Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Αναθεώρηση GanttPRO (έκπτωση 5%): Είναι το καλύτερο λογισμικό Gantt Chart;

Αναθεώρηση GanttPRO (έκπτωση 5%): Είναι το καλύτερο λογισμικό Gantt Chart;

Ανασκόπηση GanttPro: Είναι το καλύτερο λογισμικό διαγραμμάτων Gantt; Σίγουρα ισχυρίζεται ότι είναι. Είναι αλήθεια ότι? Θα δούμε.

Προσπάθησα να καλύψω κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό, την αποτελεσματικότητά του και τα προβλήματα που φέρνει μαζί του το GanttPro σε αυτό το κομμάτι.

Αξίζει τον χρόνο σας; Προτιμώ να μην θολώνω την κρίση σας με τη γνώμη μου. Περάστε από αυτήν την κριτική GanttPro και λάβετε αυτήν την απόφαση μόνοι σας.

Τι είναι το GanttPro;

GanttPro είναι μια διαδικτυακή λύση διαχείρισης έργων. Χρησιμοποιεί το πολύ δημοφιλές γράφημα Gantt και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε και να διαχειριστούμε οπτικά έργα.

Σχεδόν κάθε πτυχή ενός έργου, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών, των προθεσμιών, του χρονοδιαγράμματος, των διαφορετικών φάσεων, του προϋπολογισμού, των εξαρτήσεων, της αναφοράς, της διαχείρισης ομάδας και πολλά άλλα λαμβάνεται μέριμνα.

Πριν καν το δοκιμάσω, κοίταξα την τρέχουσα βάση πελατών του. Λοιπόν, φαίνεται να εξυπηρετεί ομάδες όπως η NASA, η Sony, η Intel, η Amway, η Salesforce κ.λπ. Αυτές οι εταιρείες/οργανισμοί είναι κυριολεκτικά οι μεγαλύτεροι, πιο επιτυχημένοι όμιλοι στον πλανήτη.

Επειδή η NASA και η Intel πιστεύουν σε αυτό, αποφάσισα να το δοκιμάσω.

User-Interface- Grid & Board View

Γιατί ξεκινάω εδώ; Ξέρετε λοιπόν πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να χρησιμοποιείτε το GanttPro. Αν κάτι δεν είναι εύκολο να γίνει κατανοητό, δεν έχει νόημα ο αριθμός των προηγμένων δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει.

Στην πραγματικότητα, το UI είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο θεωρώ ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση MS Project.

Έτσι, αυτό είναι αυτό που σας δείχνει το GanttPro κατά την πρώτη είσοδο:

Διεπαφή χρήστη GanttPro

Ομολογώ, γενικά δεν μου αρέσουν τα φύλλα δεδομένων και οι στήλες. Ωστόσο, το GanttPro το άλλαξε πραγματικά για μένα. Απλώς ήταν πολύ πιο εύκολο και απλοποιημένο από ό,τι περίμενα.

Για αρχή, η αριστερή πλευρική γραμμή μου επιτρέπει να έχω πρόσβαση στις διάφορες δυνατότητες που προσφέρει το GanttPro. Η κεντρική στήλη μου επιτρέπει να προσθέσω εργασίες και ορόσημα.

Η δεξιά στήλη είναι αυτή που μου επιτρέπει να παρακολουθώ την πρόοδο. Η επάνω γραμμή προσφέρει πρόσθετες επιλογές, όπως φίλτρα και αλλαγή της προβολής της οθόνης του έργου.

Μπορώ ακόμη και να προσθέσω προσαρμοσμένες στήλες ανάλογα με το έργο και τις ανάγκες μου.

Στήλες GanttPro

Επιπλέον, για τους μισητές σεντόνια/στήλες (σαν εμένα)το GanttPro προσφέρει επίσης “Προβολή πίνακα”.

Προβολή πλακέτας GanttPro

Αυτή είναι μια πολύ πιο απλή διεπαφή που προσφέρει όλες τις ίδιες πληροφορίες και δυνατότητες. Μπορώ να σύρω εργασίες στα διάφορα στάδια του έργου εξίσου εύκολα.

Ανάγνωση:  Τι είναι ένας ειδικός SEO;

Προβολή χαρτοφυλακίου έργου

Αυτό μπορεί επίσης να συζητηθεί ως “Διασύνδεση χρήστη”, ωστόσο, αξίζει τη δική του ενότητα σε αυτήν την κριτική GanttPro.

Η εταιρεία παρουσίασε αυτό το νέο χαρακτηριστικό μόλις πριν από ένα χρόνο. Το χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται να διαχειριστώ πολλά έργα ταυτόχρονα!

Χαρτοφυλάκιο GanttPro

Όπως δείχνει το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, όλες οι πτυχές και των δύο έργων μπορούν να διαχειρίζονται ταυτόχρονα.

Θα αγοράσω το GanttPro μόνο για αυτήν τη δυνατότητα; Προφανώς όχι. Ωστόσο, είναι ένα αρκετά αξιοπρεπές χαρακτηριστικό που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Προσχεδιασμένα Πρότυπα

Τα πρότυπα γραφημάτων Gantt ήταν ένα από τα πρώτα μου αξιοθέατα στο εργαλείο. Ένας από τους λόγους που κατέστησαν δυνατή αυτήν την αναθεώρηση GanttPro.

Φανταστείτε λοιπόν ότι έχετε 0 εμπειρία με τα διαγράμματα Gantt ή το GanttPro. Η εκμάθηση του εργαλείου και στη συνέχεια η δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος έργου μπορεί να διαρκέσει κάποιο χρόνο.

Για να το λύσει αυτό, το GanttPro προσφέρει μια λίστα με προσχεδιασμένα πρότυπα.

Πρότυπο GanttPro

Απλώς επιλέγετε έναν κλάδο για να ξεκινήσετε. Το χρονοδιάγραμμα του έργου γεμίζει αυτόματα με βήματα που είναι κοινά για τα περισσότερα έργα σε αυτόν τον κλάδο.

Στη συνέχεια, θα πρέπει μόνο να σύρετε και να αποθέσετε τις εργασίες για να ταιριάζουν με το πρόγραμμά σας, να επεξεργαστείτε μερικά ονόματα εργασιών και είστε έτοιμοι!

Λεπτομερείς πληροφορίες εργασιών

Έχω χρησιμοποιήσει μια σειρά από εργαλεία διαχείρισης έργου. Πολύ λίγοι προσφέρουν το επίπεδο «λεπτομέρειών» που επιτρέπει το GanttPro για κάθε μεμονωμένη εργασία.

Π.χ. για κάθε εργασία που προσθέτω, μπορώ να ορίσω:

 • Ημερομηνία έναρξης, καθώς και ακριβής ώρα.
 • Αναθέστε το σε διαφορετικά μέλη της ομάδας.
 • Εκχώρηση κατάστασης (ανοιχτό/σε εξέλιξη/κλειστό κ.λπ.).
 • Ορίστε ένα εκτιμώμενο κόστος.
 • Ορίστε ένα επίπεδο προτεραιότητας.
 • Επιλέξτε τον τύπο του (ορόσημο/εργασία).
 • Προσθέστε μια περιγραφή.
 • Ορίστε ένα “επίπεδο προόδου” (μεταξύ 1-100%)
 • Ορίστε μια προθεσμία.
 • Ακόμη και παρακολουθήστε τον χρόνο που αφιερώνεται κάθε μέρα στην εργασία.

Το GanttPro έχει ακόμη και μια λειτουργία “Μαζική αλλαγή”. Αυτό μου επιτρέπει να κάνω αλλαγές για πολλές εργασίες με ένα μόνο κλικ! Μπορώ να αλλάξω τον εκδοχέα, την προτεραιότητα, την κατάσταση και άλλους παράγοντες σε δευτερόλεπτα.

Εργασίες εξάρτησης

Λατρεύω το χαρακτηριστικό “εξάρτησής” του. Κατά καιρούς, οι εργασίες σε ένα έργο εξαρτώνται από άλλες εργασίες, σωστά; Μπορούν να αναληφθούν μόνο αφού ολοκληρωθεί μια προηγούμενη εργασία.

Το GanttPro επιτρέπει τη σύνδεση μιας εργασίας με την άλλη χρησιμοποιώντας απλές κουκκίδες και μια διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης. Μπορούν να δημιουργηθούν έως και 4 διαφορετικοί τύποι εξαρτήσεων.

Εξαρτήσεις GanttPro

Επιτρέπει ακόμη και τη ρύθμιση δυνητικών πελατών και καθυστερήσεων για αυτές τις εξαρτώμενες εργασίες. Αυτό διασφαλίζει ότι οι εργασίες ξεκινούν ακριβώς όταν πρέπει.

Κρίσιμα Μονοπάτια

Και αυτές είναι εξαρτήσεις αλλά λίγο πιο προηγμένες. Αυτές είναι οι εργασίες που επηρεάζουν άλλες εργασίες σε μεγαλύτερη κλίμακα. Με άλλα λόγια, αυτά δεν πρέπει να καθυστερούν και πρέπει να ολοκληρωθούν στην ώρα τους.

Ανάγνωση:  Πώς να απενεργοποιήσετε το IPv6 σε Windows 11, Windows 10 και macOS

Το GanttPro υπολογίζει επίσης αυτόματα τον χρόνο που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε αυτές τις κρίσιμες εργασίες! Επιπλέον, δείχνει επίσης τον συντομότερο και ταχύτερο τρόπο για την ολοκλήρωση του έργου σας.

Προηγμένα φίλτρα

Η διαχείριση μεγαλύτερων έργων μπορεί να γίνει ταλαιπωρία. Θα υπάρχουν δεκάδες εργασίες, δευτερεύουσες εργασίες, εξαρτήσεις, ανάδοχοι, προτεραιότητες και πολλά άλλα κινούμενα μέρη, σωστά;

Εκεί έρχονται να σώσουν τα φίλτρα της GanttPro. Μου επιτρέπει να φιλτράρω σχεδόν οποιαδήποτε πτυχή του έργου, όπως:

 • Λέξη-κλειδί/όνομα εργασίας
 • Τύπος (εργασία/ορόσημο)
 • Εντολοδόχος
 • Κατάσταση προόδου (σε εξέλιξη/κλειστό/ανοιχτό κ.λπ.)
 • Επίπεδο προτεραιότητας
 • Δημοσιογράφος
 • Ημερομηνία έναρξης/λήξης
 • Εύρος ημερομηνιών
 • Ημερομηνία δημιουργίας
 • Εκπρόθεσμες εργασίες
 • Και μάλιστα χρώμα!

Επομένως, ανεξάρτητα από το πόσο αδέξιος μπορεί να φαίνεται ο πίνακας ελέγχου του έργου μου, χρειάζονται μερικά δευτερόλεπτα για να βρω την εργασία που αναζητώ.

Ανάλυση εργασιών

Ένα έργο είναι βασικά ένας αριθμός μικρών εργασιών, σωστά; Αυτές οι μικρότερες εργασίες φαίνονται επίσης ευκολότερες, ρεαλιστικές και λιγότερο τρομακτικές.

Το GanttPro επιτρέπει την κατανομή μιας εργασίας σε πολλούς διαφορετικούς μικρότερους τύπους εργασιών, όπως:

Ομοίως, επιτρέπει επίσης ορόσημα. Αυτά είναι μικρότερα επιτεύγματα στο χρονοδιάγραμμα. Αυτά σημαίνουν ότι το έργο πηγαίνει εκεί που πρέπει.

Τα ορόσημα μπορεί επίσης να είναι είτε κανονικά ορόσημα είτε «παιδικά ορόσημα».

Λειτουργίες συνεργασίας και διαχείρισης ομάδας

Τα περισσότερα έργα αφορούν περισσότερα από ένα άτομα, σωστά; Σε αυτήν την ενότητα αναθεώρησης του GanttPro, θα συζητήσω πόσο καλά το εργαλείο σάς επιτρέπει να μοιράζεστε το έργο σας με τα μέλη της ομάδας σας.

Για αρχή, το GanttPro επιτρέπει την πρόσκληση μελών μέσω e-mail ή απευθείας συνδέσμων. Αυτά τα νέα μέλη μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα ακόμα κι αν δεν έχουν ήδη λογαριασμούς GanttPro.

Στη συνέχεια, μου επιτρέπει να αναθέσω συγκεκριμένους ρόλους για αυτά τα μέλη. Μπορώ να τα ορίσω ως Κάτοχος, μέλος ή διαχειριστής. Ανάλογα με αυτόν τον ρόλο, η πρόσβασή τους στο έργο και τα χαρακτηριστικά θα διαφέρουν.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η “μονάδα χρόνου εργασίας”. Με πιο απλά λόγια, μπορώ να επιλέξω πώς θέλω να πληρώσω ή να υπολογίσω την αξία της συνεισφοράς αυτών των μελών της ομάδας.

 • Ανά ώρα (Αυτό θα υπολόγιζε τη συνεισφορά του μέλους σε ωριαία βάση).
 • Ανά αντικείμενο
 • Και «κόστος» (αυτό συμβαίνει όταν κάθε εργασία/έργο έχει μια προκαθορισμένη τιμή).

Το GanttPro σάς επιτρέπει επίσης να καθορίσετε τις ώρες εργασίας και τις εξαιρέσεις για αυτά τα μέλη της ομάδας.

Το εργαλείο δείχνει ακόμη και τον φόρτο εργασίας για κάθε μέλος της ομάδας! Μπορείτε εύκολα να μετατοπίσετε το φόρτο εργασίας για να εξασφαλίσετε ίση κατανομή φορτίου για όλα τα μέλη.

Υπάρχει μια άλλη δυνατότητα για “εικονικούς πόρους”. Εάν προσθέσετε μέλη της ομάδας εδώ, μπορείτε να τους αναθέσετε συγκεκριμένες εργασίες. Αυτοί οι εικονικοί πόροι δεν έχουν πρόσβαση σε ολόκληρα έργα, αλλά περιορίζονται στο τμήμα/τις εργασίες που τους έχουν ανατεθεί.

Το GanttPro επιτρέπει την επισύναψη αρχείων από πολλές πηγές στις εργασίες σας. Μπορείτε είτε να ανεβάσετε αρχεία απευθείας από την επιφάνεια εργασίας σας είτε από το Google Drive/ One Drive.

Ανάγνωση:  Πώς να ρυθμίσετε το AirTag: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Υποστηρίζει επίσης σχόλια. Αυτά είναι πολύ χρήσιμα όταν προσθέτετε πρόσθετες πληροφορίες για εργασίες σχετικά με ενημερώσεις ή απαιτούμενες αλλαγές. Μπορώ ακόμη και να επισημάνω ετικέτες στους εξουσιοδοτημένους και τους συμπαίκτες που τους ενημερώνουν σχετικά με το σχόλιο.

Επίσης, τυχόν αλλαγές που κάνει κάποιος από τους συμπαίκτες μου εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Απαιτείται «ανανέωση». Είναι κυριολεκτικά σαν να δουλεύεις στο ίδιο δωμάτιο.

Συμπέρασμα? Ο GanttPro είναι ομαδικός παίκτης. Μπορείτε να πάρετε ολόκληρο το προσωπικό σας εδώ και να το διαχειριστείτε με εξαιρετική ευκολία.

Εκδόσεις

Αυτό είναι ένα από τα προσωπικά αγαπημένα μου χαρακτηριστικά σε αυτήν την κριτική GanttPro. Η διαχείριση έργων δεν είναι βόλτα στο πάρκο. Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να κάνετε λάθη, να επισημάνετε λάθος εργασίες, να ανακατέψετε το χρονοδιάγραμμα και βασικά να ολοκληρώσετε ολόκληρο το έργο.

Το χρησιμοποιώ επίσης για να ελέγξω ποιος συμπαίκτης έκανε ποιες αλλαγές στο έργο.

Το GanttPro έχει αυτό το χαρακτηριστικό έκδοσης που ονομάζει “καταγραφή”. Προφανώς μου επιτρέπει να επαναφέρω παλαιότερες εκδόσεις του έργου.

Ωστόσο, η πιο εντυπωσιακή πτυχή είναι τα φίλτρα του! Λόγω του αρ. των καθηκόντων και αρ. από τους συμπαίκτες, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να βρείτε την ακριβή αλλαγή που αναζητάτε.

Το GanttPro μου επιτρέπει να αναζητήσω απευθείας αυτές τις εκδόσεις, τα φίλτρα περιλαμβάνουν:

Ιστορία GanttPro

 • Ακριβής αλλαγή που ψάχνω (Εκδήλωση): Μπορώ να αναζητήσω αλλαγές σε εξαρτήσεις, αλλαγή κατάστασης, αλλαγή προτεραιότητας, αλλαγή σε στήλες κ.λπ.
 • Εύρος ημερομηνιών: Μου επιτρέπει να αναζητήσω αλλαγές που έγιναν εντός ενός συγκεκριμένου εύρους ημερομηνιών.
 • Αλλαγές που έγιναν από συγκεκριμένους χρήστες.
 • Ή άμεση αλλαγή λέξης-κλειδιού.

Με λίγα λόγια, αυτό κάνει τη διαχείριση έργων πολύ πιο εύκολη.

Βασική γραμμή

Πόσο συχνά συμβαίνει να σχεδιάζετε ένα έργο τέλεια αλλά να μην πηγαίνει όπως το έχετε σχεδιάσει; Μπορεί να υπάρχουν χαμένες προθεσμίες, χαμένα ορόσημα, λανθασμένες προτεραιότητες και πολλά άλλα.

Η GanttPro προσφέρει μια λύση για αυτό, τη λειτουργία “Baseline”. Μου επιτρέπει να δημιουργήσω μια γραμμή βάσης έργου. Έτσι σχεδιάζω το έργο στο μυαλό μου και έτσι εύχομαι να προχωρήσει.

Στη συνέχεια, το πραγματικό έργο συγκρίνεται αυτόματα με αυτήν τη γραμμή βάσης ανά πάσα στιγμή.

Βασική γραμμή GanttPro

Έχω μια άποψη σε πραγματικό χρόνο για το τι είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου σε σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει με το έργο μου.

Εξαγωγή και κοινή χρήση λειτουργιών

Εάν είστε εταιρεία ή απλά θέλετε να δημιουργήσετε αναφορές ή να μοιραστείτε το έργο σας με άλλους, το GanttPro δεν σας απογοητεύει.

Υπάρχουν δύο τρόποι κοινής χρήσης έργου:

 • Εξαγωγή ως αρχείο
 • Δημόσια διεύθυνση URL

Μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ λεπτομερείς αναφορές σε μορφές PDF, PNG, XML και EXCEL. Η αναφορά είναι πλήρως προσαρμόσιμη. Εσείς επιλέγετε ποιους παράγοντες να εμφανίσετε και ποιους να αποκρύψετε.

Εξαγωγή GanttPro

Επιτρέπει ακόμη και την κοινή χρήση μέσω μιας δημόσιας διεύθυνσης URL. Δημιουργείται μια διεύθυνση URL που παρέχει στον παραλήπτη πλήρη πρόσβαση-προβολή. Δηλαδή, δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές στο έργο, αλλά μπορούν να δουν τις εργασίες, τις εξαρτήσεις, το χρονοδιάγραμμα, την τρέχουσα κατάσταση κ.λπ.

Ανάγνωση:  30 Συνήθεις Ερωτήσεις SEO για Marketers & επιχειρηματίες

Δεν απαιτείται λογαριασμός ή εγγραφή GanttPro για πρόσβαση στο έργο μέσω της δημόσιας διεύθυνσης URL.

Επιτρέπει ακόμη και τη δημιουργία αυτοματοποιημένων αναφορών με βάση το “ημερολόγιο χρόνου”. Αυτό θα σας πει ποιος χρήστης ξόδεψε πόσο χρόνο εργάστηκε σε ποιες εργασίες! Αρκετά αναλυτικό, ε;

Σχέδια τιμολόγησης GanttPro (και κωδικό εκπτωτικού κουπονιού)

Λαμβάνετε όλα τα χαρακτηριστικά που συζητήθηκαν παραπάνω σε αυτήν την κριτική GanttPro εντελώς δωρεάν για 14 ημέρες!

Η δωρεάν δοκιμή GanttPro δεν χρειάζεται καν πιστωτική κάρτα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αναγνωριστικό e-mail.

Μετά τη δωρεάν δοκιμή, μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα προγράμματα τιμολόγησης GanttPro:

 • Ατομικό: 15,00 $/μήνα.
 • Ομάδα: 8,90 $/μήνα.

Προσφέρει ακόμη και προσαρμοσμένα σχέδια. Μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την εταιρεία για να καθορίσετε τις ακριβείς ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας!

Κατά τη γνώμη μου, η τιμή είναι αρκετά δίκαιη. Εννοώ ότι τα 15,00 $ είναι λιγότερα από όσα ξοδεύουμε οι περισσότεροι για πίτσα σε ένα μήνα, έτσι δεν είναι; Πίτσα εναντίον δώδεκα ολοκληρωμένων έργων; Επιλέγω το δεύτερο.

Η επικεφαλίδα έγραφε «εκπτωτικό κουπόνι», έτσι δεν είναι; Λοιπόν, εδώ είναι ένας κωδικός κουπονιού Gantpro έκπτωσης 5% – UPDATELAND5. Αγοράζετε οποιοδήποτε πρόγραμμα, για οποιοδήποτε ποσό, αυτό μειώνεται κατά 5%, τόσο απλά!

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του GantPro

Πριν υπογράψω αυτήν την κριτική GanttPro, ας το συνοψίσουμε;

Πλεονεκτήματα:

 • Πολύ εύκολο στη χρήση
 • Προσχεδιασμένα πρότυπα
 • Ένας τόνος προηγμένων χαρακτηριστικών
 • Δωρεάν δοκιμή 14 ημερών

Μειονεκτήματα:

 • Η ζωντανή συνομιλία δεν είναι διαθέσιμη 24Χ7.

Αναθεώρηση GanttPro – Τελική ετυμηγορία

Λοιπόν, είναι το GanttPro το καλύτερο λογισμικό γραφημάτων Gantt; Θα έλεγα ότι είναι πολύ κοντά. Προφανώς μπορεί να υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές, αλλά, δεν υποθέτω ότι λείπει κάτι ούτε με το GanttPro.

Η GanttPro προσφέρει μια πραγματικά ολοκληρωμένη διαχείριση των έργων μας. Δεν είναι απλώς ένας «δημιουργός λιστών εργασιών». Ολόκληρη η ομάδα, οι προϋπολογισμοί, οι ώρες εργασίας, ο φόρτος εργασίας, οι κρίσιμες εργασίες και οτιδήποτε άλλο ενδιάμεσο είναι διαχειρίσιμα το ίδιο εύκολα.

Ακόμα κι αν είστε εταιρεία, οι δυνατότητες κοινής χρήσης/αναφοράς είναι κορυφαίες.

Αλλά γεια, γιατί να δεχτείς τον λόγο μου; Πηγαίνετε να το δοκιμάσετε! Δεν πληρώνετε δεκάρα για τις πρώτες 14 ημέρες και δεν χρειάζεστε καν πιστωτική κάρτα. Τι χάνεις;

Τέλος, θα ολοκλήρωνα αυτήν την κριτική GanttPro με βαθμολογία 5/5 για το εργαλείο. Μη διστάσετε να διαφωνήσετε, ΑΦΟΥ έχετε χρησιμοποιήσει το εργαλείο για μερικές ημέρες!