Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Αναθεώρηση Logitech G502X Plus: Οι κορυφαίες τιμές φέρνουν κορυφαία απόδοση;

Αναθεώρηση Logitech G502X Plus: Οι κορυφαίες τιμές φέρνουν κορυφαία απόδοση;

Τα ποντίκια gaming αποτελούν σημαντικό μέρος του οπλοστασίου κάθε παίκτη. Ωστόσο, με εκατοντάδες επιλογές στην αγορά αυτή τη στιγμή, και πολλές από αυτές προέρχονται από καθιερωμένες μάρκες, η επιλογή ενός ποντικιού παιχνιδιού που ταιριάζει στις ανάγκες σας μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε το Logitech G502X Plus, το πιο πρόσφατο και καλύτερο από την εταιρεία και τη νεότερη προσθήκη στη σειρά G502.

βίντεο YouTube

Διαβάστε επίσης: Η πιο μακροπρόθεσμη αναθεώρηση του Logitech G300: Το καλύτερο ποντίκι για casual gamers;

Η σειρά G502X αποτελείται από τρία ποντίκια – το G502Xο G502X Lightspeed και το G502X Plus. Δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ποντικιών εκτός από τη συνδεσιμότητα και το RGB, περισσότερα για αυτό αργότερα.

Και τα τρία ποντίκια χρησιμοποιούν τους πρώτους διακόπτες Lightforce Optical-Mechanical της Logitech που θα πρέπει να είναι πολύ πιο ανθεκτικοί από τους διακόπτες Otemu που βλέπουμε στα περισσότερα ποντίκια gaming. Επομένως, τα διπλά ή φανταστικά κλικ θα πρέπει να αποτελούν πρόβλημα του παρελθόντος. Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό πράγμα για τη μακροζωία του ποντικιού σας επειδή, στην απότομη τιμή των 159 $, είναι καλύτερα να διαρκέσει πολύ.

Στον πυρήνα του G502X Plus βρίσκεται ο αισθητήρας Hero 25K της Logitech που μπορεί να φτάσει τα 25.600 DPI. Ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα στρέψετε ποτέ αυτό το ρυθμιστικό DPI στο μέγιστο, το χρησιμοποιώ στα 1600 DPI και η παρακολούθηση ήταν εκπληκτική. Ενώ ο αισθητήρας θα λειτουργεί σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, προτείνω να χρησιμοποιήσετε ένα καλό mousepad για να μην φθείρονται τα πόδια PTFE στο κάτω μέρος.

Ανάγνωση:  Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Forex υψηλής συχνότητας;
Δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα με τα κλικ σας ή με οποιοδήποτε από τα άλλα κουμπιά του ποντικιού.

Το ποντίκι έχει επίσης έναν οριζόντιο τροχό κύλισης, ο οποίος μπορεί επίσης να εναλλάσσεται μεταξύ ελεύθερης και καστάνιας λειτουργίας. Ανάλογα με την εμπειρία σας με τέτοιους τροχούς ποντικιού στο παρελθόν, διαπίστωσα ότι ο τροχός μπορεί να αισθάνεται λίγο πολύ ελεύθερος όταν ξεκλειδώνεται και λίγο πολύ σφιχτός όταν τον καστάνιας. Ωστόσο, καθώς συνηθίζετε στην τάση του τροχού, τελικά θα πάψει να είναι πρόβλημα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πράγματα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό ποντίκι όταν πρόκειται για παιχνίδια. Το ποντίκι χωράει σαν γάντι στο χέρι σου. Ωστόσο, ο δεξιόχειρας σχεδιασμός σημαίνει ότι οι αριστερόχειρες χρήστες μένουν εντελώς έξω. Τα πλαϊνά κουμπιά είναι τοποθετημένα αρκετά καλά και είναι πολύ πιο άνετα στην πρόσβαση σε σύγκριση με το G502 ή ακόμα και το G402.

Σε αυτήν τη σημείωση, για πρώτη φορά μπορείτε πραγματικά να αλλάξετε τον προσανατολισμό του κουμπιού του αντίχειρα ή ακόμα και να το αφαιρέσετε εντελώς με το περιλαμβανόμενο καπάκι του κουμπιού. Αυτό γίνεται με ένα μαγνητικό κουμπί που μπορεί είτε να αλλάξει τον προσανατολισμό είτε να συνδέσει εντελώς το κουμπί. Είναι ένα παράπονο που είχαν ορισμένοι χρήστες για όσο καιρό υπήρχε αυτή η σειρά και η Logitech το διόρθωσε τελικά.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι είτε σε ενσύρματη λειτουργία χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB-C (τελικά) είτε χρησιμοποιώντας το Lightspeed dongle. Η Logitech ισχυρίζεται ότι έχει ενημερώσει το σύστημα Lightspeed για το ποντίκι, ισχυριζόμενος ότι έχει βελτιωθεί κατά 68% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Ανάγνωση:  Προβλέποντας 5 κορυφαίες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το 2024 |
Το G502X Plus διαθέτει έναν μικροσκοπικό δέκτη Lightspeed.

Δεν ένιωσα καθόλου καθυστερήσεις ή δυσλειτουργίες όσον αφορά τη συνδεσιμότητα. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ένα πράγμα ότι το ποντίκι μπαίνει σε λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας μετά από 10 λεπτά αδράνειας και χρειάζεται ένα δευτερόλεπτο για να ενεργοποιήσει το προηγουμένως ενεργό προφίλ σας αφού επιστρέψετε σε αυτό. Αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν θέλετε το ποντίκι σας να λειτουργεί άμεσα μέσω ασύρματου, αλλά θα σας κοστίσει διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Εδώ που τα λέμε, είναι συμβατό με το mousepad PowerPlay της Logitech, το οποίο βασικά φορτίζει το ποντίκι σας ασύρματα για όσο διάστημα βρίσκεται στο mousepad. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάξετε το ξωτικό στο κάτω μέρος του ποντικιού για το ξωτικό PowerPlay και είστε έτοιμοι. Το ποντίκι έχει επίσης ένα μικρό χώρο για το dongle για να ζει μέσα στην περιοχή του ξωτικού, οπότε είναι σίγουρο ότι δεν θα το χάσετε.

Ενώ το ποντίκι είναι υπέροχο από μόνο του, οι προσαρμογές που προσφέρει το G HUB κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά. Όχι μόνο μπορείτε να έχετε προσαρμοσμένα προφίλ ανάλογα με το πρόγραμμα που εκτελείτε, αλλά μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε έως και πέντε προφίλ στο ίδιο το ποντίκι. Επομένως, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρειαστεί να το ρυθμίσετε μόνο μία φορά και μετά να είστε έτοιμοι.

Ανάγνωση:  Κορυφαίες 10 εναλλακτικές λύσεις για την Afdah για παρακολούθηση δωρεάν ταινιών στο Διαδίκτυο

Το G HUB είναι επίσης το μέρος όπου πραγματοποιείτε τις προσαρμογές Lightsync RGB που συνοδεύονται από μια δέσμη διαφορετικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένου ενός δειγματολήπτη οθόνης και του οπτικοακουστικού ήχου. Το RGB μπορεί επίσης να ρυθμιστεί σύμφωνα με το ενεργό προφίλ σας, ώστε να μπορείτε πάντα να λέτε ποιο προφίλ χρησιμοποιείτε χωρίς να ασχολείστε με το λογισμικό.

Το Logitech G HUB σάς βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο το G502X Plus.

Τέλος, το G HUB σάς δείχνει επίσης την κατανάλωση ενέργειας διαιρεμένη με το σύστημα, τον ρυθμό αναφοράς και την αστραπή με τη μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας που είναι διαθέσιμη με μία φόρτιση επίσης. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την αστραπή αδράνειας του ποντικιού εδώ για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Τώρα θέλω να αφιερώσω ένα λεπτό για να μιλήσω για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και το RGB στο G502X Plus. Όπως έχω αναφέρει προηγουμένως, τα G502X, G502X Lightspeed και G502X Plus είναι πανομοιότυπα ποντίκια όσον αφορά τις προδιαγραφές. Το G502X είναι η φθηνότερη, ενσύρματη έκδοση που τυχαίνει να είναι και η ελαφρύτερη από τις τρεις, ενώ τα G502X LightSpeed ​​και G502X Plus είναι ασύρματες εκδόσεις με τη μόνη διαφορά να είναι το RGB.

Ωστόσο, αυτά τα οκτώ διευθύνσιμα φώτα RGB κάνουν μεγάλη διαφορά στο G502X Plus και μπορεί να μην είναι όλα καλά. Για αρχή, το G502X Plus αξιολογείται μόνο για 37 ώρες διάρκειας μπαταρίας με το RGB σε πλήρη έκρηξη. Δεν είναι σπουδαίοι αριθμοί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το ποντίκι μπορεί να πιέσει το 130 με το RGB απενεργοποιημένο.

Ανάγνωση:  Πώς να βελτιώσετε την απόδοση του ιστότοπού σας: Αυξήστε την οργανική επισκεψιμότητα εύκολα
Τα οκτώ διευθυνσιοδοτούμενα φώτα RGB στο ποντίκι φαίνονται απολύτως εκπληκτικά, ειδικά στη λευκή έκδοση.

Ωστόσο, στις δοκιμές μου, το ποντίκι κατέληξε να διαρκέσει μια ολόκληρη εβδομάδα με το RGB πάντα αναμμένο χάρη στις βελτιστοποιήσεις της Logitech που απενεργοποιούν αυτόματα το RGB εν μέρει μόλις το ποντίκι σας κινηθεί και τα εφέ αστραπής αδράνειας. Χρειάζονται επίσης περίπου 1,5-2 ώρες για να φορτιστεί πλήρως.

Συνολικά, το premium των 20 $ που πληρώνετε για το RGB στο G502X Plus μπορεί να μην αξίζει τον κόπο, αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα. Είναι απίστευτα ωραίο να το έχεις, μην με παρεξηγείς, αλλά έχει ένα κόστος, τόσο για το πορτοφόλι σου όσο και για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του ποντικιού.

Η Logitech έχει πετύχει όλα τα σωστά σημεία με τη σειρά G502X αυτή τη φορά. Εάν δεν χρειάζεστε ασύρματη συνδεσιμότητα, το G502X είναι σίγουρα μια καλή προσφορά στα 79 $. Μπορείτε να αυξήσετε την ασύρματη συνδεσιμότητα με το G502X LightSpeed ​​για 139 $, που κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη δυνατή απόδοση από τα τρία ποντίκια.

Ωστόσο, εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά το premium των 20 $ και δεν θα είστε εντάξει με τη διαχείριση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας εδώ και εκεί, το G502X Plus των 159 $ μπορεί να είναι μια πραγματικά καλή επιλογή και μια που θα σας κρατήσει για αρκετό καιρό.

βίντεο YouTube

Διαβάστε επίσης: Κριτική Keychron K2 V2: Το καλύτερο αρχικό μηχανικό πληκτρολόγιο;