Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Αναθεώρηση Upwork: Είναι το Upwork νόμιμο ή απάτη;


Αναθεώρηση Upwork: Είναι το Upwork νόμιμο ή απάτη;

Έχετε διαβάσει διάφορες κριτικές του Upwork αλλά δεν λάβατε την απάντηση στην ερώτησή σας “είναι το Upwork νόμιμο ή απάτη;” Στη συνέχεια, διαβάστε αυτήν την κριτική Upwork μέχρι το τέλος.

Αυτή η κριτική γράφτηκε εδώ για να απαντήσει σε μερικές από τις πιο σχετικές ερωτήσεις που σχετίζονται με το Upwork, όπως:

 • Τι είναι το Upwork;
 • Πώς λειτουργεί το Upwork;
 • Ποιες είναι οι λειτουργίες Upwork Pro και Enterprise;
 • Πολιτική επιστροφής χρημάτων Upwork.
 • Αμοιβή Upwork.
 • Είναι το Upwork απάτη;
 • Πόσο καλή είναι η υποστήριξη Upwork;

Upwork Review: Τι είναι το Upwork;

Upworkπρώην oDesk είναι μια από τις καλύτερες πλατφόρμες και πύλες εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες, σχεδόν στο ίδιο πρωτάθλημα με το Freelancer.com.

Το Upwork, με λίγα λόγια, είναι μια πλατφόρμα που βοηθά τους ελεύθερους επαγγελματίες να βρουν δουλειά και τους εργολάβους να βρίσκουν ελεύθερους επαγγελματίες για την εξωτερική ανάθεση των έργων τους.

Αν έχετε την ιδέα ότι είναι όμοιο με το Fiverr, κάνετε λάθος. Δεν είναι το ίδιο πράγμα με το Fiverr, το Fiverr είναι ένα πιο βασικό, απλό είδος πλατφόρμας, ενώ το Upwork έχει μερικές αρκετά προηγμένες δυνατότητες και χρειάζεται κάποια λύση.

Η κύρια διαφορά είναι ότι το Fiverr είναι πιο κατάλληλο για μοναδικά, μεμονωμένα έργα, ενώ το Upwork είναι το είδος του πράγματος που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε μια μακροπρόθεσμη ομάδα.

Η Upwork είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης μεταξύ της Elance, η οποία ιδρύθηκε το 1999, και της oDesk, που ιδρύθηκε το 2003. Και οι δύο εταιρείες παρείχαν ελεύθερους επαγγελματίες και εργολάβους για να βρουν ο ένας τον άλλον πριν από τη συγχώνευση, αλλά μετά τη συγχώνευση το 2013, συνδέθηκαν σαν ένα.

Ως αποτέλεσμα, το Elance υποτίθεται ότι θα διακοπεί σύντομα και το ODesk μετονομάστηκε ως Upwork.

Από το 2017, με 14 εκατομμύρια χρήστες και πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετήσιες χρεώσεις (πηγή: Forbes)η Upwork έχει ήδη δημιουργήσει το είδος της εμπιστοσύνης και της βάσης χρηστών που λίγες πλατφόρμες στον κόσμο θα μπορούσαν να καυχηθούν.

Έχει μια τεράστια λίστα κατηγοριών, διαθέσιμη τόσο σε ελεύθερους επαγγελματίες όσο και σε εργολάβους, διασφαλίζοντας ότι όποιο ταλέντο ή η ανάγκη σας είναι, θα βρείτε το κατάλληλο άτομο ή δουλειά. Όλες οι κατηγορίες έχουν υποκατηγορίες μέσα τους, αλλά εδώ είναι μια βασική περιγραφή του τι είναι διαθέσιμο:

 • Web / Mobile / Ανάπτυξη λογισμικού.
 • Σχεδιασμός και Δημιουργικότητα.
 • ΤΟ
 • Νομικός
 • Υποστήριξη διαχειριστή
 • Γραφή
 • Επιστήμη δεδομένων κ.λπ.

Ως πλατφόρμα ανεξάρτητων επαγγελματιών και εξωτερικής ανάθεσης, η Upwork διαθέτει ορισμένα προηγμένα συστήματα παρακολούθησης και χρέωσης που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του, το οποίο θα συζητήσουμε στην επόμενη ενότητα αυτής της κριτικής του Upwork.

Πώς λειτουργεί το Upwork;

Η Upwork διευκολύνει τις υπηρεσίες της τόσο για ελεύθερους επαγγελματίες όσο και για εργολάβους, όπως έχουμε πει αρκετές φορές μέχρι τώρα σε όλη αυτήν την ανασκόπηση του Upwork.com, επομένως η υποδομή εργασίας και για τους δύο τύπους είναι επίσης διαφορετική.

Ας τα εξετάσουμε μεμονωμένα για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς ακριβώς λειτουργεί το Upwork.

Πώς λειτουργεί το Upwork για πελάτες; (Εργολάβοι)

Εάν είστε εργολάβος που αναζητά ελεύθερους επαγγελματίες στο Upwork, πρέπει πρώτα να εγγραφείτε (προφανώς).

Μετά από αυτό, πρέπει να “Δημοσίευση εργασίας”, βασικά αποτελείται από τη συμπλήρωση μιας φόρμας που περιγράφει τις ανάγκες σας, τον κλάδο, τις προτιμήσεις, τη διάρκεια της εργασίας, τα απαιτούμενα προσόντα, το ποσοστό και οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα δουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες όταν κάνουν αίτηση για τη δουλειά σας.

Ανάγνωση:  allSMO Εργαλείο βελτιστοποίησης κοινωνικών μέσων – Αξίζει να το χρησιμοποιήσετε;

Μετά τη δημοσίευση της εργασίας, το Upwork σάς εμφανίζει αυτόματα μια λίστα με άτομα που μπορεί να είναι καλές επιλογές για τις απαιτήσεις σας.

συνιστώνται ελεύθεροι επαγγελματίες

Μπορείτε είτε να “Προσκαλέσετε όλους να υποβάλουν αίτηση” ή να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους και εάν είχατε κάποιο ιστορικό μαζί τους και εμπιστεύεστε το άτομο ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη δουλειά, μπορείτε να κάνετε απευθείας κλικ στο κουμπί “πρόσληψη τώρα”.

Οπότε ουσιαστικά δεν είναι επιστήμη πυραύλων, δημοσιεύεις μια δουλειά, παίρνεις πιθανούς ελεύθερους επαγγελματίες και επιλέγεις από αυτούς. (Θα συζητήσουμε τη «διαφάνεια» των προφίλ του Freelancer στις επόμενες ενότητες αυτής της κριτικής του Upwork).

Πώς λειτουργεί το Upwork για ελεύθερους επαγγελματίες;

Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας που προσπαθεί να κερδίσει χρήματα από τις δεξιότητές σας, το Upwork είναι πιθανώς το καλύτερο (με λίγο λόξυγκα) πλατφόρμα για να γίνει αυτό.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορείτε απλώς να αναζητήσετε θέσεις εργασίας χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης που υπάρχει στον πίνακα ελέγχου σας.

Το Upwork παίρνει τη λέξη-κλειδί σας και εμφανίζει όλα τα έργα που ταιριάζουν με τη λέξη-κλειδί, είναι αρκετά εύκολο.

θέσεις εργασίας διαθέσιμες στο Upword

Εάν βρείτε ένα έργο που ταιριάζει με το ταλέντο σας και πληροίτε τις απαιτήσεις που ζητούνται από τον ανάδοχο, μπορείτε να υποβάλετε μια πρόταση και εάν γίνει αποδεκτό η σύμβαση ξεκινά.

Τύποι τρόπων εργασίας

Το Upwork έχει δύο τρόπους εργασίας:

 • Ωριαίος
  • Αυτοματοποιημένη παρακολούθηση με στιγμιότυπα οθόνης.
  • Προσθέστε χρόνο χειροκίνητα.
 • Σταθερό επιτόκιο.

Η ωριαία χρέωση επιτρέπει στον ελεύθερο επαγγελματία να ορίσει μια ωριαία χρέωση για την εργασία του/της και πληρώνονται με βάση τις ώρες εργασίας.

Η ωριαία χρέωση μπορεί να υπολογιστεί με δύο τρόπους, ο πρώτος είναι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Upwork, η οποία παρακολουθεί αυτόματα τις ώρες που εργάζεται ο ελεύθερος επαγγελματίας στο έργο των πελατών και λαμβάνει 6 στιγμιότυπα οθόνης του συστήματός τους κάθε ώρα ως απόδειξη εργασίας.

Σημειώστε ότι καταγράφονται επίσης λεπτομέρειες όπως πολλά κλικ του ποντικιού και πινελιές πληκτρολογίου (αν και όχι τα στοιχεία στα οποία κάνατε κλικ ή αυτά που πληκτρολογήσατε).

Αν είσαι (ο ελεύθερος επαγγελματίας) δουλεύοντας με ενεργοποιημένη την αυτοματοποιημένη παρακολούθηση, οι χρεώσιμες ώρες σας εμφανίζονται αμέσως στον λογαριασμό σας Upwork.

Ο άλλος τρόπος για τον υπολογισμό των ωρών εργασίας είναι η μη αυτόματη εισαγωγή των ωρών που έχετε εργαστεί στο έργο του πελάτη. Αυτή η δυνατότητα πρέπει να ενεργοποιηθεί από τον πελάτη και, εάν είναι, οι χρεώσιμες ώρες σας δεν πιστώνονται αμέσως, αλλά χρειάζονται περίπου μια εβδομάδα ή έτσι.

Οι συμβάσεις σταθερού επιτοκίου, ωστόσο, έχουν ένα σταθερό επιτόκιο για το έργο, και αυτό ακριβώς το ποσό καταβάλλεται με την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Διαφάνεια Upwork

Θεωρώντας ότι αυτό είναι ένα “πώς λειτουργεί το Upwork;” ενότητα, δεν μπορούμε να χάσουμε τη διαφάνεια που προσφέρει η Upwork τόσο για τους πελάτες της όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η Upwork είναι πολύ μεγάλη στη διαφάνεια, παραθέτει σχεδόν κάθε πιθανό παράγοντα για το άλλο άτομο που πρέπει να γνωρίζετε πριν προσλάβετε ή υποβάλετε αίτηση για δουλειά με το άτομο.

Για Πελάτες

Εάν είστε πελάτης που αναζητά ελεύθερους επαγγελματίες, έχετε μια καλή ιδέα για το παρελθόν και τις δυνατότητες του ατόμου πριν προσλάβετε ή ακόμα και επικοινωνήσετε με το άτομο.

Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνουν:

Τιμή: Πόσο χρεώνουν /ώρα.
Ακροαματικότητα: Βαθμολογίες που τους παρέχονται από άλλους πελάτες.
Ποσοστό επιτυχίας στην εργασία: Ποιο % της εργασίας ολοκληρώνεται με επιτυχία από τον ελεύθερο επαγγελματία.
Συνολικός αριθμός θέσεων εργασίας: Πόσες δουλειές, έχει κάνει μέχρι τώρα.

Οι λεπτομέρειες είναι υπεραρκετές για να σας πάρουν μια δίκαιη ιδέα για τις δυνατότητες και τις «πραγματικές ικανότητες» του ελεύθερου επαγγελματία και, στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε την επιλογή σας.

Για Ελεύθερους Επαγγελματίες

Γιατί να έχουν μόνο οι εργολάβοι την εξουσία ελέγχου; Η Upwork το κατανοεί αυτό και, ως εκ τούτου, αποκτά επίσης το απόλυτο επίπεδο διαφάνειας για τους ελεύθερους επαγγελματίες πριν ξεκινήσουν μια σύμβαση με οποιονδήποτε στην πλατφόρμα.

Ανάγνωση:  Αναθεώρηση DocHipo: Is It Best Drag & Απόρριψη λογισμικού σχεδίασης γραφικών;

Το προφίλ του πελάτη εμφανίζει τις ακόλουθες πληροφορίες:

 • Συνολικός αριθμός θέσεων εργασίας που αναρτήθηκαν.
 • Συνολικά χρήματα που δαπανήθηκαν στο oDesk (ένας μεγάλος παράγοντας αξιοπιστίας).
 • Συνολικός αριθμός προσλήψεων / ενεργών προσλήψεων.
 • Μέση ωριαία αμοιβή.
 • Μέλος από την ημερομηνία.
 • Κριτικές και Βαθμολογίες.

Λοιπόν, αυτά είναι αρκετά για να γνωρίσετε το άτομο με προσωπική ιδιότητα και θα έχετε μια δίκαιη ιδέα πόσο έμπιστος και επαγγελματίας είναι το άτομο.

Λοιπόν, αυτό είναι, όσον αφορά τη διαφάνεια, πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της αναθεώρησης της Upwork, καθώς μπορεί να μας φέρει το επίπεδο διαφάνειας που προσφέρει η Upwork και για τα δύο μέρη.

Προστασία πληρωμών Upwork (Escrow).

Το Upwork δεν κατάφερε να γίνει μια από τις καλύτερες πλατφόρμες freelancing στον κόσμο χωρίς λόγους.

Ένα από τα πιο δυνατά κοστούμια που πιστεύουμε ότι αξίζει να αναφέρουμε σχετικά με την πλατφόρμα σε αυτήν την κριτική Upwork είναι η “Προστασία πληρωμών” και η λειτουργία μεσεγγύησης.

Και οι δύο λειτουργίες διασφαλίζουν ότι κανένα από τα μέρη δεν υφίσταται απάτη, πληρώνει μόνο για όσα οφείλονται, πληρώνεται στην ώρα τους και ό,τι υποσχέθηκε.

Η λειτουργία Προστασία πληρωμών λειτουργεί τόσο για ωριαία όσο και για έργα σταθερής χρέωσης.

Για έργα ωριαίας χρέωσης, διασφαλίζει ότι καταγράφονται οι ώρες εργασίας, καταγράφονται στιγμιότυπα και προστίθενται σε χρονικά τμήματα 10 λεπτών για να διασφαλιστεί ότι ο πελάτης πληρώνει μόνο για τις ώρες που ο ελεύθερος επαγγελματίας έχει πραγματικά εργαστεί στο έργο.

Όσο για τον ελεύθερο επαγγελματία, με το ωράριο εργασίας να καταγράφεται στο ημερολόγιο εργασίας, έχεις πάντα την απόδειξη εργασίας σε περίπτωση που προκύψει διαφωνία.

Για έργα σταθερής τιμής, οι ανάδοχοι υποχρεούνται να καταθέσουν ένα ποσό ορόσημο πριν από την έναρξη του έργου, το οποίο στη συνέχεια αποθηκεύεται στη μεσεγγύηση Upwork και αποδεσμεύεται στον ελεύθερο επαγγελματία μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αμφισβήτηση.

Δεν είναι όλα “τέλεια” με την πλατφόρμα και αυτή η αναθεώρηση του Upwork δεν μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς πλήρη διαφάνεια στα γεγονότα, δεν συμφωνείτε;

Θα ήθελα απλώς να αναφέρω ότι η “Προστασία πληρωμών” δεν ισχύει για “χειροκίνητο χρόνο” σε ωριαία έργα, επομένως εάν ο πελάτης δεν αρέσει η εργασία σας ή δεν εμπιστεύεται τις ώρες σας, μπορεί να απορρίψει τις ώρες που είναι πισωγύρισμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τι είναι τα πακέτα Upwork Pro και Enterprise;

Το Upwork πηγαίνει το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο με δύο από τα πρόσφατα πακέτα του, το Upwork Pro και το Upwork Enterprise.

Upwork Pro:

Το Upwork pro είναι μια σουίτα για εταιρείες μεσαίας κατηγορίας, οι οποίες πρέπει να προσλάβουν ταλέντα υψηλής εξειδίκευσης και πρέπει να το κάνουν γρήγορα.

Δεν είναι εξαιρετικά εύκολο να βρείτε μόνοι σας το καλύτερο στοίχημα για τα έργα σας στο Upwork, χρειάζεται λίγη εμπειρία και αρκετό χρόνο.

Οπότε, βασικά αυτό που φέρνει στο τραπέζι το Upwork Pro είναι προελεγμένοι, υψηλής ειδίκευσης ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν επιλεγεί για εσάς. Η Upwork σας αναθέτει επίσης έναν ειδικό που σας βοηθά να προσλάβετε το ταλέντο που χρειάζεστε, μαζί με την παροχή υποστήριξης κατά προτεραιότητα για τον λογαριασμό σας.

Το Upwork Pro είναι χρήσιμο για την πρόσληψη διευθυντών που πρέπει να αποκτήσουν κάποιο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό σε ένα ρολόι.

Πώς επιλέγονται αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

Μέσω μιας διαδικασίας επιλογής 3 βημάτων, «μόνο με πρόσκληση», η οποία αποτελείται από:

Πρόσκληση στους καλύτερους ελεύθερους επαγγελματίες (βάσει εργασιακής δραστηριότητας) > εξέταση προφίλ από την ομάδα Upwork(κριτικές, βαθμολογίες, ποσοστό επιτυχίας) ακολουθούμενη από μια προαιρετική αξιολόγηση δεξιοτήτων > Συνέντευξη βίντεο (για σκέψη, επαγγελματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες).

Μόλις τελειώσουν όλα και ξεσκονιστούν, όσοι περάσουν όλα τα βήματα εντάσσονται στην ομάδα Pro και εμφανίζονται στους πελάτες με βάση τις απαιτήσεις τους.

Upwork Enterprise

Αυτό είναι για μεγάλες εταιρείες και εταιρείες, γενικά με αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό. Εδώ οι πελάτες έχουν άμεση πρόσβαση σε μεμονωμένους ελεύθερους επαγγελματίες, «ομάδες ταλέντων» και πελάτες Enterprise.

Ανάγνωση:  Τα κορυφαία 15 εργαλεία ανάλυσης κοινωνικών μέσων για επαγγελματίες του μάρκετινγκ

Άλλες προηγμένες λειτουργίες, όπως προσαρμοσμένη αναφορά και προσαρμοσμένη διαχείριση συμβολαίων είναι επίσης διαθέσιμες.

Λαμβάνοντας υπόψη πώς αυτό είναι γενικά για τις εταιρείες του πρωταθλήματος Fortune 500, θα ήθελα να ομολογήσω ότι δεν έχω υψηλή μόρφωση σε αυτήν τη συγκεκριμένη ενότητα του Upwork, επίσης επειδή δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πληροφορίες και επιμένουν σε μια «αίτηση επίδειξης προσφοράς» είδος διαδικασίας για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη σουίτα.

Αν και μη διστάσετε να ελέγξετε τους επίσημη σελίδα Enterprise αν νιώθετε την ανάγκη να μάθετε περισσότερα.

Πολιτική επιστροφής χρημάτων Upwork

Η επόμενη ενότητα που θα θέλαμε να εξετάσουμε σε αυτήν την κριτική Upwork είναι η πολιτική επιστροφής χρημάτων της Upwork.

Για έργα σταθερής τιμής:

Τα κεφάλαια των πελατών αποθηκεύονται στο Escrow πριν απελευθερωθούν για έργα σταθερής τιμής. Εάν δεν έχουν απελευθερωθεί ακόμα και αποφασίσουν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων, η ειδοποίηση επιστροφής χρημάτων αποστέλλεται στον ελεύθερο επαγγελματία.

Ο ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί είτε να εγκρίνει την επιστροφή χρημάτων είτε να την αμφισβητήσει εντός 7 ημερών. Εάν όχι, η διαφορά επιλύεται υπέρ του πελάτη. Εάν εγκριθεί η επιστροφή χρημάτων, λαμβάνετε τα χρήματά σας πίσω και σε περίπτωση αμφισβήτησης, ένας ειδικός διαφορών της Upwork μεσολαβεί στην κατάσταση και δίνει μια τελική ετυμηγορία.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή είναι μια κριτική της Upwork, θα ήθελα να μοιραστώ τα δύο σεντ μου με βάση τη δική μου προσωπική εμπειρία σχετικά με την ομάδα διαφωνιών τους, η Upwork είναι πολύ προκατειλημμένη όταν πρόκειται για διαφωνίες και στις περισσότερες περιπτώσεις τείνει να συμπαρατάσσεται με τον πελάτη.

Για ωριαία συμβόλαια

Για τα ωριαία συμβόλαια, εναπόκειται στον ελεύθερο επαγγελματία να δώσει μια επιστροφή χρημάτων πρόθυμα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επιστρέψουν τις πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν εντός των τελευταίων 180 ημερών.

Εάν ο ελεύθερος επαγγελματίας αρνηθεί να επιστρέψει τα χρήματα, σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να υποβάλετε μια διαφωνία, βεβαιωθείτε ότι η διαφωνία έχει συμπληρωθεί εντός του χρονικού πλαισίου διαφωνίας Upwork, που είναι Δευτέρα μεσημέρι έως Παρασκευή μεσάνυχτα.

Σημειώστε ότι οι ωριαίες διαφορές διευθετούνται με βάση το «ωράριο εργασίας» και όχι την «ποιότητα» της εργασίας

Αμοιβή Upwork

Επιδιώκω να διατηρήσω αυτήν την αναθεώρηση της Upwork όσο το δυνατόν πιο διαφανή και αμερόληπτη, οπότε επιτρέψτε μου να βγω και να πω αυτό, η δομή των τελών Upwork είναι μια καταστροφή.

Πρώτον, υπάρχει ένα τέλος διεκπεραίωσης πληρωμών 2,75% για τους πελάτες, που σημαίνει ότι πληρώνετε “Το ποσό του συμβολαίου σας + 2,75%” στις πληρωμές. Ωστόσο, αυτή η χρέωση δεν ισχύει για πελάτες της Upwork Enterprise.

Αλλά το 2,75% είναι αρκετά προσιτό και αποδεκτό.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσπαθούν να πληρωθούν. Η δομή αμοιβών για τους ελεύθερους επαγγελματίες βασίζεται σε «συγκεκριμένους πελάτες». Έτσι, για κάθε πελάτη με τον οποίο συνεργάζεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας, πληρώνουν:

αμοιβή upwork

 • 20% των πρώτων 500 $
 • 10% από 500,01 $-10.000 $
 • 5% από 10.000 $+

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα πληρώσετε ένα μεγάλο 20% εκτός εάν έχετε μοιράσει ένα ελάχιστο ποσό 500 $ με έναν πελάτη και ακόμη και όταν έχετε επιτύχει αυτό το ορόσημο, η χρέωση μειώνεται για πληρωμές μόνο από αυτόν τον συγκεκριμένο πελάτη και όχι από τον λογαριασμό σας ως σύνολο.

Εάν είστε πελάτης Upwork Pro, θα πρέπει να πληρώσετε 500 $/μίσθωση + 10% του τιμολογίου! Λοιπόν, ναι, η δομή αμοιβών της Upwork αξίζει σίγουρα ένα αστέρι από εμάς για αυτήν την κριτική Upwork, είτε πρόκειται για πελάτες είτε για ελεύθερους επαγγελματίες.

Είναι το Upwork νόμιμο ή απάτη;

Ακριβός? Ναί! Απάτη? Οχι.

Παρόλο που είμαι με το Upwork για περισσότερα από 4 χρόνια τώρα, έκανα κάποια έρευνα προτού αποφασίσω να γράψω αυτή την κριτική Upwork και ούτε από την προσωπική μου εμπειρία ούτε από το Διαδίκτυο υπάρχουν πολλές κριτικές Upwork που μπορούν να ταξινομηθούν ως “απάτη”. Ναι, το Upwork είναι ένας νόμιμος ιστότοπος για ελεύθερους επαγγελματίες.

Ανάγνωση:  Επανάσταση λιανικής του 2024: Ανακαλύψτε τις τελευταίες τάσεις τεχνολογίας που διαμορφώνουν το μέλλον των αγορών

Το ένα πρόβλημα που εμφανίζεται συχνά με το Upwork είναι η αναστολή λογαριασμών χρηστών, αλλά γενικά έχουν καλούς λόγους για αυτό.

Η δομή των τελών είναι υψηλή, αλλά το δηλώνουν εκ των προτέρων και δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.

Και, η Upwork φέρεται να έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσιες συναλλαγές, κάτι που αυξάνει κάπως την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Όχι λοιπόν, το Upwork δεν είναι απάτη. Είναι νόμιμο.

Υποστήριξη Upwork

Εντάξει, άλλο ένα λεκέ στο Upwork είναι το σύστημα υποστήριξής του! Ήταν υπέροχο όταν υπήρχε ως oDesk, τώρα; Οχι τόσο πολύ.

Δεν υπάρχει σύστημα ζωντανής συνομιλίας ή email για να επικοινωνήσετε. Υπάρχει μια ενσωματωμένη φόρμα που δεν ανταποκρίνεται όσο θα θέλαμε.

Επίσης, όταν υπάρχει απάντηση, και αν αφορά μια διαφωνία, είναι κυρίως με το μέρος των πελατών.

Με λίγα λόγια λοιπόν, για α δισεκατομμυρίων δολαρίων εταιρεία, διαθέτουν ένα σύστημα υποστήριξης μεγέθους πένας.

Αξίζει το Upwork;

Επιτρέψτε μου λοιπόν επιτέλους να καταγράψω τη δική μου προσωπική γνώμη για όσους από εσάς ρωτάτε αν το Upwork αξίζει τον κόπο;

Ναι είναι. είναι εντελώς (μιλώντας από την οπτική γωνία ενός ελεύθερου επαγγελματία). Αλλά πρέπει να έχετε τις προσδοκίες σας σωστές. Δεν μπορείτε απλά να διαβάσετε αυτήν την κριτική Upwork, να βγείτε εκεί, να εγγραφείτε και να περιμένετε να κερδίσετε εκατομμύρια.

Στην πραγματικότητα, ο ανταγωνισμός εκεί είναι εξαιρετικά υψηλός, επομένως πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματικά το ταλέντο που ισχυρίζεστε ότι έχετε και πρέπει να είστε έτοιμοι να μην βγάλετε χρήματα τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες.

Απλώς οι πελάτες είναι απρόθυμοι να προσλάβουν έναν νεοφερμένο και αν το προφίλ σας δεν έχει μεγάλο αριθμό επιτυχημένων θέσεων εργασίας ή αξιολογήσεων, οι πιθανότητές σας είναι πολύ μικρές.

Αλλά αν είστε έτοιμοι να δεχτείτε αυτές τις πρώτες εβδομάδες απόρριψης και να δημιουργήσετε το χαρτοφυλάκιό σας αργά, αξίζει τον κόπο για οποιονδήποτε εγγραφεί ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Όσο για τους πελάτες, το Upwork είναι κυριολεκτικά η καλύτερη πλατφόρμα στην οποία θα μπορούσατε να προσγειωθείτε εάν προσπαθείτε να αναθέσετε εργασία σε εξωτερικούς συνεργάτες, είναι πραγματικά “η παγκόσμια δεξαμενή Ταλέντου».

Upwork Σχέδια Μέλους

Αναλαμβάνοντας την τελευταία ενότητα για αυτήν την κριτική Upwork, ας μιλήσουμε για τα σχέδια ιδιότητας μέλους για ελεύθερους επαγγελματίες.

Το Upwork προσφέρει δύο σχέδια:

 • Βασικό (0$/μήνα)– Ο προεπιλεγμένος λογαριασμός. Με 60 συνδέσεις/μήνα (απαιτούνται συνδέσεις κατά την υποβολή αίτησης για θέσεις εργασίας)ωριαία και σταθερή προστασία τιμών.
 • Plus (10$/μήνα)– Το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, με πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα, 75 συνδέσεις, ενεργοποιημένες συνδέσεις αγοράς, συνδέσεις μετατροπής, προσαρμοσμένη διεύθυνση URL προφίλ κ.λπ.

Upwork Σχέδια Μέλους

Upwork Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

Ας συνοψίσουμε όλα όσα έχουμε μιλήσει σε αυτήν την κριτική του Upwork-

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετικά διαφανές.
 • Άφθονοι χρήστες (πελάτες και ελεύθεροι επαγγελματίες) διαθέσιμοι.
 • Αξιόπιστο / Ασφαλές / Ασφαλές.
 • Διατίθεται προστασία μεσεγγύησης και πληρωμής.

Μειονεκτήματα:

 • Η υποστήριξη δεν είναι μεγάλη.
 • Η δομή των τελών δεν είναι πολύ βολική.

Επιλεγμένα πράγματα για εσάς:

Τελική ετυμηγορία:

Ολοκληρώνοντας αυτήν την κριτική του Upwork, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, όπως κάθε άλλη πλατφόρμα, το Upwork έχει επίσης τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Δεν είναι η «ιδανική, τέλεια» πλατφόρμα, συμφωνήσαμε. Ωστόσο, είναι καλύτερο από τις περισσότερες άλλες παρόμοιες πλατφόρμες εκεί έξω.

Εάν είστε πελάτης, έχετε πετύχει ένα χρυσό ψήγμα, εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, θα χρειαστεί λίγη δουλειά, αλλά μπορεί πραγματικά να μετατραπεί σε μια καριέρα “πλήρους απασχόλησης” με το σωστό είδος δεξιοτήτων .

Τέλος πάντων, αυτό είναι όλο για αυτήν την κριτική Upwork από το τέλος μου, πείτε μου τα σχόλιά σας και την ετυμηγορία σας για την πλατφόρμα στα σχόλια.