Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Ανασκόπηση Midjourney: Είναι η καλύτερη γεννήτρια εικόνας AI;

Ανασκόπηση Midjourney: Είναι η καλύτερη γεννήτρια εικόνας AI;

Ανασκόπηση Midjourney 2023: Είναι η καλύτερη δημιουργία εικόνων AI; Αρκετοί λάτρεις της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να συμφωνούν, αλλά και πάλι, έχει τα μειονεκτήματά του.

Σε αυτό το κομμάτι, θα συζητούσαμε όλα τα πράγματα που είναι καλύτερα με το Midjourney καθώς και αυτά που χρειάζονται βελτίωση.

Αν θέλετε να γίνετε καλλιτέχνης, γραφίστας ή απλά θέλετε να ζωντανέψετε τις ιδέες σας, τα επόμενα λεπτά είναι για εσάς.

Ας αρχίσουμε.

Τι είναι το Midjourney;

Μεσοταξίδι είναι αυτό που βασικά έκανε (κατά τη γνώμη μου) «κείμενο σε εικόνα» και «εικόνα σε εικόνα» τη δημιουργία εικόνων AI mainstream.

Με πιο απλά λόγια, είναι ένα εργαλείο όπου γράφετε (ή ανεβάστε μια εικόνα) αυτό που θέλετε να σχεδιάσετε/ζωγραφίσετε, και αυτό το κάνει για εσάς μέσα σε δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχει όριο στο τι είναι δυνατό ή αποδεκτό στο Midjourney. Η προτροπή σας μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ανεπίσημη, σαν να μιλάτε σε άνθρωπο.

Π.χ. «Ζωγράφισέ μου μια γάτα, στο στυλ του Ντα Βίντσι. Αυτό ακριβώς θα δημιουργούσε για εσάς. Και αυτή είναι μια αρκετά βασική προτροπή.

Διεπαφή χρήστη

Το Midjourney χρησιμοποιεί το “Discord” για γενιές εικόνων. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Discord, αυτό θα είναι ένα νέο έδαφος για εσάς.

Δεν θα έχανα τον χρόνο σας εξηγώντας τι είναι το Discord, αυτό θα χρειαζόταν μια ολόκληρη αναθεώρηση από μόνο του. Ας συζητήσουμε απλώς τους τομείς για τους οποίους θα χρησιμοποιούσατε το Discord μέχρι το Midjourney.

Θα είμαι ειλικρινής, το Discord φαίνεται τρομακτικό στην αρχή. Μάλλον θα αισθανόσασταν μπερδεμένοι και συγκλονισμένοι, σίγουρα το ένιωσα. Εδώ είναι η οθόνη:

Ωστόσο, μόλις το καταφέρετε, είναι πιθανώς πιο εύκολο από το να χρησιμοποιήσετε το Whatsapp ή το Telegram (και έχει πολύ περισσότερα χαρακτηριστικά).

Η βασική ιδέα είναι εξαιρετικά απλή. Απλώς πρέπει να μεταβείτε στο κανάλι “#newbie XX” (θα δείτε μια λίστα καναλιών στην αριστερή πλευρική γραμμή).

Ανάγνωση:  Κορυφαίες 15 εναλλακτικές λύσεις για το Tiktokder για λήψη βίντεο Tiktok

Εδώ, απλά πληκτρολογήστε την προτροπή σας στο πλαίσιο μηνύματος. Μόλις πατήσετε enter, η εικόνα σας δημιουργείται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Εικόνα AI στο Midjourney

Αποδεκτές τόσο εξαιρετικά απλοποιημένες όσο και εξαιρετικά λεπτομερείς προτροπές

Αν νομίζατε ότι πρέπει να είστε κάποιο είδος ειδικού, σε οποιονδήποτε τομέα, για να χρησιμοποιήσετε το Midjourney, κάνετε λάθος.

Αν κοιτάξετε την παρακάτω προτροπή, θα καταλάβατε τι εννοώ. Είναι όσο πιο απλό θα μπορούσε να είναι, σαν να μιλάς με έναν άνθρωπο και όμως τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, έτσι δεν είναι;

Ανασκόπηση Midjourney

Στη συνέχεια, όμως, μπορείτε να παρέχετε πρόσθετες λεπτομέρειες για να ρυθμίσετε με ακρίβεια τις εικόνες που δημιουργούνται. Η παρακάτω εικόνα θα πρέπει να εξηγεί καλύτερα τα πράγματα:

δημιουργήστε εικόνες με το midjourney

Το AI κατανοεί τις μικρότερες εντολές. Π.χ. στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, προσθέτοντας απλώς “εικονογράφηση” στο μήνυμα, αυτό θα μπορούσε να δημιουργηθεί:

Ανασκόπηση Midjourney

Επίσης, το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει όριο στο τι μπορεί να δημιουργήσει το Midjourney. Λογότυπα, εξώφυλλα βιβλίων, εικονογραφήσεις, σκηνές ταινιών, όλα είναι πιθανά και πολλά άλλα.

4 X 1:1 εικόνες που δημιουργούνται από προεπιλογή

Το Midjourney δημιουργεί 4 εικόνες για τις προτροπές σας από προεπιλογή. Αυτές οι εικόνες είναι σε διάσταση 1:1 (ναι, τέλειο τετράγωνο).

Ναι, οι διαστάσεις μπορούν να αλλάξουν εάν χρησιμοποιήσετε τη λέξη-κλειδί “-aspect” στην προτροπή σας για να ορίσετε την προτροπή σας.

Είσοδοι εικόνας

Οπως και αναφέρθηκε προηγουμένως, Το Midjourney δεν δέχεται μόνο προτροπές «κειμένου», αλλά είναι εξίσου καλό και για προτροπές εικόνας.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ανεβάσετε την εικόνα σας ως προτροπή και, στη συνέχεια, να προσθέσετε επιπλέον μήνυμα. Το Midjourney χρησιμοποιεί την εικόνα που ανεβάσατε μαζί με το μήνυμα κειμένου που έχετε εισαγάγει για να δημιουργήσει τη νέα σας εικόνα.

Φυσικά, η προτροπή κειμένου είναι προαιρετική και μπορεί να μείνει κενή εάν δεν παρακολουθείτε μεγάλη παραλλαγή.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανεβάσετε την εικόνα σας (σύρετε και αποθέστε την εικόνα σας στο πλαίσιο μηνύματος) και πατήστε enter. Μόλις μεταφορτωθεί, απλώς κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και «αντιγράψτε τη διεύθυνση URL».

Αυτό το URL γίνεται στη συνέχεια το “προτροπή” σας. Εάν απλώς το επικολλήσετε στο πλαίσιο μηνύματος και πατήσετε enter, θα δημιουργηθούν οι νέες σας εικόνες. Εναλλακτικά, μπορείτε να εισαγάγετε ένα κενό διάστημα μετά τον σύνδεσμο και να γράψετε πρόσθετα μηνύματα.

Νεότερες εκδόσεις και αναβαθμισμένες εικόνες

Μόλις δημιουργηθεί η εικόνα σας, είναι πιθανό οι εικόνες να μην είναι της αρεσκείας σας. Προσωπικά έχω ξοδέψει δεκάδες προτροπές και ώρες προσπαθώντας να αποκτήσω την τέλεια εικόνα που είναι ακριβώς αυτό που θέλω.

Ανάγνωση:  Ποιες πρέπει να είναι οι ιδιότητες ενός επαγγελματία εκπαιδευτή TSA;

Για αυτές τις περιπτώσεις, το Midjourney έχει δύο εξαιρετικά εύκολες (με ένα κλικ) επιλογές. Εκδόσεις και αναβάθμιση.

Όταν δημιουργείται οποιαδήποτε εικόνα, θα βλέπετε “V1/V2/V3/V4” γραμμένο κάτω από αυτήν. Το V σημαίνει “εκδόσεις”. Οι αριθμοί είναι από “αριστερά-δεξιά-αριστερά κάτω-δεξιά κάτω”.

Midjourney Versioning Upscaling χαρακτηριστικά

Έτσι, απλά κάντε κλικ στο VX (X = ο αριθμός της εικόνας σας) που θα θέλατε μια νέα έκδοση.

Ομοίως, πρέπει να έχετε παρατηρήσει τα U1/U2/U3 και U4 ακριβώς κάτω από τις εικόνες που δημιουργήσατε. Το U σημαίνει “Αναβάθμιση”.

Μόλις κάνετε κλικ στο UX (Χ= όχι. της εικόνας σου)το Midjourney θα δημιουργούσε μια αναβαθμισμένη έκδοση υψηλότερης ευκρίνειας αυτής της μεμονωμένης εικόνας.

Λάβετε υπόψη ότι η αναβάθμιση δεν είναι δωρεάν, κοστίζει πιστώσεις.

Χαλαρή λειτουργία & γρήγορη λειτουργία (& τη λειτουργία Turbo)

Το MidJourney έχει δύο κύριες λειτουργίες παραγωγής. Η λειτουργία “χαλαρή” και η “γρήγορη”. Είμαι βέβαιος ότι το όνομα υπονοεί τι είναι αυτά, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό.

Η “χαλαρή” λειτουργία είναι αργή. Χρειάζονται μερικά λεπτά όταν δημιουργείτε τις εικόνες σας. Από την πιο φωτεινή πλευρά, δεν καταναλώνει χρόνο GPU. Το σχέδιό σας Midjourney βασίζεται στις ώρες GPU. Όταν χρησιμοποιείτε χαλαρή λειτουργία, δεν καταναλώνεται.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι λαμβάνετε ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ δημιουργίες σε ένα μήνα, χωρίς όριο. Σημειώστε ότι η χαλαρή λειτουργία «δίνει προτεραιότητα» με βάση τη δραστηριότητα ενός χρήστη. Εάν δημιουργήσατε πρόσφατα πολλές χαλαρές εικόνες, θα είστε χαμηλότερα στην ουρά. Ωστόσο, ένας χρήστης που δεν έχει δημιουργήσει τόσες εικόνες όσες εσείς θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με εσάς.

Η λειτουργία “Fast” είναι φυσικά γρήγορη. Και, καταναλώνει χρόνο GPU. Το όχι. των εικόνων που μπορείτε να δημιουργήσετε στη γρήγορη λειτουργία θα εξαρτηθεί από τον χρόνο GPU που έχει το σχέδιό σας.

Υπάρχει επίσης μια λειτουργία “Turbo”, είναι βασικά η γρήγορη λειτουργία σε στεροειδή. Οι εικόνες δημιουργούνται 4 φορές πιο γρήγορα, αλλά κοστίζουν επίσης 2x GPU.

Επαγγελματική συμβουλή: Οι εικόνες θα δημιουργηθούν στη λειτουργία “Γρήγορη” από προεπιλογή (αν το σχέδιό σας το επιτρέπει). Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε λεπτά GPU και είστε εντάξει με αργές γενιές, χρησιμοποιήστε την εντολή /relax με την προτροπή σας.

Προσαρμοσμένες παράμετροι

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου χαρακτηριστικά στο Midjourney. Σε αντίθεση με πολλά άλλα παρόμοια εργαλεία δημιουργίας εικόνων AI, το Midjourney δεν σας περιορίζει απλώς με περιγραφικές λέξεις.

Μάλιστα, πρόσφατα ενσωμάτωσε και «αρνητικά μηνύματα». Το έχασα όταν η λειτουργία δεν ήταν διαθέσιμη. Βασικά σας επιτρέπει να ορίσετε τι «δεν θέλετε» στην εικόνα σας.

Ανάγνωση:  Πώς να διορθώσετε γρήγορα το πρόβλημα του μενού έναρξης ανοίγματος του κλειδιού ESC στα Windows;

Π.χ. η προτροπή μου είναι “Ένας πράσινος πλανήτης, με εξωγήινους πάνω του – -χωρίς διαστημόπλοια”. Αυτό θα διασφαλίσει ότι, ό,τι κι αν γίνει, τα διαστημόπλοια δεν θα είναι στην εικόνα μου.

Μερικές άλλες παράμετροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι:

  • – – πτυχή: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι προεπιλεγμένες εικόνες MidJourney είναι 1:1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την όψη – – X:X (π.χ. – – πτυχή 16: 9) για να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας.
  • – – στυλ: Αυτό λέει στον MJ με ποιο στυλ θέλετε να δημιουργήσετε την εικόνα. Π.χ. – – ιμπρεσιονισμός. Μπορείτε επίσης απλά να πληκτρολογήσετε “δημιουργία Μόνα Λίζα χρησιμοποιώντας το στυλ ιμπρεσιονισμού” και μπορεί να σας δώσει τα αποτελέσματα που θέλετε.
  • – – ποιότητα: Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «ανάλυση» και είναι μάλλον μια παράμετρος «λεπτομέρεια». Μπορείτε να αντιστοιχίσετε έναν αριθμό στην παράμετρο, π.χ. «μπλε κουκουβάγια – – ποιότητα 10». Αυτό θα δημιουργήσει μια εικόνα με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες από μια προτροπή που λέει “μπλε κουκουβάγια – – ποιότητα 5”.
  • – – πλακίδιο: Αυτή είναι μια από τις πιο δημιουργικές παραμέτρους με τις οποίες μπορείτε να εργαστείτε. Δημιουργεί ένα μοτίβο/σχέδιο που μοιάζει με πλακάκι. Με πιο απλά λόγια, μπορεί να συνδυαστεί με πολλές παρόμοιες εικόνες για να δημιουργήσετε ένα μοτίβο που θα ταιριάζει μεταξύ τους.
  • – – περίεργο: Άλλη μια δημιουργική παράμετρος. Δημιουργεί εικόνες που μπορεί να μην ταιριάζουν με τους γενικούς κανόνες της προοπτικής, της φυσικής, της πραγματικότητας ή οτιδήποτε άλλο. Όσο μεγαλύτερη είναι η περίεργη τιμή, τόσο πιο περίεργη θα είναι.

Υπάρχουν μερικές άλλες παράμετροι, ωστόσο, αυτές είναι αυτές που χρησιμοποιώ περισσότερο. Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να βρείτε άλλους εάν ταιριάζουν κατά κάποιο τρόπο στην τέχνη/δημιουργικό σας στυλ.

Επαγγελματική συμβουλή: Για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα μηνύματα προτροπής, απλώς προσθέστε “–παράμετρος” στο τέλος του μηνύματός σας.

Σχέδια τιμολόγησης στη μέση διαδρομή

Ας απευθυνθούμε στον Elephant σε αυτήν την κριτική του Midjourney. Πόσο κοστίζει? Υπάρχουν 3 σχέδια:

Σχέδια τιμολόγησης στη μέση διαδρομή

  • Βασικό: 8,00 $/μήνα: Χωρίς νηστείες/ περίπου 200 χαλαρές γενιές*
  • Τυπική: 24,00 $/μήνα: Γρήγορη GPU 15 ωρών/ απεριόριστη χαλαρή
  • Pro: 48,00 $/μήνα: Γρήγορη GPU 30 ωρών/ απεριόριστη χαλάρωση
  • Mega: $96/00/μήνα: 60 ώρες γρήγορη GPU/απεριόριστη χαλαρή

*Κάθε προτροπή δημιουργεί 4 εικόνες από προεπιλογή, ωστόσο, υπολογίζεται μόνο ως 1 γενιά και όχι ως 4.

Ποια είναι τα κύρια προβλήματα με το Midjourney;

Ε, δεν είναι όλα ουράνια τόξα και πέστροφες με το εργαλείο. Αυτή η κριτική δεν μπορεί ποτέ να είναι πραγματικά ειλικρινής, εφόσον δεν συζητώ τα μειονεκτήματά της, δεν συμφωνείτε;

Ανάγνωση:  Γιατί είναι σημαντική η μείωση του κόστους παραγωγής;

Για αρχή, το Midjourney είναι ακόμα νέο. Ναί. Σκεφτείτε πόσο καιρό χρειάστηκε το Facebook, η Microsoft ή ακόμα και το Photoshop για να βρίσκονται στα τρέχοντα στάδια. Σε σύγκριση με την ηλικία τους, ο MJ είναι βρέφος. Ως εκ τούτου, δεν είναι όλα όσα παράγει είναι τέλεια (ναι, ειδικά τα δάχτυλα, αν και διορθώθηκε τώρα).

Στη συνέχεια, οι ικανότητες του Midjourney εξαρτώνται πολύ από τις προτροπές που γράφεις. Με άλλα λόγια, εάν δεν μπορείτε να είστε αρκετά συγκεκριμένοι, τα αποτελέσματά σας μπορεί να μην σας αρέσουν.

Φυσικά, υπάρχει η πρόσθετη δυσκολία εκμάθησης του βασικού Discord όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά. Και τέλος, η ομάδα υποστήριξης δεν είναι πραγματικά εκεί. Αλλά από τη θετική πλευρά, το Midjourney έχει μια εξαιρετικά ενεργή κοινότητα.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου, τα μειονεκτήματα μπορούν σίγουρα να αγνοηθούν λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά που υπάρχουν.

Συχνές Ερωτήσεις

Τώρα που πλησιάζω στο συμπέρασμα αυτής της κριτικής του Midjourney, ας δούμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις σχετικά με το εργαλείο.

Τι είδους εικόνες μπορεί να δημιουργήσει το Midjourney;

Οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε και να περιγράψετε στο Midjourney μπορεί να δημιουργηθεί. Περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε λογότυπα, αυτοκόλλητα, πανό, εξώφυλλα βιβλίων, διαφημιστικά γραφικά και οτιδήποτε άλλο.

Είναι νόμιμο το Midjourney;

Ναί. Η χρήση του Midjourney είναι 100% νόμιμη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω εικόνες Midjourney χωρίς πνευματικά δικαιώματα;

Ναί. Οι εικόνες Midjourney μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να ανησυχείτε για τα πνευματικά δικαιώματα, ακόμη και εμπορικά, αρκεί να είστε συνδρομητής επί πληρωμή.

Ανασκόπηση Midjourney: Τελική ετυμηγορία

Λοιπόν, είναι το Midjourney η καλύτερη δημιουργία εικόνων AI; Αν με ρωτάς, ναι. Αυτή είναι καθαρά προσωπική άποψη και εμπειρία. Έχω χρησιμοποιήσει περίπου άλλα 4 παρόμοια εργαλεία και το Midjourney έχει σίγουρα καλύτερη απόδοση, με τεράστια διαφορά.

Φυσικά, η αρχική (και μόνο το αρχικό) φάση έχει μια μικρή καμπύλη μάθησης. Ωστόσο, μόλις το ξεπεράσεις αυτό, είναι ένας μαγικός κόσμος.

Ακόμη και οικονομικά, δεν είναι πολύ ακριβό παρόλο που δεν είναι το φθηνότερο. Λοιπόν, είμαι σίγουρα θαυμαστής του MidJourney, αλλά γεια, πηγαίνετε να το δοκιμάσετε μόνοι σας;