Δημιουργήστε έσοδα από τα ιστολόγια και τα gadget σας: Συμβουλές ειδικών SEO, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μάρκετινγκ συνεργατών

Έξυπνες κινήσεις χρημάτων: 5 Συμβουλές οικονομικού προγραμματισμού για νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

Έξυπνες κινήσεις χρημάτων: 5 Συμβουλές οικονομικού προγραμματισμού για νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων

Είτε χρησιμοποιείτε εικονικά γραφεία για startups ή το τραπέζι της κουζίνας σας για μια παρέα, η λειτουργία μιας νέας επιχείρησης είναι συναρπαστική και συντριπτική. Ως νέος ιδιοκτήτης, πρέπει να αναπτύξετε προϊόντα, να προσλάβετε υπαλλήλους, να βρείτε πελάτες και να παρακολουθήσετε την οικονομική υγεία της αναπτυσσόμενης εταιρείας σας — η αποτυχία να κάνετε το τελευταίο μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Προγραμματίζοντας τα οικονομικά σας, ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε κοινές παγίδες και να ρυθμίσετε την επιχείρησή σας για επιτυχία. Παρακάτω είναι οι πέντε κορυφαίες συμβουλές μας.

1. Διαχωρίστε τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας οικονομικά

Διαχωρίστε τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας οικονομικά

Όταν ξεκινούν μια νέα επιχείρηση, πολλοί ιδρυτές χρησιμοποιούν το προσωπικό τους κεφάλαιο για να αναπτύξουν το εγχείρημά τους με την ελπίδα μιας καλής απόδοσης της επένδυσής τους μόλις η επιχείρηση γίνει κερδοφόρα. Δυστυχώς, αυτή η προσδοκώμενη κερδοφορία απέχει πολύ από το να είναι εγγυημένη.

Για να αποφύγετε σύγχυση και πιθανά νομικά ζητήματα, κρατήστε χωριστά τα προσωπικά και τα επαγγελματικά σας οικονομικά. Ανοίξτε ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς για τα προσωπικά και επιχειρηματικά σας οικονομικά και φροντίστε να διατηρείτε ακριβή αρχεία για όλες τις συναλλαγές. Αυτά τα αρχεία καθιστούν πολύ πιο εύκολη τη διαχείριση των χρημάτων σας και την υποβολή των φόρων σας.

Ανάγνωση:  Ψηφιακό μάρκετινγκ για κατασκευαστές στην 4η βιομηχανική επανάσταση

2. Απευθυνθείτε σε ειδικούς για εξοικονόμηση φόρων

Μιλώντας για φόρους, μπορεί να είναι απίστευτα περίπλοκοι, ειδικά για νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Αντί να προσπαθείτε να το καταλάβετε μόνοι σας, είναι συχνά χρήσιμο να συμβουλευτείτε ειδικούς λογιστές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες των διαφορετικών στρατηγικών εξοικονόμησης φόρων.

Για ακόμη πιο εξατομικευμένες συμβουλές, είναι καλύτερο να αναζητήσετε φορολογικούς επαγγελματίες που ειδικεύονται στους φόρους μικρών επιχειρήσεων. Όχι μόνο μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι οφείλετε (μια σύγχυση από μόνη της), αλλά και να εντοπίσετε τις καλύτερες ευκαιρίες για αποταμίευση. Η μείωση του φορολογικού σας λογαριασμού κρατά περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας τα οποία μπορείτε να επανεπενδύσετε για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

3. Πληρώστε στον εαυτό σας έναν δίκαιο μισθό

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να παραιτηθείτε από έναν μισθό ή να πληρώσετε τον εαυτό σας λίγο υπερβολικά, είναι καλύτερο να συμβιβαστείτε με έναν δίκαιο μισθό για αυτό που κάνετε. Αυτό διασφαλίζει ότι θα αποζημιωθείτε κατάλληλα για το (συχνά τεράστιο) ποσό ενέργειας, προσπάθειας και χρόνου που αφιερώνετε για να δημιουργήσετε μια επιχείρηση, αλλά βοηθά επίσης καθιερώστε υγιείς οικονομικές συνήθειες.

Για να προσδιορίσετε πώς φαίνεται ένας δίκαιος μισθός, ερευνήστε ποιο είναι το πρότυπο του κλάδου και σκεφτείτε την αξία που αποφέρετε στην επιχείρησή σας. Στη συνέχεια, συμπεριλάβετε τον μισθό σας στον συνολικό προϋπολογισμό της επιχείρησης και πληρώνεστε τακτικά.

Ανάγνωση:  Σχεδιασμός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου: Βέλτιστες πρακτικές, συμβουλές και κόλπα

4. Διαχειριστείτε τους κινδύνους αποτελεσματικά

Διαχειριστείτε τους κινδύνους αποτελεσματικά

Αν και αυτή η συμβουλή μπορεί να φαίνεται προφανής, είναι σημαντικό να τονιστεί. Η λειτουργία μιας επιχείρησης οποιουδήποτε μεγέθους περιλαμβάνει την ανάληψη ορισμένου κινδύνου. Το να μάθετε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανές καταστροφικές οικονομικές απώλειες.

Ξεκινήστε με τον εντοπισμό των κινδύνων που σχετίζονται περισσότερο με την επιχείρησή σας—είναι παραβιάσεις ασφάλειας, φυσικές καταστροφές, σφάλματα εργαζομένων ή κάτι άλλο; Αφού εντοπίσετε τους κινδύνους, αναπτύξτε στρατηγικές για τον μετριασμό των επιπτώσεών τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αγορά ασφάλισης, τη διαφοροποίηση των ροών εσόδων ή τη δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης. Μια προληπτική προσέγγιση στη διαχείριση κινδύνου προστατεύει την επιχείρησή σας από απροσδόκητα γεγονότα, διασφαλίζοντας καλύτερα τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της.

5. Παρακολουθήστε το ποσοστό καύσης σας

Παρακολουθήστε το ποσοστό καύσης μετρητών σας για να δείτε πόσο γρήγορα η επιχείρησή σας ξοδεύει τα ταμειακά της αποθέματα. Αυτή η ζωτικής σημασίας μέτρηση σάς επιτρέπει να γνωρίζετε πόσο καιρό μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρησή σας προτού ξεμείνει από μετρητά, κάτι που με τη σειρά του σας επιτρέπει να λαμβάνετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τις δαπάνες.

Για να βρείτε το ποσοστό καύσης σας, υπολογίστε πόσα μετρητά διαθέτει η επιχείρησή σας και πόσα ξοδεύει κάθε μήνα. Διαιρέστε το συνολικό ποσό με τα μηνιαία έξοδα για να προσδιορίσετε πόσο χρόνο μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρησή σας και πώς πρέπει να διαχειρίζεται τα οικονομικά της.

Ανάγνωση:  5 αποτελεσματικοί τρόποι για να διαχειριστείτε τους πελάτες σας

Ο σωστός οικονομικός προγραμματισμός είναι ζωτικής σημασίας για τους νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Λάβετε υπόψη τις πέντε παραπάνω συμβουλές για να οικοδομήσετε μια γερή βάση για τη μελλοντική σας επιτυχία.