε το 2016 με αποτέλεσμα 68 εκατομμύρια συνδέσεις να διαρρεύσουν στο διαδίκτυο! Έχει επίσης χακαριστεί σε μικρότερη κλίμακα το 2012 και το 2013.

Εκτός από την ασφάλεια, το Sync προσφέρει ιστορικά αρχείων 365 ημερών, ενώ το Dropbox περιορίζεται σε ιστορικά 180 ημερών.

Ετυμηγορία: Γενικά τείνω να είμαι δίκαιος και αμερόληπτος. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, θα έλεγα ότι κλίνω εντελώς προς το Sync (για καλούς λόγους όπως αναφέρθηκε παραπάνω) και για το κλάμα δυνατά, είναι πιο ασφαλές από το Dropbox.

Δοκιμάστε το Sync τώρα δωρεάν

Συχνές ερωτήσεις

Προσπάθησα να κάνω αυτήν την ανασκόπηση του Sync.com όσο πιο λεπτομερή είναι δυνατόν. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι μπορεί να έχετε ακόμα μερικές ερωτήσεις. Ας τα αντιμετωπίσουμε τότε;

#1. Είναι το Sync.com δωρεάν;

Ναί. Το Sync προσφέρει έναν για πάντα δωρεάν λογαριασμό με αποθηκευτικό χώρο 5 GB.

#2. Χρειάζομαι πιστωτική κάρτα για δωρεάν λογαριασμό;

Όχι. Χρειάζεστε μόνο ένα αναγνωριστικό e-mail.

#3. Ποιο είναι το μέγιστο μέγεθος αρχείου που μπορώ να ανεβάσω στο Sync;

Δεν υπάρχει μέγιστο μέγεθος αρχείου. Το Sync προσφέρει αυτό το πολύ σπάνιο «απεριόριστο» όριο μεγέθους αρχείου. Δηλαδή, κάθε μεμονωμένο αρχείο μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους χωρίς περιορισμούς.

#4. Μπορώ να συγχρονίσω επιλεκτικά αρχεία ή όλα συγχρονίζονται αυτόματα;

Η εφαρμογή Sync για επιφάνεια εργασίας προσφέρει μια δυνατότητα επιλεκτικού συγχρονισμού. Μπορείτε να επιλέξετε ποια αρχεία/φακέλους θέλετε να συγχρονίσετε.

Αναθεώρηση Sync.com – Τελική ετυμηγορία

Ας ολοκληρώσουμε αυτήν την κριτική Sync.com; Λοιπόν, είναι καλό το Sync; Ναι είναι! Τα χαρακτηριστικά είναι εντυπωσιακά, η ασφάλεια κορυφαία και η τιμολόγηση λογικά καθορισμένη.

Ενώ το Sync είναι κατά κύριο λόγο μια «πλατφόρμα αποθήκευσης cloud», διπλασιάζεται πλήρως ως εργαλείο διαχείρισης ομάδας ή διαχείρισης έργου και αυτό είναι που κάνει την τιμολόγησή του λογική.

Το επίπεδο ελέγχου που έχω με αρχεία, χρήστες, ακόμη και αναφορές είναι αρκετά ικανοποιητικό. Με λίγα λόγια, αν χρειάζεστε μια ασφαλή πλατφόρμα αποθήκευσης cloud μηδενικής γνώσης για εσάς και την ομάδα σας, το Sync αξίζει μια ματιά.

Γιατί να εμπιστευτείτε αυτήν την κριτική Sync.com; Με το για πάντα δωρεάν σχέδιό του, πήγαινε να εγγραφείς και επαληθεύστε μόνοι σας όλα όσα είπα μέχρι τώρα!

Αποκτήστε έναν δωρεάν λογαριασμό τώρα